Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 754
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
Аз ползвам този, след дълги проучвания и четене на мнения 😂 Да си призная не съм редовна с мазането все още, просто си забравям.. Утре съм 17г.с точно и ми е първа бременност, както съм споменала и само на мен ли корема ми е адски голям и вече и супер кръгъл за тази ранна седмица 🤦🏻♀ Или, защото си хапвам добре и не съм имала повръщане до сега или гадене, освен кризите и вируса, които в началото избутах някак 😆

С първата бременност ползвах Пламърс и съм стрия до стрия 😄😄😄Така че според мен е до кожа, с каквото и да се мажем, ако кожата е склонна, няма как да се избегнат. Моята кожа е  достатъчно разпъната от първия път, така и не свалих трайно качените кг. Този път, все още не съм качила нищо, дори съм около 8кг. надолу така, че се надявам да нямам големи поражения от стрии.

# 421
За мазане използвам кокосово масло, био ойл , палмърс и свинска мас редувам ги. Аз съм в 17 г.с на мен корема ми е мн малък , има ли някоя с малък корем в такива седмици ? Дали нещо не е наред, корема ми не изглежда бременнен , а все едно съм напълняла.

# 422

Аз си мисля същото, но защото ми е първа бременност и дали е нормално корема да ми е толкова голям в 17г.с 🤦🏻😁 Явно както повечето дами казват, че всичко е строго индивидуално и всеки организъм е различен, както и тяло. Това важи и за мазилата, защото мои много познати приятелки са ползвали именно Палмърс и нямат нито една стрия 😁
За мазане използвам кокосово масло, био ойл , палмърс и свинска мас редувам ги. Аз съм в 17 г.с на мен корема ми е мн малък , има ли някоя с малък корем в такива седмици ? Дали нещо не е наред, корема ми не изглежда бременнен , а все едно съм напълняла.

# 423

Frisu, нормално е за първа бременност. Аз първия път на сватбата ми бях на 5 пълни месеца и почти не личеше, освен че самата рокля не беше модел да прикрива.

# 424
В 17 седмица съм и все още нямам почти никакъв корем, все се вглеждам в огледало, но не намирам големи разлики от преди да забременея, мъжът ми не открива и той разлика, все се притеснявам кога ще порасне и нямам търпение за прегледа вече. Килограми качени около 1,5-2 кг, а се храня повече.

# 425
  • Гр. София
Аз се мажа с кокосово масло всяка вечер (корема, гърдите и отскоро и кръста), като тук-там мажа и с Витасин крем, само когато ми станат синини и бучки от инжекциите Клексан. Не знам дали ще помогне кокосовото масло (аз стрии си имам по принцип, но се надявам да не станат много повече), но ме е страх да мажа с друго, защото един имунолог ми беше казал, че едната мутация, която имам, в голяма степен възпрепятства нормалната детоксикация на организма и е добре да ползвам само натурална козметика. А на кремовете много-много не им вярвам, че са с 97%-100% 'чист' състав.
Освен това вече се научих да мия чинии само с гумени ръкавици (отново заради химията във верото). В новия дом ще имаме съдомиялна, но тук, уви, няма. А няма и място къде да сложим Neutral Face

За нарастването на корема, наистина имам чувството, че и при мен мнооого бавна нараства, ама сигурно е нормално, знам ли... Утре съм на преглед - за пръв път по здравна каса, така че не очаквам да ми обърнат кой знае какво внимание и да има много време за въпроси, но да видим... Също за пръв път с мен ще дойде и таткото, да се запознае с малчо Blue Heart Досега все в работно време ходех на прегледи и той нямаше как да скипне от работа, но утре по една случайност не е на работа, та ще бъде вълнуващо Simple Smile Надявам се само да е наред всичко No Mouth

# 426
Frisu и при мен е така, нооо спокойно Grinning
В по-големите месеци ще качим и ще имаме и ние кореми Hug

# 427
Аз съм в края на 18г.с. и корем почти нямам, изглеждам като преяла. Още нямам качен нито 1кг и си нося старите дрехи...Много ми е странно как някои вече имат голям корем, все си мисля, че нещо с мен не е наред щом нямам😄

# 428
  • Пловдив
Както и първата бременност, така и сега от януари мажа ежедневно с Витасин и кокосово масло, преди лягане. Сутрин мажа обикновен лосион за тяло.
Имам и щраусова мас, чат-пат и от нея слагам.

