Дългото чакане след трансфер – тема 110

• 35 769
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Skady, KanelaKanela, жалко, че с такава насмешка се отнасяте към инструкциите за непиене на чай след трансфер. Моята процедура беше в Кипър и чаят ми беше изрично забранен - именно заради неясния състав на повечето билкови чайове и още по-неясните последици върху ембрионите.
Сигурно ви е смешно и странно, но ако си се борил със стерилитет повече от 10 години и си минал през какво ли не, няма да разсъждаваш така. Факт е, че в БГ имам 4 неуспешни инсеминации и 2 неуспешни опита ин витро. Факт е също, че в Кипър още от първия опит успяхме. Вярвам, че ключът е в малките детайли, които тук в БГ се неглижират и никой не може да ме убеди в обратното.
И не се успокоявам с това, че и алкохоличките, пушачките и наркоманките раждат деца. Аз за себе се искам да направя всичко, което е по силите ми, за да стигна до успешен финал на тази безкрайно дългоочаквана бременност.
Желая ви успех! Simple Smile

Ivchoni, щом сме в тази тема много добре знаем какво е да се бориш с години със стерилитета. И не, не се отнасям с насмешка, а попитах защо да не може да се пие чай. Аз много добре знам какво има в моя чай и то е основно мащерка + съвсем малко жълт кантарион и риган, всичко брано лично от мъжа ми високо в планината. И аз не вярвам че една чаена лъжичка от това на ден би навредила. А това с наркоманиите и алкохоличките не го коментирам изобщо, мисля че изобщо няма място за сравнение.

# 526
На мен колкото ми върнат, толкова се захващат. Затова държах сега да е само 1. Но при мен проблемите са други.
Чай също спрях да пия. Обожавам всякакви, но повечето са смески и една билка става, друга не, плодовите са все с хибискус, а той не се препоръчва при бременност. Затова го карам на вода и пресни сокове.

# 527
Привет на кратко за мен ..с ММ правим опити от 3г. и половина. През последната година сме се насочили към репродуктивна клиника и имам зад гърба си 4-ри неуспешни инсеминации , водим се неизяснен стерилитет. Така , че се впрягам във вашите редици още ми е съвсем рано , трансферът ми беше на 02.03 (свеж) на два ембриона, та да видим 🙏😇🙏🙏
Мисля търпеливо да изчаквам до 10-ти ден за кръвен тест
Успех на всички.

# 528
Успех, andi_bb! И да не се задържаш много дълго тук Simple Smile

# 529
Здравейте, записвам се и аз в темата, след свеж трансфер на един оцелял 5 дневен ембрион, на 02/03. Още съм в началото на дългото чакане, но вече усещам страх от неизвестното. Стискам палци на всички, които са в очакване на + тест и хубави ЧХГ-та.

# 530
Аз като фармацевт ще ви успокоя, че няма никакъв проблем да се пият чай от лайка и мента. В последствие и някои плодови също може. Няма никакви противопоказания. Има и специални чайчета за бременни, които са по-ароматни ☺️🫶
ПП жълтият кантарион е ЗАБРАНЕН, а мащерката е позволена след 4тия месец от бременността.

# 531
Аз като фармацевт ще ви успокоя, че няма никакъв проблем да се пият чай от лайка и мента. В последствие и някои плодови също може. Няма никакви противопоказания. Има и специални чайчета за бременни, които са по-ароматни ☺️🫶
ПП жълтият кантарион е ЗАБРАНЕН, а мащерката е позволена след 4тия месец от бременността.
И пак ще питам Защо?? Не се заяждам, просто ми стана интересно. Какво ще навреди?

