Красиви и след брака и детето

• 28 936
  • 709
  •   1
Отговори
# 270
Чак такова нещо не съм прочела в тази тема. Даже обратното - всеки да прави каквото сметне за правилно за себе си.

В тази тема четох за измити чинии, кокове като л... но и подобни квалификации. Че и съвети как трябвало да се подстриже жена, а не да си връзва опашка. Какво било пречело на някоя да си сложи спирала и червило? И всякакви подобни умозаключения. Другата крайност, в която се осмиват гримиращите се, също е проява на лош вкус.

# 271
Аз сенки не слагам , както и очна линия . Да си сложа база за грим , фом дьо тен , спирала , молив за устни и вежди , пудра , гланц и червило ми отнема максимум 10 мин не е кой знае какво .
Не е трудно да си сложиш и бб крем за през деня , много продукти има , които имат в себе си спф и грижа за кожата-та , две минути отнема .

# 272
Моят грим би могъл да се нарече пълен. Случвало се е и за 5 минути да успея да си го сложа. Въпросът е да ги имам на разположение тези 5 минути, без някой да ме дърпа за ръкава, с риск вместо да си изпиша вежди да си избода очи. И като казах "вежди" ( маалко встрани от темата), трябваше да си направя перманентен грим, да минат 10 години, та да избледнее напълно, за да погледна с други очи на истинските си вежди, колко са били прекрасни и как изобщо не е имало нужда от толкова драстична корекция. От сърце им се радвам сега.

# 273

Не е трудно да си сложиш и бб крем за през деня , много продукти има , които имат в себе си спф и грижа за кожата-та , две минути отнема .

Ама защо? Кое налага слагането на ББ крем? В крайна сметка е въпрос на потребност, а не на нещо друго. Ами на мен може да ми харесва да си ходя само по слънцезащита, примерно. И изобщо не става дума за наличие на време. Може просто да не искам.

# 274
Честно казано съм "за" жени на 50 да се обличат младежки и удобно, не сме в 20 век вече и на 50 не се умира. Масово вече такива жени изглеждат като на 40, за което браво, поддържат се много. Обаче все пак ми е нелепо жена на 50 да е с минижуп и кроптоп, примерно. Вече минава границата на добрия стил. Пак казвам според мен.

# 275
  • France
Аз пък нямам никакво желание да се гримирам. Когато ходех на работа задължително слагах коректор за сенки, малко кафяв молив и спирала. Заедно с парфюма ми бяха част от работния облик. В по-лошите дни и пудра или ФДТ, че и малко руж. Но като цяло французойките не се гримират много през деня и аз не се цепя от колектива. Когато излизах след работа довършвах грима в тоалетната.
Но сега - абсурд. Последно се гримирах на една сватба 2022. Ако имах нужната енергия щях да я вложа в маникюр и най-вече педикюр. Но нямам. Просто за мен гримът не влиза в грижата за себе си.

# 276
Аа разбира се , казвам само , че има вариант хем с фактор , хем с изравнен тен и да е далече от това да се гримираш като клоун и прочие.
В крайна сметка всеки да се облича , поддържа и гримира както желае .

# 277
Само с грим ли се чувствате красиви?

# 278
Тъпото е, че като бях на 20, млада, свежа и красива, се чувствах хубава само с грим.. Сега на 30+ се харесвам и без грим, което е обратно на всякаква логика, защото вече не съм толкова свежа и красива като на 20.. Grinning

# 279
Чак такова нещо не съм прочела в тази тема. Даже обратното - всеки да прави каквото сметне за правилно за себе си.

В тази тема четох за измити чинии, кокове като л... но и подобни квалификации. Че и съвети как трябвало да се подстриже жена, а не да си връзва опашка. Какво било пречело на някоя да си сложи спирала и червило? И всякакви подобни умозаключения. Другата крайност, в която се осмиват гримиращите се, също е проява на лош вкус.

Аз израза "измита чиния" съм го употребявала само и единствено за себе си. Като боя съм светла и ако не придам рамка на лицето като потъмня веждите и не сложа малко руж на бузите, плюс някакво прасковено червило или гланц, съм много бледа.
Не съм адресирала никого, камо ли квалификации.

# 280
  • София
ББ кремът запушва порите и за мен лично, влошава здравето на кожата. Отдавна не слагам.

Изразът измита чиния аз го свързвам с жени, които без грим са направо невзрачни. А не просто за всяка жена, която не се е гримирала.

# 281
В темата става дума за майка с дете на година и половина. През този период от живота на детето, съм забелязала, че всяка жена си излиза с детето, облечена и гримирана, съобразено с удобство и лична нагласа. Която си се е гримирала преди, пак ще го прави. Е, по- дозирано, но няма да излезе без червило и молив, примерно. Която си ходи без грим, пак така ще си ходи. Не виждам никакви причини да се напряга, само защото някоя друга на площодката е с токчета 🙂. Децата, дори на сходна възраст, са различни. Стига майката да се чувства добре в кожата си, с грим, или без, с клин, или без, на кого му пука.

# 282
  • София
Лъвица, зависи от бб крема. А и от основата под него.

# 283
Аз израза измита плочка/чиния съм го срещала точно за негримирани лица. Моето не е помирисвало слънце от години с SPF-а, няма как - декоративната козметика/ружът трябва да идат на помощ. Smiley

Има много хубави BB- кремове и ФДТ-и, които самите те се грижат и подхранват кожата, некомедогенни, зависи от формулата и съставките.

# 284
  • София
За майки говорим и измити чинии, та:

Гледам сега една млада майка, с една белезникава коса, едно белезникаво лице, дрескод в стил “гледам просто да съм облечена”, без значение с какво. Някакъв изумителен лелинско - пазарски стил ала началото на века. И туй се движи, говори яваш- яваш, аха ще заспи.
Ама, то няма секс там, живот няма, разписала се е и край.

Иначе отговаря на зададените критерии - чиста, сресана, хубава фигура..

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 20:15 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт