Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 971
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Аз няма да казвам, че на фона на описаното ще изляза някоя мърла 😂

И аз ще замълча 😃

# 421
Направо се посипвам с пепел и аз 😂 Но ще си кажа де: робот всеки ден, голяма прахосмукачка + миене на пода веднъж в седмицата уикенда, банята зависи, може и веднъж на две седмици, както ми се стори мръсна, тоалетни всеки уикенд, пералня както се събере пране, но да кажем почти всеки ден. Прозорци - пролет и есен 😂

За това на G H не виждам как работеща жена ще има време, аз за моето си чистене едва намирах 🤔

# 422
О, няма шанс да си губя живота в чистене Grinning Чистя при нужда,не по програма. А и трябва да съм в настроение за чистене. Нямам проблеми да батача нещо много дълго, но като ми дойде музата го изпиствам перфектно.
Прозорци на триетажна къща повече от 2 пъти годишно няма начин да ме накараш да пипна.

Има една сентенция: "Чистата къща е знак за пропилян живот" Grinning В кръга на шегата, разбира се, но я спазвам строго лично аз.

# 423
G•H• браво.Аз също не съм голяма чистница.Сега и без това са ми ограничени движенията заради корема ама и преди си бях такава.Вчера изчистих абсорбатора и каталясах. Свекито е по чесненето.Тя като дойде в нас,сигурно и става зле.Решила съм прозорци,кухня,хол,спалня  основно да ги чистя
 преди раждането,към Април.

# 424
Ох, аз не работя от 4 години за това имам време, честно казано хич не ми се чисти толкова но все ми се струва мръсно, гледам на почивки и то така ми минават дните в чистене с малкия. И въпреки всичко пак все нещо не е както трябва. Естествено понякога пропускам ако имам и друга работа но сега като е студено и все вкъщи..Пък мъжа все ми се кара че съм луда да чистя толкова

# 425
Преди да забременея поне събирах нещата от пода и пусках робота. С него се събираше по-малко прах по мебелите определено. После ми забраниха да вдигам нещо повече от килограм, след това казаха повече лежане. Ами мъжът ми горе долу в месеца, ако пусне прахосмукачка е добре 😂 Прах криво ляво се чисти, чаршафите, когато остане време. Единствено пералня, сушилня и миялна се пускат всекидневно. Вече дори не забелязвам колко е мръсно. Нищо не мога да направя в момента 😂

# 426
И аз няма да казвам...🫣но хайде поне прахосмукачка два пъти в седмицата 🙈🙈🙈

# 427
  • София
И аз съм в отбора на мърлите. Прозорци преди детето миех два пъти годишно, после веднъж годишно, но последната половин година чистих два пъти, защото на места ги стига и оставя следи от пръсти и много ме дразнят.

Иначе само стандартните пералня и миялна са всеки ден, най-много през ден. Оттам нататък просто при нужда и то наболяла нужда. Страхотно ми се спи последния месец, витамини пия, желязо, витамин Д, енергия няма ... Изследванията са ми добре. Та сколасвам само да заредя пералня, миялна и да сготвя, като последното често е с помощ от ММ.

Бях гледала една във фб разказваше, че била канена на baby shower party (това в Америка), където вместо подаръци за бебето, бъдещата майка имала списък кой от гостите какво да почисти. Събрали се в края на 8-ми месец роднините и приятелките и изчистили цялата къща. Супер идея, само дето съм в малък апартамент и няма нужда от толкова народ, за да почисти.

# 428
И аз не съм от най-големите чистници. Гледам да поддържаме чисто, но нямам графици, когато съм на кеф - тогава Grinning Но пък обичам да подреждам, вкъщи е горе-долу минималистично, тъй че няма и кой знае колко за чистене.
Но мисля преди да се роди бебето да преподредя и излъскам всяко кътче и ъгълче от апартамента. Поривът за гнездене се обажда Animal Hatching Chick

# 429
А пък гледах клип в ютюб за една бъдеща майка,че подаръци не иска а пари.И така събра и обзаведе детската стая.Ама колко е вярно незнам.
За спането и на мен все ми се спи напоследък.Все съм изморена.Много странно.В началото така не се чувствах

# 430
Много лошо сте хванали темата с чистене, от два дена се правя, че не виждам праха по шкафовете Joy Добре де, ще се мобилизирам!
Благодаря за съветите за несесер/органайзера.. ще заложа на без капак. Кикабу имат едни сладурски Blush

Един страничен въпрос - ходите ли на семинари? В града ще има един за “режим на бебето/адаптация”. Мисля да отида.

# 431
А пък гледах клип в ютюб за една бъдеща майка,че подаръци не иска а пари.И така събра и обзаведе детската стая.Ама колко е вярно незнам.

Ами с моите приятелки сме на този принцип за доста поводи. Особено покрай погачи и детски рождени дни, ако има нужда от нещо си казваме, за да не се затрупваме с вещи. Ако не - пари.

# 432
Момичета, по принцип съм от юнската група, но следя и вас и забелязах, че повечето вече сте се организирали и понапазарували. Искам да ви попитам за мнението ви относно стол "за кърмене", имате ли, ще купувате ли, можете ли да препоръчате модел? Аз гледам този https://www.ikea.bg/products/chairs-stools-benches/armchairs/swi … se-stol/59502052/, но в Пловдив го няма като мостра и ще трябва да се разходя до София, за да го видя и тествам. Някоя от вас има ли впечатления от него?

# 433
Ох, и аз не съм по чистенето като цяло... Обичам да ми е прибрано и подредено, но не изпадам в крайности. Крайностите не са здравословни - нито за психиката, нито за физиката (изпитала съм го преди години, както и имам лични наблюдения върху хора около мен...).
Роботът си минава всеки ден, има и опция да минава с моп; баня и тоалетна се чистят според състоянието им, а не по график. Позабърсвам прах тук-там, когато ми направи впечатление; не оставям трохи и петна от храни и течности. Миялната си работи, пералнята също и те така - може и по-добре, ама може и по-зле. Предвид, че и двамата работим и не си бъркаме носа по цял ден, мисля че вкъщи е прилично Grinning

Относно подаръците - по-добре да ни питат за нещо конкретно, от което имаме  нужда, или да ни дадат пари, отколкото да ни затрупат с неща, които няма да ни харесват и няма да имаме нужда от тях.

# 434
Тези кресла от Икеа са ми страшно неудобни. Ние имаме такова и никой не го ползва.
Единствено кучето ни спи там, защото седалката е леко наклонена и на нея и е удобно.
Според мен ще е неудобно и за кърмене, защото се изисква стягане на коремни мускули за да станеш, а ако си след секцио няма шанс.
За мен няма необходимост от стол за кърмене. Изглежда ми ненужна покупка и не бих заложила на нея.

Обожавам да чистя и чистя постоянно, но последно време нямам сили за нищо. Особено сега като си седя вкъщи винаги ми се иска да оправя нещо, но просто не съм толкова енергична като преди.

Общи условия

Активация на акаунт