Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 634
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Мога да ти изпратя снимки на кучето как спи при бебето и ще разбереш мнението ми по въпроса 😂
Никога не съм ги делила, след родилното първото нещо беше да ги запозная.
При майка ми има две кучета и котка, със свекито делим един двор, тя има също куче. Ние имаме голямо куче на двора, котки. Пред къщата обгрижваме друго куче.
Вътре имаме куче, рибки и охльов, по онова време имахме и папагал.

# 481
Абсолютно ЗА. Няма нищо по-хубаво от това дете да расте с куче. С животно като цяло, но кучето си е куче😁 Ние имаме три кучета и една котка, която си мисли, че е куче.😀
Като се спазва хигиена, не виждам никакъв проблем да живеят заедно! 💜 Децата трябва да се възпитават на любов към животните и природата.
Ужасно е като гледам как деца изпадат в шок като видят животно или родители, които ги дърпат все едно към тях тича мечка гризли😀
Взимайте си болонката и се радвайте на денонощна любов! А пък като и двете с бебето са на близка възраст, забавлението е гарантирано 😁

# 482
И ние имаме 2 котки , не мисля да се разделяме с тях , та те също са като наши деца . Вярвам , че ще се разберем и всичко ще е наред ! ❤

# 483
Да се включа след преглед Hug
Всичко е наред при нас, вече е 250 грамов мъж Blue Heart

# 484
Добро утро, тази седмица минах преглед и изследвания. На прегледа всичко е нормално, доктора каза, че няма проблем, че аз все още не съм качила кг.

На изследванията имам леко завишени еритроцити, СУЕ, хемоглобин и хематокрит, вит Д е в норма, но вит В12 е нисък. Днес ще ги пращам на доктора.

Записах си час и за втора ФМ последната
седмица на месеца, тогава ще съм точно 20 г.с.

# 485
Здравейте ,искаме да попитам,към какви шишета за хранене се насочвате ?

# 486
Момичета, минавам и при вас още във вълнение от прегледа, нищо че минаха вече 2 часа откакто сме излезли. Всичко с бебчето е наред, както предполагах си ни беше така наречения втори голям преглед (не гарантирам за съответствие с 2ФМ, аз съм 18+3 днес). Огледахме го от къде ли не - главата, мозъка, коремчето, стомаха, сърцето, гръбнака, пикочен мехур, ръчички и крачета, пъпна връв. Всичко е супер. Докторът провери и пола, написа ни го на листче, което следобед или тези дни заминава за България при мама да подготвя парти в края на май. Споменах там, че го усещам, и че съм чела за плацентата, че има значение къде е, докторът каза, че по принцип да - но ето моята пак е предна (и предния път е била намерих най-накрая къде го пише и кое съкращение е) а този път съм си го усетила сравнително рано. Бебчето не спираше да мърда, сякаш протестираше срещу побутването и ми беше много забавно хем да го виждам хем да го усещам. Вълнувам се все едно ми е първо. Докато гледахме малкия мозък се виждаше още едно кръгче пред главата, изяснихме се че е ръчичка, и после бебчо си я показа ясно и хубаво и даже разпери хубаво пръстчета - 5 пръстчета, едното палче. Докторът се опита да ни направи 3д снимка на личицето, но бебчо много се скри и не стана. Запазихме час за следващия преглед за след 5 седмици, понеже след 4 не ми бяха удобни часовете, и направо запазихме за седмицата след това и за глюкозното обременяване (тук има малко и голямо, малкото си е част от следенето на бременността).

Тази седмица съм полудяла - хем имам хиляда задачи и часове тук и там, хем се опитвам да си наваксам с работата през останалия ден и ви чета малко по диагонал, имам да коригирам списъка на първа страница, стори ми се че имаме и нови мами в групата. Добре дошли при нас!

