Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 243
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Gamora, благодаря, ще кажа на мъжа ми да ги погледне. За отгоре кутия не е опция, щото моя мъж все ще си прекарва някакъв метериал, понякога мебели, понякога строителен, макар че този път твърдо няма да я ползва за работа. Само за лични нужди, но ако не може да си натовари каквото си е наумил, няма да му е готино. 😁

# 631
Всеки път става така, ако не влизам през деня, сте много активни, ако проверявам и през деня, няма толкова за обсъждане. Joy

За желязото, предния път пиех нещо тип билкова кръв, спомням си, че беше хубаво да се пие с портокалов сок примерно заради вит Ц и да се отлагат млечните. Но си мисля, че дори и да имаш "грешка" при приема, не би трябвало да те държи в долна граница, така че се присъединявам към мнението да се консултираш.

И ние оглеждаме кола, но моите изисквания се разминават с вашите, така че не мога да помогна.

За дрешки, аз също съм фен на бодитата, обличах докато махнах памперса. Първоначално бях купила със закопчаване отдолу, после много четох хвалби за тези отпред и купих, но на мен не ми бяха удобни. За целите пижами с цип (а за мен и с копченца) съм съгласна, но с едно уточнение - ако си намерите такива дето се отварят и на двете крачета са още по-добри. За първите месеци ще видя да взема комплект 5 бодита с къс ръкав, дълги по-скоро се чудя дали ще има нужда тогава. Макси се роди 55см и носи 50/56 само до месечинката,  като накрая вече си му умаляваха в ръкавите. Та сега май ще взема само няколко неща да имаме, мога и директно следващия размер да позаредя като погледна какво имам и дали ще купувам нещо специално момичешко. Имаше въпрос за камизолки - бях купила с баткото вече в следващия размер, но ги обличах върху късо боди (той е мартенско бебе и си беше студено). Без боди по-скоро не са за мен, малките много лесно се разпасват като не е боди, а на мен не ми харесва идеята. Любимо за бебе ми беше боди и гащеризонче, сега сигурно пак нещо такова ще е, евентуално някоя рокличка ако сме познали с таткото.

За прегледите и аз ходя веднъж месечно, вълнувам се като за първото, но пак не намирам за по-чести прегледи. В моето съзнание е все едно по-честите прегледи означават някакъв проблем и така си пазя спокойствието. А не знам дали изобщо тук има такава възможност да се ходи при двама.

Тежести не са ми слагали на корема (не знам дали важи за секцио), кърмих си първоначално изцяло, после ей така за комфорт и по навик до 2г почти. Обаче аз съм катастрофа по отношение на хранене и изобщо не мога да видя бременността за това че не съм си свалила корема по-рано. Лятото бях решила вече че ми пречи и че трябва дори не заради корема да се поправя малко с храната, детето беше вече на 2г и няколко месеца. Но и между раждането и свалянето не мисля че съм била с прекалено много отгоре, а ако трябва да сме честни, при мен почти всичко си падна само след раждането, аз после качих.

За 45дневния не знам как се процедира в България, за мамите тук, майчинството ще ви изчислят според термина, който ви водят. 6 седмици преди термина броят, като при преждевременно раждане, разликата се добавя за после, при преносване просто по-дълго излиза до раждането, но не влияе на седмиците след раждане.

Мама, не си ли се чувала с доктор, или в някакви нормални рамки са ти оплакванията? На мен ми прозвуча доста тежко.

# 632
Този модел ми беше най - удобен на мен, за сега видях, че в Зара има, но няма голямо разнообразие от модели

# 633
Приемате ли протеин на прах и на коя марка?

# 634
Тази бременност приемам от време на време.Но миналата пиех всеки ден , заради много нисък белтък.
На марката Pregnaco. После пиех и варианта им за кърмачки.

# 635
И моят е нисък, даде ли ефект този протеин имам го същия и от една седмица го пия.
А също по 2 мерителни лъжички 2 пъти напден или 1 път за да вдигна белтъка?

Тази бременност приемам от време на време.Но миналата пиех всеки ден , заради много нисък белтък.
На марката Pregnaco. После пиех и варианта им за кърмачки.

# 636
Тогава пиех 2 пъти на ден , сега по 1 път.Помага определено .Тогава въпреки , че родих по-рано близнаците се родиха със завидно тегло, та помага и на бебенцето.

# 637
В биологичните магазини има растителен протеин, доста безопасен вариант. Аз като се сетя, си правя по чаша разтворен с топла вода и какао. Мъжът ми опита и каза, каква е тази тиня 😁  На мен ми харесва.

# 638
  • Гр. София

Взела съм си тези, но никак не съм редовна. За мен не са най-добрите на вкус 😬

# 639
На мен са ми вкусни като смесвам в блендър 200 мл бадемово или кокосово мляко и една ягода или малко боровинки. Става много вкусно

Взела съм си тези, но никак не съм редовна. За мен не са най-добрите на вкус 😬

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 11:16 от Bell88

# 640
Момичета, забелязвате ли промяна в косата си? Моята е по-гъста и изобщо не се омазнява Close
Преди на 2я ден задължително трябваше да я мия .
П.С. Днес бях на преглед, бебето е мноого игриво Hug

# 641
  • София
Да, косата става много по-хубава през бременността. С втората и третата съм така. И моята принципно се омазнява на 2 дни, но сега издържа повече.

# 642
Здравейте, имате ли представа дали има ден на отворените врати в окръжна Бургас?  Видях стара информация че имало всяка сряда от 13:00, но не знам дали е актуална.

# 643
Момичета , аз много съм се притеснила.Нямам болки или нещо индикиращи проблем , но преди усещах поне по 1-2 пъти на ден бебето , а тези 2 дни изобщо и се шашкам.
Вторник съм на преглед , но до тогава направо си мисля , че ще откача.

# 644
Марбела, не знам дали не е рано да се шашкаме, но щом вече си имала разпознат ритъм на движения, отиди да видите какво става според мен. За такива неща доколкото знам трябва да се ходи да се провери. Стискам палци всичко да е наред, и вярвам, че ще е така.

Протеин този път още не съм приемала, аз периодично се решавам, понеже със сигурност не приемам достатъчно нормално с храна. Сега просто малко ми е омръзнало от тях.

Косата и при мен май има вече подобрение, въпреки че моята отдавна има нужда от подстрижка и като че ли не мога да забележа същия ефект като първия път. Ама който все забравя да си запише час...

Общи условия

Активация на акаунт