# 429
Както и първата бременност, така и сега от януари мажа ежедневно с Витасин и кокосово масло, преди лягане. Сутрин мажа обикновен лосион за тяло.

Кой витасин ползвате , че има няколко вида?

# 430
Привет момичета!
Аз и тази бременност си взех за мазане (едно олио си избрах този път), но както и предната съм нередовна (разбирайте мазала съм 2 пъти до сега), а и си имам стрии и от първото дете и от преди него.
Коремчето ми расте по-бързо от предния път, макар че още става за прикриване според облеклото (а с яке пък съвсем никой нищо не може да разбере). Според мен нито тези, които нямат още коремче, нито тези, на които им расте бързо имат повод за притеснение - различни сме и телата ни са различни. Но си спомням с предната бременност колко нямах търпение да започне да ми личи и ви разбирам.
Аз днес вече съм 18+0. Усещам бебчето от време на време и през деня, тогава по-скоро като натиск, явно не ми одобрява много работната поза. И както всеки път, много се вълнувам за наближаващия вече преглед, не знам до четвъртък сигурно ще откача.
Скрит текст:
Още не сме готови с плановете за РД на баткото, поне за тортата се разбрахме с него, но днес започна с добри новини, получихме потвърждение, че е получил място за догодина. Сега вече мога да ида да говоря с градината как ще направим нещата, като моя термин е 5ти август, а точно тогава започва и учебната им година.

# 431
  • Гр. София

Кой витасин ползвате , че има няколко вида?

Marbellaa, аз ползвам този:

Съдържа растителни и животин­ски мазнини, билки, пчелен восък, борова смола.

# 432

Аз си мисля същото, но защото ми е първа бременност и дали е нормално корема да ми е толкова голям в 17г.с 🤦🏻😁 Явно както повечето дами казват, че всичко е строго индивидуално и всеки организъм е различен, както и тяло. Това важи и за мазилата, защото мои много познати приятелки са ползвали именно Палмърс и нямат нито една стрия 😁
Моята бременност не е първа,но и коремът ми сякаш е по- голям, а съм две седмица по-назад от теб Sad Аз съм ходещ танк.
С каквото и да се мажете е до кожа. С първите две се мазах с Икаров и някакво на Мустела- нямам място без стрия. С третото нищо не мазах - нямах такова време и не се нацепих допълнително, но защото май нямаше какво повече и накъде повече да се цепи, просто старите ми стрии почервеняха и полилавяха...

# 433
Аз се мажа от съвсем началото, но съм по-стриктна от 2рия месец.
Малко по малко развивам колекцията 😂
Сутрин редувам mustela крема за стрии и Weleda skin food. После мажа с крем от невен на sopharamcy (след като попие). След баня зависи в какво настроение съм. Имам кокосово масло, какаово масло и какаово масло (по-скоро крем) от Лидл.
Вечер преди лягане бебешко олио на Бочко с невен.
Винаги съм била слабичка, но кожата ми се цепи много.  И затова съм вманиачена.
Не сте сами. И на мен не  ми личи.

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 16:25 от Nadala

# 434
Аз съм 17+2, коремче има, не е голямо, но си личи определено. Но е по-голямо от предишната ми бременност. Съдя по това че едни дънки, които нося  сега, тогава ги носех в 6я месец, а сега са ми точно на ръба, до седмица/две сигурно няма да са ми удобни вече. Нямам много желание да ми личи от рано, все пак си има своите неудобства. Качила съм 3-4 кг и ми се струва доста. Мажа с Palmer’s, но от дъжд на вятър, трябва да се дисциплинирам 😂. Нямам стрии на корема от предишната бременност, а по принцип имам такива на бедрата. Надявам се да не ми се нацепи корема този път.
Усещам го бебчо като лежа по гръб 😍, бях го забравила това чувство, но е много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт