Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 728
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте , аз съм в 16 седмица , корема не ми е пораснал много , вечер понякога става много подут . Относно витамините аз пия Pregnacare max те се пият веднъж на ден и са 2 таблетки и 1 капсула Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 22:22 от Nalqlq

# 451
И аз съм на Pregnacare Max, по мое си усмотрение,понеже преди пиех тях, но в МД ми препоръчаха елевит. Миналата бременност май и от тях взимах,но не знам дали имат ефект,понеже моите бременности са доста безсимптомни и като цяло се чувствам нормално.
Относно стриите, според мен си е до човек. Приятелки се мажеха със 100 масла,олиа и кремове и целите са в стрии. Аз бях взела на Palmers, но нямам навика да се мажа с кремове и съм се мазала броени пъти и нямам от 2-те бременности до тук стрии, мама също не е имала,тя каза,че навремето се е мазала с какаово масло.
Аз май ще си довърша работата,която съм започнала и ще излизам отпуск,а после 1 месец болничен. Много ми се искаше да си работя до последно, но за февруари имам 2 работни дни покрай тея боледувания,за януари - 5 и то няма смисъл. Май само си прецаквам майчинството с това накъсване на болнични, а не е като и да съм полезна на екипа с тези отсъствия. Не са ми правили проблем, супер мили са,но аз се чувствам зле от неефективността си.

# 452
Ох, усещам да ме тръшка и мен този път, почва се от носа, малко гърлото, главата и цялостно едно усещане, че ще има още. Ще го минем, няма как. Събота и неделя се чувствах много добре. Страшни глупости сънувах снощи със семейството. Ще си лягам, че трябва да осмисля новината, че ще съм майка на 4 сина! Много ми се искаше едно момиченце.

# 453
Аз лично от тези витамини камих 5 килограма за 3 месеца,след като ги спрях и преминах само на фолиева киселина нещата се нормализираха
При последния преглед следящата ми изписа Pregnacare комплексни витамини. Казах ѝ, че следобед понякога се чувствам сякаш стъпвам в паници и изведнъж ми причернява. Тя каза, че витамините в организма ми са почнали да се изчерпват и да почна да пия добавки. Тези вървят по 1 капсула и 1 таблетка на ден, мисля, че вече имат ефект. Пия от около седмица.

# 454
  • Пловдив
Ползвам обикновения Витасин, показан по-напред.
Мисля да работя до 45 дневния болничен.
Не пия никакви витамини.

# 455
И аз вече взимам Pregnacare, стандартните. И допълнително Омега 3 и витамин Д, че дозите витамин Д в Pregnacare са смехотворни.

За първи път чувам да се пълнее от витамини.

Да се похваля, че снощи за първи път усетих бебето. Държах си ръката на голо върху корема няколко минути и усетих 🫠 Много е сладко!

# 456
  • Гр. София
И аз вече взимам Pregnacare, стандартните. И допълнително Омега 3 и витамин Д, че дозите витамин Д в Pregnacare са смехотворни.

За първи път чувам да се пълнее от витамини.

Да се похваля, че снощи за първи път усетих бебето. Държах си ръката на голо върху корема няколко минути и усетих 🫠 Много е сладко!

Честито ново усещане, Gerka!
И аз редовно се попипвам по корема вечер, усещам нещо, но съвсем не съм сигурна, че е бебето. Сякаш си долавям собствения пулс през корема, но май е неравномерен... Явно с тази предна плацента ще трябва да почакам още няколко седмици. Днес съм на лекар и ще попитам дали пък не се е вдигнала вече поне малко Simple Smile

Vondito, виж какво пише на опаковката на Pregnacare витамините. Аз също пия Max и дозировката е 2 таблетки + 1 капсула дневно :

# 457
И аз пия Pregnacare max , и с близнаците ги пиех и нямах никакви дефицити.
Моята плацента се оказа нормална в най-високата част на матката, най-високото възможно.Не казаха да е притеснително , дано висчко си е нормално.

# 458
  • София
Sunny smile, моите са Pregnacare плюс, не макс. АГ ми каза и за двата варианта, но основно ми препоръча плюс.
Бебка си я усещам на едно и също място, вече ми е ясно къде е, защото все там ме побутва. В 17+2 съм, с предните двама пак към 18та седмица бяха първите ритничета.

# 459
Момичета, както обещах пиша след кръвните, които пусках миналата седмица. Желязото ми от 8 се вдигна на 33,5 почти на горна граница. Супер, супер доволна съм!!! Билковата кръв много помогна, смятам. Останалите параметри са  ми ок, Б 12 -354,витамин Д -67. Ползвам за витамин Д един спрей, който е доста приятен отскоро. Единствено хемоглобина ми е 119, но пак се вдигна, преди месец и малко беше 115. Лекарят каза да си продължа както досега, тоест не ми предписа никакви нови добавки. За витамини пия Елевит и също се чувствам доста добре от тях. Другия понеделник съм на втора фетална и ще пиша тогава също като мине. Дано разберем финално и пола вече. Стискам палци всички да сте добре! Аз до Великден смятам да работя и след това ще си ползвам оставащия отпуск за годината плюс 45 дневния задължителния и до термина юли точно ще стане. : ))) А забравих да пиша - имам единствено завишени левкоцити в кръвта и урината и лекаря ми каза да пусна тази седмица стерилна урина. Надявам се всичко да е наред. Стискайте палци 🙏!

# 460
Здравейте, какво столче за кола избрахте, марка и магазин ?

# 461
Здравейте, какво столче за кола избрахте, марка и магазин ?
Cybex baby seat Aton S2 i-Size cheap https://baby-garage.de/en/cybex-aton-s2-I-size-car-seat-online Това купих, беше към 160 евро намалено от този немски сайт. Реших да купувам по-скъпо и хубаво чак след една годинка.

# 462
Момичета, както обещах пиша след кръвните, които пусках миналата седмица. Желязото ми от 8 се вдигна на 33,5 почти на горна граница. Супер, супер доволна съм!!! Билковата кръв много помогна, смятам. Останалите параметри са  ми ок, Б 12 -354,витамин Д -67. Ползвам за витамин Д един спрей, който е доста приятен отскоро. Единствено хемоглобина ми е 119, но пак се вдигна, преди месец и малко беше 115. Лекарят каза да си продължа както досега, тоест не ми предписа никакви нови добавки. За витамини пия Елевит и също се чувствам доста добре от тях. Другия понеделник съм на втора фетална и ще пиша тогава също като мине. Дано разберем финално и пола вече. Стискам палци всички да сте добре! Аз до Великден смятам да работя и след това ще си ползвам оставащия отпуск за годината плюс 45 дневния задължителния и до термина юли точно ще стане. : ))) А забравих да пиша - имам единствено завишени левкоцити в кръвта и урината и лекаря ми каза да пусна тази седмица стерилна урина. Надявам се всичко да е наред. Стискайте палци 🙏!
Какъв вит д ползвате?

# 463
Вит. Д влиза ли в пакета изследвания, че аз утре ще ходя да пускам, а не попитах доктора дали трябва отдвлно да им кажа в лабораторията ?

# 464
супер! Как успяхте да вдигнете толкова желязото само с билкова кръв ли?

Общи условия

Активация на акаунт