# 487
  • София
Чудесни новини! И моята госпожица в 16та седмица я оглеждахме много подробно, с всички органи, мозъче, и две бъбречета се видяха и ми беше много спокойно след прегледа. Аз няма да мога да устискам толкова дълго да не знам пола, макар че сигурно ти е голямо вълнение. А и вече си мисля как ще взимам еднакви роклички, но в различен размер Grinning

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 13:40 от vondito

# 488
А и вече си мисля как ще взимам еднакви роклички, но в различен размер Grinning
Ох колко сладко. Даже не се бях замисляла, ако случайно се окаже второто пак момченце за такъв вариант. А колко сладка картинка би било... ние с таткото уж мислим, че е момиченце, въпреки че днес на прегледа като искам да кажа или попитам нещо все ми идваше отвътре "той" а не тя или то. А за нетърпението аз ви казвах тук още в началото като го обсъждахме като вариант, че не знам как ще устискам, но пък мисля, че ще е съвсем друго да разберем с роднините. А майка ми като й се обадих да я питам на кой адрес да й го пратя как ми изпищя от радост в слушалката, че само тя ще знае, а всички други не...

# 489
Вики, чудесни новини. Много се радвам, че всичко е наред с бебчето 🥰🥰🥰.

# 490
Привет, Вики, чудесни новини! Чета всички и в сравнение само мога да добавя, че аз не успях да се фокусирам нито в движенията на бебетата, нито успях да ги видя целите добре. Или бях тотално шашардисана от новината, или не запомних. Гледахме глави, носна кост, сърца, ръчичка видях поне една и много пъти показваше момчешките атрибути, като само последния път видях ясно. Ляво бебе е разположено главично с предна плацента и 'инсерция на пъпната връв до близначната мембрана', второ бебе разположено напречно, задна плацента и с центална инсерция на пъпната връв.

Върнала съм около кг или повече, малко боледувам и други грижи. Коремът се усеща по-лек и не толкова надут като преди дни.

Има повече мами в нашия месец, които не са се записали в темата. ☺️💚

# 491
Здравейте. Да ви споделя обрата и при мен. След 2 прегледа и твърдение,че е момче,вчера на прегледа в 18г.с. се разбра,че е момиче хахаха. Каза на 100% и че повече няма да го "сменяме" 😄 добре че купихме неща с неутрални цветове. Вече се бях нагласила за момче и бях приела идеята и изведнъж промяна 😁 иначе си мечтаех  за още една госпожица. Мъжа ми казва докато не се роди и не видим на никой нищо няма да казвам хахахах

# 492
Вики ..супер, като чета струвало си е чакането за прегледа , така пък разказваш,че все едно съм била и аз там. Нека все повече такива постове има.При мен листчето с пола отиде директно при дъщеря ми и тя организира партито,което заснехме на видео и препратихме към роднини от Бг.
[/quote]
Аз при първа бременност бях купила само едно шише даже не помня какво , ей така за всеки случай.Кърмихме се дълго а тя даже вода не пиеше нито биберон ползва така хи хвърлих няколко вида.
Мисля ,че шешето трябва да е удобно за захват и леко , като дойде време Бебо сам да си го придържа, а що се отнася до такива за колики и т.н според си е само бизнес и съм скептична да има полза. Но това си е лично мое мнение, може би мамите,които са позлвали шишета ще са по-полезни с опита си на избор.

# 493
Аз сега минах на преглед,всичко си е наред, но имам фал с изследванията. Питаха ме къде са ми тези за хив и васерман и се оказа,че в поликлиниката не са ги пуснали,защото не се правело в тяхна лаборатория,трябвало на друго място. Побеснях, можеше да ми кажат,сега направлението е изтекло, не могат да ми пуснат ново,а тези изследвания са скъпи. Ще питам личната дали има как да ми ги пусне,иначе явно ще плащам. В края на месеца съм на втора фетална и си я чакам търпеливо Simple Smile

# 494
Аз сега минах на преглед,всичко си е наред, но имам фал с изследванията. Питаха ме къде са ми тези за хив и васерман и се оказа,че в поликлиниката не са ги пуснали,защото не се правело в тяхна лаборатория,трябвало на друго място. Побеснях, можеше да ми кажат,сега направлението е изтекло, не могат да ми пуснат ново,а тези изследвания са скъпи. Ще питам личната дали има как да ми ги пусне,иначе явно ще плащам. В края на месеца съм на втора фетална и си я чакам търпеливо Simple Smile

Че защо ще е за твоя сметка, като са се издънили те? Опитват наглост... Аз ако съм... Да се оправят, на мен тези изследвания ми ги пускат за добър ден където и да отида в последните години и аз лично нямам нужда от нови. Да се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт