Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 713
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
Flower, попитай в лабораторията дали се включва в направлението или трябва да си го заплатиш. Доколкото знам не се включва в изследванията, които ти се полагат по ЗК, но ако лекар прецени може би има възможност да го добави. Аз обикновено пускам основен пакет витамини (Д, Б12 и фолиева киселина), струва около 65 лв.

# 466
Момичета много ви се радвам на хубавите новини! 🍀
Днес съм 16+5 и си имам коремче сериозно, но кг съм качила1-1.5 до момента.
За момента се мажа само с бебешко олио на Нивеа вечер след баня преди лягане, но обмислям още нещо за тяло да взема. Иначе стрии си имам по дупе и крака още от ученичка, заради бърз растеж. Взех си и крем за лице увлажняващ с фактор, понеже ми е мн суха кожата, а по принцип съм с мазна и предразположена към петна.
В момента пия само ПреМама Дуо предписани от следящият ме лекар и се чувствам добре. В четвъртък точно на 17+0 съм на преглед нямам търпение вече, да видим дали ще се потвърди пола. Бебчо не го усещам още, или не разпознавам че е то, не мога да определя леките подръпвания дали са от него.

По повод на работата бях болничен една седмица и сега се върнах. Хоум офис съм, но в чуждестранна компания с работно време до 12-01 нощта и вече ми тежи и късната смяна и седенето по толкова часове. Ще поработя още някоя седмица , след което си пуснах отпуск и след отпуска планирам да не работя повече.

# 467
Изцяло само с билкова кръв да и вероятно и с храна! Като храна - сокове цвекло, моркови, ябълки, фрешове портокал, манджи със спанак, месо, яйца, червени чушки, такива неща. Пих 3 големи опаковки билкова кръв за около два месеца - сутрин и вечер на гладно по 10 мл капачка. Друго не съм приемала. Всичко, което пия е - фолиева киселина метил фолат на Doctor's best, Биозин мама, комбинирани витамини Елевит и Билковата. Като нея мисля сега да я поспра за известно време и може би към 7-8 месец пак да я започна. Витамин Д не съм сигурна включено ли е, защото се следя на частно. Този спрей, който приемам е този.

# 468
Здравейте, вече съм почти 17г.с. и е време да си запиша час за фетална морфология. Може ли мнения за лекари за фетална морфология в гр. Варна

# 469
Аз ползвам този витамин Д

# 470
  • Гр. София
Аз само да споделя 🙂
Вчера бях на преглед и с бебето всичко е наред 😊 Вече тежи 199 гр! (изумих се, мислех, че е доста по-малко!), но не ми казаха колко е дълго. Маточна шийка - 3.49 см. След 2 седмици ме вика пак на преглед, да види пак шийката, макар че била окей 🙄
Също - взеха ми проба за микробиология, цитонамазка и цервикален секрет. Поисках за всеки случай да ми пусне и изследване за токсоплазмоза, така или иначе се полага по здравна каса.
Като цяло съм доволна от прегледа, само дето таткото не успя да дойде, че изскочи нещо в последния момент 😢 Но следващия път ще дойде ❤️

# 471
Дами, моля за линк за групата във фейсбук 🥰

# 472
Момичета, при мен днес стартираха болки ниско долу, почти в областта на свивките на краката и на самите срамни кости, не особено силни, но чести. Имам ли някакъв повод за притеснение според Вас или се дължи на някакво разширение?

# 473
  • София
Здравейте. И аз да споделя, днес ми беше прегледът точно в 17 седмица. Ще мине време докато изчезне хематомът и се слепи, но няма нещо тревожно. Бебето е чудесно, расте си, прекрасен е. 206 грама мъж. Краката не спря да ги мятка насам-натам, ръцете до главата, абе страшен е. Видяхме личице на 4д и движенията му вътре. Много миличко ми стана. Шийката ми е 3,69, което си е нормално. Записах си направо следващата фетална при същия доктор. Много съм доволна, усеща се разликата.

Той върви малко напред с размерите и гледам, че терминът ми е малко по-рано. Ноо има време, това си е по ехограф.

Друго - за две седмици ми порасна голям корем, а съм качила едва едно килце от самото начало, което много зависи кога се и претеглям. Мъжът ми е изумен от корема, даже той го отбеляза първи. 😃  Хапвам си, но съм станала много капризна откъм храна. Добре че мъжът ми никога не отказва нищо да ми направи.

