Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 57

• 78 191
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Рамен с месен бульон, соев сос, водорасли от Лидл, спанак, гъби, буженина  и тофу.

Буженина - запечен  на 150 гр. маринован свински врат, шпигован с чесън, подправки и моркови. Морковите останаха недосготвени -леко хрупат. Поднася се като мезе, охладено.

Кето баничка.

Ципура на фурна. Печени във е.ф. сладки картофи останаха зад кадъра.

Дъмляма/дамляма от узбекската кухня. Приготвя се в казан на огън или в чугунена тенджъра. При мен в уок тигана. Като агнешкото и зеленчуците ( при мен лук, цяла глава чесън, моркови, домати, патладжан, чушки, дюли, зеле, най отгоре копър и магданоз) се редят на редове и се задушават под капак на слаб огън.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 16:03 от Муми

# 316
Габриела,
Моля за тецептата  за салата табуле с червена леща.

# 317
  • Под сянката на разлистените кактуси
Муми, може ли рецептата за кето баничката, моля?

Тиквички с кисело мляко

И миш-маш, сложих му сиренето отгоре уж да не пуска вода, но пак ...

# 318
tunata, заповядай
Скрит текст:
Цитат на: sharpy в вт, 02 яну 2024, 14:20
Желатинова баница без брашно
Продукти:
4 яйца, 1 пакет желатин /10 гр/, 200 гр. сирене, 1/2 пакетче бакпулвер и около 30 гр разтопено масло.

Разбиват се яйцата, в тях се добавя желатинът. После се добавя сиренето, бакпулвера и накрая маслото. Разбърква се хубаво, слага се в тавичка и се пече 20-25 мин. на 200 градуса.
Аз я правя в йенаглас с размери 20/20 см.

# 319
  • София
Попаднах на рецепта за руска торта Маша, била много вкусна и я направих. В блата има кондензирано мляко. Обърках пропорциите в блата и стана един сбит, в къщи не я харесват, суха им била, а на мен ми е пристрастяващо вкусна.Излапах 2 огромни парчета и сега ми е гузно.Крема е заквасена сметана,какао и карамел, от мен добавих смлени орехи...

# 320
За вечеря днес приготвих ястие с пилешко, което се получи много вкусно и го препоръчвам горещо! Вкъщи толкова го харесаха, че и вчера и днес това готвих. 🙃😋🥘🍴👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2024/03/05/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

# 321

За вечеря Славянски гювеч по Пепчо, страшна вкусотия. Салатата е шопска и една баница на тиган за закуска беше.

# 322
Лаваш с яйце и аспержи; палачинка с кимчи и скариди; и пай със спанак и сиренца

# 323
  • Русе
Извинявам се на Мики, току що видях какво съм направила!

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 18:17 от *sve*

# 324
# 325
  • В царството на игрите:)

Зелен боб за гарнитура

На пикантните ребърца

Кладница в.масло

Кюфтета и кебапчета

Панагюрски яйца

Шоколадов кекс

# 326
  • Варна
Ориз от пакетче Boil in bag и свинска плешка със зеленчуци по китайски с хойсин сос от пакетче. Мързелива работа, обърнах в тигана и смесих.

# 327
La farina, радвам се, че сте харесали! У нас е любим (на мен от дете, мама правеше  почти същия), после и на децата, мъж ми все го побутваше. Този път (миналата седмица) нямаше избор друго за ядене, вечеря и се възхити чак колко вкусен и сочен бил така оризът Stuck Out Tongue Winking Eye
Сос Маринара правих в тъмни зори днес, че моят свършил, а утре имам заявка за ньоки  https://pep-4o.blogspot.com/2024/03/blog-post.html

и снощи късно една бърза пилешка супа, че цял ден се гледахме с бебче.

# 328
Много вкусен, ароматен и мекичък кекс с локум изпекох за семейството днес. Бързо и лесно се приготвя и винаги се получава прекрасен! 😋👩‍🍳🥧😍
https://inthebeniskitchen.com/2024/03/06/%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%8 … 0%BA%D1%83%D0%BC/

Скрит текст:

# 329
Много е вкусно и красиво при всички! Hands Clap
У нас имаше бутер банички с кашкавал и сирене

Пилешка супа

Свинско със зеле

Пържени кюфтета

Питки

И едни меденки

Общи условия

Активация на акаунт