Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 866
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
В нашата поликлиниката всички лични лекари работят с педиатърката и вътрешно си разменят необходимите документи и направления.
Иначе детето е длъжно да има личен лекар, като той може да дава направление за педиатър при нужда или просто да си се занимава с деца.

# 556
Аз бях писала вече, че имам драма с намирането на личен лекар на бебето - отказват ми, моята лична, която се занимава и с деца, също ми отказа.... Още съм в процес на издирване. Sad

# 557
Аз също съм с подути стъпала и длани, обувките вече ми стягат.

Купи ли ли сте бебешки шишета? Знам, че повечето искаме да кърмим, ама нали да има за всеки случай и не знам какви да взема, че да не се набутвам с много пари за тях.

# 558
Трябва педиатърът да работи като ЛЛ, за да може детето да се води при него. Педиатърката в частния център точно затова ми отказа, защото не е регистрирана като ЛЛ и не може да се запише там.

Купи ли ли сте бебешки шишета? Знам, че повечето искаме да кърмим, ама нали да има за всеки случай и не знам какви да взема, че да не се набутвам с много пари за тях.

Има хубави стартовия комплекти по сайтовете. Аз взех тези, но има и на Philips, Nuk. https://visvitalis.bg/product/tommee-tippee-komplekt-za-novorode … anti-colic-tt0036

# 559
Ние на скоро си сменихме ЛЛ, говорихме с новата ни и каза, че ще запише детето без проблем. Отделно ще си намеря добър педиатър в Бургас, най-вероятно на частно, за да си имам лекар предвид за по-сериозни случаи, недай си Боже.

Аз взех бутилки, въпреки, че намерението ми е да сме ексклузивно на кърма първите поне 4-5 месеца. Но за всеки случай, човек никога не знае кога ще му потрябват - може да се наложи да се цедя или пък да не потръгнат нещата и да сме на АМ, тогава със сигурност няма да ми се занимава тепърва да търся бутилки. Поръчах този комплект на Philips Avent, най-вече заради анти-колик приставките:
https://visvitalis.bg/product/philips-avent-komplekt-za-novorode … -airfree-scd65711
не съм сигурна, дали цената си заслужва, но реших да спестя от други неща, които според мен не са чак толкова приоритетни.

# 560
Имам 1 голямо и 1 малко шише. Предният път ползвах само малкото 2 пъти. Simple Smile

# 561
Аз бих посъветвала да се изхвърляте много за шишета аз не съм използвала, чак сега когато го отбих му правя мляко с мед преди да заспи и пие от шише, иначе преди това имаше две на адвент със сламка за сок.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 14:57 от G•H•

# 562
Ние също взехме един комплект за всеки случай.

# 563
И аз поръчах на Philips Avent Natural response от Ozone, бяха на доста добри цени. Но цял комплект ми се стори излишен и като за начало взех само едно голямо и едно малко. Вече ако не ни се получи с кърменето, ще взема допълнително.

# 564
Момичета, дайте съвет и мнение по следния мой казус - хемоглобина ми е под долна граница и пия сорбифер. За месец прием хемоглобина не мърда, а желязото леко се е качило. Отделно пия Магнерот висока доза, но магнезия за месец не мърда пак на долна граница.
Знаете ли как е - с натрупване или ми трябват по-високи дози? Ще говоря и с АГ ама се ровя и чета и не ми дава мира.

За шишета - не съм купувала нищо, но мисля 1 голямо Авент анти колик и 1 малко да взема като за начало. После таткото ще бяга да купува ако видя зор в началото.

# 565
Колко Сорбифер приемаш? Хемоглобина не е нисък само от желязо. То колко е? Как е Б12? Фолиева приемаш ли? ЖСК, феритин? Иди на хематолог. Значи проблема не ти е в желязото, щом не вдигаш хемоглобина от него.

# 566
  • София
Мислите ли да взимате нагревател за кърма/друга храна?

Чудя се на това: https://www.ozone.bg/product/philips-avent-komplekt-podgotovka-z … nene-23-response/

# 567
Както каката ще взема едно голямо за ам мисля да кърмя ама за всеки случай и едно малко стъклено за вода,вс на Нук
Мисля си и за едно пластмасово за резерва 😃ако видя зор,че съм малко като слон все чупя нещо и бързам

# 568
Аз не съм търсила още педиатър.Рових из нета и набелязах няколко.Просто трябва да отделя един ден да ги обиколя всичките.На първо място съм избрала педиатър-хомеопат,моля се да ми вземе детето точно заради хомеопатията.Моята ЛЛ пък неработи с деца Confused
Шишета не съм взимала,ще питам една приятелка да ми даде,че преди ми беше обещала.
Аз дремнах малко,немога да повярвам.От години несъм спала следобяд.Ходих до Пепко да разгледам бебешките неща и едвам се прибрах.А е на 20 мин.пеша от нас.Краката си ги чувствам адски изморени и тежки.Не бях такава в началото на бременността,когато трябваше да съм,а сега. Grinning

# 569
Колко Сорбифер приемаш? Хемоглобина не е нисък само от желязо. То колко е? Как е Б12? Фолиева приемаш ли? ЖСК, феритин? Иди на хематолог. Значи проблема не ти е в желязото, щом не вдигаш хемоглобина от него.

Витамин Б12 (приемам) е в граници, феритин и фолиева са в граници (фолиева само от комбинирана добавка приемам). Имам тромбофилия и повечето ми витамини са метилирана форма. ЖСК не съм изследвала никога.. чак сега чукнах в нета да видя какво е.
Иначе Сорбифера ми е 2х1 и е голяма мъка с отстоянието с магнерота и храненето. Май май ще ми вдигнат дозите на витамините.

Общи условия

Активация на акаунт