И така. Понеделник имам час при лекаря, при който съм избрала да раждам и най-вече, защото скоро трябва да ми се продължи болничният, а аз нали смених Токуда... Това е от мен, мами. 🥰

# 474
И аз вчера бях на преглед. Всичко е наред! Въпреки двурогата матка се развива отлично, има си място, дори върви с няколко дни напред. Шийката е 4,5 см, което било много добре, задна плацента. Надявам се скоро да започна да го усещам. След два дни вече е съм 16 г.с.
Запазих и втора фетална при Димитрова в Марковс. Реших да не се връщам в Щерев. Дотук бях с тях. Насила хубост не става 😀 Мислех пак там, но при друг доктор, но се отказах.
Продължавам Фраксипарин 0.4, като трябва всеки месец да пускам коагулация, та да се следи дозата.
Вече съм доста по-спокойна и мисля да започнем да превръщаме гостната в бебешка стая 🥰

# 475
  • Гр. София
И аз вчера бях на преглед. Всичко е наред! Въпреки двурогата матка се развива отлично, има си място, дори върви с няколко дни напред. Шийката е 4,5 см, което било много добре, задна плацента. Надявам се скоро да започна да го усещам. След два дни вече е съм 16 г.с.
Запазих и втора фетална при Димитрова в Марковс. Реших да не се връщам в Щерев. Дотук бях с тях. Насила хубост не става 😀 Мислех пак там, но при друг доктор, но се отказах.
Продължавам Фраксипарин 0.4, като трябва всеки месец да пускам коагулация, та да се следи дозата.
Вече съм доста по-спокойна и мисля да започнем да превръщаме гостната в бебешка стая 🥰

Нирвана 2404,
Браво за добрите новини!
Аз също се следях в Щерев, при Манчев, но не съм никак доволна и вече не ходя там. Между другото, също съм с двурога матка.

И аз съм на антикоагулантна терапия. Допреди месец и половина бях на Фраксипарин 0.4, после ми го смениха с Клексан 0.6, макар че са ми нискорискови мутациите. Но ме озадачава, че доста по-рядко са ми контролите - последната ми беше преди месец, а следващата - чак след 5 седмици... Следи ме доц. Динева в Трета градска болница.

# 476
  • гр. София
Здравейте отново!
Едва успях да наваксам, не бях влизала няколко дни от толкова много празници, пътувания, гостувания, аз самата също празнувах РД.

При мен няма нищо ново, но се радвам, че всички имате добри новини от прегледите.

А Мама2288, ти направо ме разби! Какви обрати наистина - от предположение за 2 момиченца, през момче и момиче, та сега до 2 момчета… много емоции, не ти е скучно. Grinning Писано ти е да си мъжка мама явно, пък момичета ще има в живота ти под друга форма - пожелавам ти синовете ти да ти доведат добри снахички и да те дарят с внучки и тогава ще пазаруваш розови бебешки дрешки на воля. Revolving Hearts

Против стрии се мажа със същите масла като с първата бременност - на Wooden Spoon бебешкото и това за бременни. Препоръчвам с 2 ръце - изчистен състав, приятен аромат.
Нямам стрии, въпреки че не бях много стриктна с мазането, а коремът ми беше доста голям, а в същото време пък се прибра много бързо след раждането, за около седмица. Та и според мен си е до кожа и до ген, майка ми също не е имала, бабите ми и те.

# 477
  • София
Me, Myself & I Честита да си! Пожелавам много да си здрава, щастлива, обичана и всичко, което желаеш да се сбъдне! 🎂🍼🌹

# 478

Нирвана 2404,
Браво за добрите новини!
Аз също се следях в Щерев, при Манчев, но не съм никак доволна и вече не ходя там. Между другото, също съм с двурога матка.

И аз съм на антикоагулантна терапия. Допреди месец и половина бях на Фраксипарин 0.4, после ми го смениха с Клексан 0.6, макар че са ми нискорискови мутациите. Но ме озадачава, че доста по-рядко са ми контролите - последната ми беше преди месец, а следващата - чак след 5 седмици... Следи ме доц. Динева в Трета градска болница.

Ами мен ме вика горе-долу през месец. Следващият ми преглед е на 29.март. После ще е към края на април, като на 8.април ми е втората ФМ.
Общо взето ми се струва честичко, а и времето така бързо минава, та се засича и с ФМ, но с нашите сърцевидни органи е по-добре да се следи изкъсо😀🥰
Знам, че има тема специално за болнични, но да ви питам болничен от гинеколог и личен лекар са различни, нали? Защото искам да си пусна 1-2 седмици докато минат вирусите и се пооправи времето, защото учениците ми постоянно са болни, съответно и аз, и в момента също съм болничен, но от личния лекар.

# 479
Момичета, въпроса ми е доста по-различен,но тези от вас които имате домашни любимци как се справяте? Четох много по темата за или против бебе+куче и съм с много смесени чувства. Ние имаме 2 зайчета и сме на път да се сдобием с мини болонка,но още не съм сигурна как би било с бебето, затова много ще се радвам,тези от вас които са гледали бебе и куче да споделите как св справяте

Общи условия

Активация на акаунт