# 532
Жълтият кантарион е изключително опасен! Той е индуктор на CYP450 3A4, това е ензим отговорен за метаболизма на изключително много лекарства и в това число ХОРМОНАЛНИ лекарства, кортикостероиди и т.н. Например  едновременното приложение на Естрофем с индуктори на CYP450 3A4(какъвто е жълтият кантарион) може да намали плазмените концентрации на естрогени и прогестини, в последствие могат да настъпят кръвоизливи. Не знам защо някои хора си мислят, че билките са безобидни. Те могат да доведат до летален изход. Още си спомням случая с момиче, което приема контрацептиви едновременно с фреш от грейпфрут....едвам го спасяват. Мащерката пък е богата на етерични масла и е опасна в първи триместър, има риск от контракции и в последствие аборт. Тя е позволена след 4+ месец.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 23:20 от Kactus

# 533
Добро утро.Аз днес вече съм на преглед,но за съжаление не се харесвам тази сутрин.Снощи вдигнах температура 37.5 и си я поддържах,докато заспя.Отделно,че ме тресе и цяла нощ се потях.Сутринта станах и гърдите ми са толкова меки,колкото никога през живота ми не са били.Снощи,след като се изкъпах,не можех да се изтрия,понеже допира с хавлията ми причиняваше адска болка.Сега-нищо.Нито ме болят,нито са набъбнали,ами и болките все едно всеки момент ще ми дойде,се завърнаха.Изкарах си безсънна нощ.

# 534
Добро утро.Аз днес вече съм на преглед,но за съжаление не се харесвам тази сутрин.Снощи вдигнах температура 37.5 и си я поддържах,докато заспя.Отделно,че ме тресе и цяла нощ се потях.Сутринта станах и гърдите ми са толкова меки,колкото никога през живота ми не са били.Снощи,след като се изкъпах,не можех да се изтрия,понеже допира с хавлията ми причиняваше адска болка.Сега-нищо.Нито ме болят,нито са набъбнали,ами и болките все едно всеки момент ще ми дойде,се завърнаха.Изкарах си безсънна нощ.
Не се притеснявай, при много момичета, симптомите идват, изчезват...пак се появяват. Просто съвпадение може да е. Дано се възстановиш бързо от неразположението. Всичко ще е наред!

# 535
Снощи вдигнах температура 37.5 и си я поддържах,докато заспя
Сега-нищо.Нито ме болят,нито са набъбнали,ами и болките все едно всеки момент ще ми дойде
Спокойно, една приятелка тези дни ми каза, че в първите месеци постоянно е поддържала 37.5, за нея това било индикацията, че е бременна. А гърдите и при мен ту болят, ту са меки и нищо им няма.
Всичко ще е наред Hug

# 536
Ох, и аз вчера болна ли бях от хомоните ли. Ужас! Постоянно ме втрисаше, стомаха ме болеше, дори повръщах сутринта. А днес съм като нова, ду чукна на дърво!

Кактусче, стана ми интересно за противозачатъчните плюс сок от грейфрут. Какво се е объркало тук? Знам, че грейфрута има ензими, които стимулират ч. д. да преработи лекарството.

# 537
Фрида, ще го кажа възможно най-просто. Грейпфрутът е по-опасен от жълтия кантарион. Повлиява ефекта на почти всички лекарства. Проблемът е, че може да засили действието им и по този начин се проявяват страничните ефекти на даден медикамент в силна степен, което може да е животозастрастрашаващо. Това е и причината лекарите да забраняват грейпфрут след трансфер, а и не само, по принцип при приемане на хормонални лекарства.
За жълтия кантарион забравих да добавя, че предизвиква фоточувствителност на кожата и очите. Особено по време на бременност такива обриви, изгаряния и фотопигментации може да причини...дори при кратко време излагане на слънце.

# 538
Kactus , мерси много, всичко това е супер полезно!
Иначе и аз съм се уредила с пред настинка, гърлото нещо ме стяга, носът ми се пробва да се запушва. Дано да размине.

# 539
Благодаря. Мислех си, че го подтиска. Надявам се останалите цитруси да не са също толкова опасни.

Как си ти? Ще правиш ли трансфер скоро? Не ме мрази за любопитството ми. Искам да ти стискам палци. Relaxed

Божке, с тези болежки и болести сякаш сме се наговорили. Срамота Laughing

Общи условия

Активация на акаунт