Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 732
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм в 17.1ден и нямам почти нищо но пък за сметка на това си имам 7кг плюс😀quote author=Mom to be link=topic=1630486.msg47698052#msg47698052 date=1709547123]

Аз си мисля същото, но защото ми е първа бременност и дали е нормално корема да ми е толкова голям в 17г.с 🤦🏻😁 Явно както повечето дами казват, че всичко е строго индивидуално и всеки организъм е различен, както и тяло. Това важи и за мазилата, защото мои много познати приятелки са ползвали именно Палмърс и нямат нито една стрия 😁
За мазане използвам кокосово масло, био ойл , палмърс и свинска мас редувам ги. Аз съм в 17 г.с на мен корема ми е мн малък , има ли някоя с малък корем в такива седмици ? Дали нещо не е наред, корема ми не изглежда бременнен , а все едно съм напълняла.
[/quote]

# 436
Мами, понеже видях по-горе, искам да ви препоръам за след раждането за бебешката баня серията Weleda - oсобено имаше един продукт, който не го виждам тук в България и не знам дали още го има: беше нещо от сорта на Баня за лека нощ. Уникален аромат и е по темата за/против къпане всяка вечер. Моя малкия син беше голяма жаба и всяка вечер просто пълнехме ваничката с малко от този продукт, носеше се вътре известно време като плувец по гръб с подадено само лице и коремче над водата, после не изплаквам, направо завивам, обличам и т.н. Хигиената по гънките правехме отделно като е нужно. Обзе ме носталгия по нашите бани. Там, където се подаваше корем и гърди, слагах една хавлиена ръкавичка и тя покриваше цялото му телце. 😁

# 437
Честно да ви кажа аз предната бременност нямах стрии по време на нея, но след това да 1 седмица ми се нацепи корема! Ако запомните важно е и след това Grinning
Момичета, какви хапчета приемате и какви изследвания сте пускали до сега. Четох, че е много хубаво да се пие и омега.

# 438
Честно да ви кажа аз предната бременност нямах стрии по време на нея, но след това да 1 седмица ми се нацепи корема! Ако запомните важно е и след това Grinning
Момичета, какви хапчета приемате и какви изследвания сте пускали до сега. Четох, че е много хубаво да се пие и омега.
Аз пия тези витамини с омега 3 са х 1 таблетка на ден, а отделно и по 1 таблетка фолиева

# 439
Току що бях на преглед, бебетата са добре  и доста порасли, мерките не са такива, каквито ги дават по приложенията, по-големи са, 180 и 187 грама. Всичко им е наред, мери шийката и му хареса, даде ми още повече магнезий и да продължавам с утрогестана. Двете бебета са кротки и добрички, но пак съм в шок, за трети преглед.(Ще) имаме две момчета. Без думи съм. Както се тръгна от началото с високото чхг, това е най-неочакваното за мен. Ще им се радвам много и няма да имам момиченце...

# 440
Според мен не трябва да се притеснявате че нямате коремчета. Все пак зависи от организма и плода. А примерно много по-трудно крия бременноста и моя мъж казва че ми личи. Освен корем съм се разширила и в ханша. Абе общо взето съм готова да съм малък кит до края на август 😂 а вие иначе как се чувствате на работните места? До кога мислите да продължавате с работа?

# 441
Според мен не трябва да се притеснявате че нямате коремчета. Все пак зависи от организма и плода. А примерно много по-трудно крия бременноста и моя мъж казва че ми личи. Освен корем съм се разширила и в ханша. Абе общо взето съм готова да съм малък кит до края на август 😂 а вие иначе как се чувствате на работните места? До кога мислите да продължавате с работа?
Аз от петък 1.03 приключих с работата, бях решила да изкарам още един месец, но ми предложиха, ако искам по - рано да си взема болничен.

# 442
  • София
Аз съм изцяло хоум офис. Реших да се върна на работа за 5-6 месеца, вместо да сливам майчинствата и работя от началото на февруари. Януари бях целия в платен отпуск. Няма да им казвам нищо все още, може би около месец преди 45-дневния ще им кажа, за да имам време да обуча нов човек. Не са най-добрия работодател, че да го мисля как ще го възприемат. Дъщеря ми е сравнително кротко детенце и съвместявам някак.
А за къпането - нея не съм я къпала всяка вечер, защото честно казано ми беше голяма хамалогия да пълня вана всяка вечер. Синът ми беше свикнал и без баня не заспиваше. Тя обаче си заспива всякак. Мия я при смяна на памперс и когато е необходимо. Къпя я веднъж седмично. За стриите - нямам след 2 бременности, но то е до кожа. Ще се мажа от време на време с нещо, че почна да ме сърби кожата на корема от разтягането. Най-обикновеното да е, все едно. Със сина ми преди 6 години ползвах на Palmers, но мирише силно и не бих го ползвала пак.

# 443
Vondito, за 1 месец никакъв шанс да намерят нов служител, да го назначат, че и да го обучиш. Освен ако ти не си натоварена в момента защото си се върнала съвсем скоро обратно. Имаме такъв случай при нас, мацката се върна и след 2 месеца ни съобщи, че пак е бременна. Ами почти не и даваме работа 😃 Иначе сме в супер отношения.
Явно не сте в добри взаимноотношения, ти си знаеш, но това е некоректно от твоя страна.

Аз се надявам да мога да работя до края на юни. Болничният би трябвало да е от към 22.06, но си харесвам работата и колегите, имам възможност за хоум офис, не ми тежи да работя.

Аз се мажа много рядко, не съм си взимала специално мазило, имам някакво българско мляко за тяло с екстракт от охлюви. Като цяло ме мързи да се мажа, а и не се сещам  😄  Коремче си имам и ми личи, даже онзи ден на танците ме попитаха. Килограмите са 4-5 нагоре.

# 444
  • Гр. София

Аз мисля да си работя до последно, стига да се чувствам добре. Предимно хоум офис, разбира се 🙂 Шефът ми е много разбран и няма проблеми в това отношение ☺️

# 445
  • София
Герка, блгодаря, но при миналата бременност и за по-малко успяха да намерят заместник. Обучавала съм поне още 6-7 за екипа и знам колко време е нужно. Аз съм с  рядък език и мога и веднага да им предложа друг човек, с моята квалификация. Малко сме и се знаем кои можем да работим с този език.  Само че в моята фирма се опитват да минат винаги по най-тънкия начин, та ако искат да си намерят човек за половината възнаграждение - няма да успеят, да. За коректността няма да коментирам, тя трябва да бъде и от двете страни. С две думи - гледам на мен да ми е добре.

# 446
Мама, айде ново 20. Както е тръгнало, до края може всеки път да ги променят. А на Веледа от това, което си писала се сещам при нас има "Успокояваща вана". Имах различни мостри от различни марки, но мен лично Веледа не ме грабна, въпреки че тук е много обичана. Аз съм влюбена в един продукт за баня на Bübchen, даже по случайност е от серията за чувствителна кожа. Най-вероятно и бебето с него ще се къпе като дойде.

За витамини, писах преди, вече съм на Фемибион 2, те са по две отделни таблетки за деня, едната е с витамините, другата е с омега. С тях си бях с баткото, с тях съм и сега и даже да се похваля, до тук имам един единствен пропуснат ден (иначе трудно помня такива неща където и да си ги сложа все успявам да забравя).

За работата: аз съм хоум офис така или иначе. Не знам дали изобщо има такава възможност тук някой доктор да ми напише болничен за бременността, но и не ми трябва. Аз също си харесвам работата и по принцип не ми тежи. А и шефовете ми са разбрани (поне по отношение на мен, че доста хора избягаха заради тяхното отношение). По принцип има възможност по мое съгласие да си работя и до края, вместо да излизам в майчинство 6 седмици преди термин, но чак толкова няма да се напъвам, малко да си почина и да се подготвя преди да дойде бебето. Иначе за момента се уговаряме, че и след раждането след 8те седмици по закон ще покривам колегата, вместо да търсят нов човек на мое място. А и мен ме устройва, защото пък мога да си позволя да си променя решението колко дълго искам да не работя и да не се притеснявам, че са взели друг човек и няма да ми одобрят по-ранно връщане.

# 447
  • София
При мен коремчето вече личи, но все още е малко сякаш. Лекарката на ФМ ми каза до 23-24г.с. да се опитам да не качвам килограми и засега държа фронта, като резултатът е че коремът расте, а слабея в краката, ръцете, дупето, дори лицето. По принцип това да не качвам килограми до средата на 6-ти месец малко ме притесни и мисля да го обсъдя и със следящата. Дължи се на килограмите ми преди забременяване и риск от гестационен диабет.

Мажа се с крем на Мустела против стрии, но и аз мисля, че си е до кожа. Имам си стрии от преди това и само се надявам да не стават повече.

Откакто съобщих, че съм бременна почти не работя, понеже доста от работата е свързана с опасни химични вещества и т.н. Основно съм на бюро и честно казано ми е скучно. Няма възможност за работа от вкъщи, но не се и натоварвам. Мисля да ходя до края на май, но може и по-рано да си остана вкъщи, зависи как се развият нещата. Някак не си го представям, ако направя някакъв голям корем.

Все още не са ми изписали никакви витамини и не пия нищо. В четвъртък съм на преглед и мисля да попитам.

# 448
  • София
При последния преглед следящата ми изписа Pregnacare комплексни витамини. Казах ѝ, че следобед понякога се чувствам сякаш стъпвам в паници и изведнъж ми причернява. Тя каза, че витамините в организма ми са почнали да се изчерпват и да почна да пия добавки. Тези вървят по 1 капсула и 1 таблетка на ден, мисля, че вече имат ефект. Пия от около седмица.

# 449
Възнамерявам да работя до 45 дни преди термин в случай, че не ми натежи, тъй като при мен вариант с хоум офис няма. И аз ще се опитам да им помагам и след като родя (живот и здраве), но като цяло ще преценявам на момента според възможностите и усещанията ми.

Общи условия

Активация на акаунт