Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 586
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
Честито за добрите новини. Много ме радвате! Все така да продължва!:hugs:
И аз да не остана по-назад. Вчера ми беше амниоцентезата. Много съм доволна от д-р Димитрова в Марковс. Направи ни много подробна фетална преди процедурата и обясняваше за таткото.
Показа ни много повече неща. Сърчицето го огледа цялото, дори клапите. Проследи съдовете на пъпната връв, аортата, феморалните артерии, долна-горна куха вена, хранопровода. За щастие всичко си му е в норма, има си 20 пръстчета, няма цепки по устата и небцето, гръбнака си е както трябва. Много доволна останах и доста се успокоих. Много добре застана за 3D снимка. Беше в поза почивка. Ръцете зад главата и на една от снимките сякаш се усмихва. Heart Eyes Сега стискаме палци да няма усложнения и да имаме хубави резултати. За сега мисля пак при нея да отида в 22-ра (живот и здраве). Ще направим и ехокардиография.
Амниоцентезата мина гладко, дори не ме заболя. Да, усетих иглата, но в никакъв случай не беше нещо стряскащо.

Me, Myself & I Бъди жива и здрава. Нека тази година ти донесе много щастие и късмет. Heart Decoration

Didi аз ще взема по едно малко шише на авент и томи типи за всеки случай.
За коликите ще пробвам метода на Ася Демирева. Ще държа бебето 20-30 мин. изправено след ядене, без да го насилвам да се оригва и ще се старая да бебенося много. Тя казва, че това би трябвало да помогне  много.
Не се бях замисляла, че наистина ние възрастните сме изправени постоянно, а бебетата се гледат 70-80% в легнало положение и от там да идват повечето проблеми.
Другото, което каза и не знаех е, че бебетата след 5-7ч плачат от претоварване на нервната система, а аз много съм чувала "Мале, ужас е вечер, когато ни хванат коликите".

И сега да ви питам какво ви е мнението за естествената хигиена. Аз много се замислям дали да не пробвам.

# 496
Здравейте момичета, моят преглед мина вчера, за сега АГ каза, че всичко е наред, слеващият ми ще е втора ФМ на 4 април и тогава каза, ще се видят повече неща. 17+5 съм, но бебето е вървяло с два дни напред. Констатира, че е пак било тежичко 219 грама. Напомни ми отново да внимавам с какво се храня, като добави и соленото да изключа.
Аз не бих могла да устискам за пола, може би защото ще ни е първо, затова искахме да знаем още при първа възможност. Ще си имаме момиче и вчера се потвърди окончателно! И сме много много развълнувани!
Аз пия пренатал денк предписан от АГ и от време на време като се присетя биозин мама и витамин Д. Все още нямам навика да се мажа с кремове, само когато се сетя. Не ми расте много корема, но като видях бебка се поуспокоих, плацентата ми е предна висока, до 2 -3 седмици АГ каза, че ще почна да усещам бебето, но все пак е строго индивидуално за всеки. Носът ми продължава да е запушен като тапа, без никакви секрети и през ноща будувам, събуждам се доста често, защото не мога да дишам нормално през носа.
Роки, за Фетален Морфолог във Варна мога да препоръчам д-р Красимира Желязкова, тя е лицензиран ФМ. Аз се следя при нея, много съм доволна, много е внимателна и обръща внимание на всички детайли, не претупва прегледа. Единственно при нея трябва да се заредиш с търпение, защото се чака много за преглед въпреки, че имаш записан час, тя има много пациенти и часовете и вървят доста назад.

# 497
Ленка, честито! Но, защо да е тежко? Нашето е 203гр +/- 15% в 17+6. Върви с 1 ден напред.
Според мен нещо се филмира. Според нея/него колко трябва да е?
Все пак апарата не може да каже с точност колко тежи. Ако, се движи към 18та седмица, трябва да е около 220-230.  Ако, за 20-30 грама трябва да се хващаме.. Grinning Не е ли мноого рано да говорим за големи бебета?
Те още се оформят и нямат мастна тъкан.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 16:55 от Nadala

# 498
И аз не мисля , че е много.Даже с близнаците имам спомен , че в 18-19 седмица бяха около 300 грама.
Сега в 14+ 2 ми го измериха 108 грама.Върви 4-5 дни напред.Но предвид , че бях с късна овулация по-скоро наваксва.

# 499
Аз съм 16 седмица и ми каза онзи ден, че тежи 150 гр. Звучи ми съвсем нормално.

@Nadala, би ли споделила за тази хигиена, не съм чувала?

# 500
  • София
Имам питане за тези 45 дни преди раждане. Има се предвид до термин, нали? Или нещо не съм разбрала...

# 501
Нирвана 2404
Вярва се (нямам доказателство), че бебетата се раждат с естественото желание да са чисти. Съответно имат до някаква степен способността да стискат, но защото ние ги приучаваме да си вършат работата в памперса, те с времето губят тази способност. Съответно след това много трудно свикват с идеята да не ползват памперс.
Целта е да изхождаме детето извън памперса преди, след ядене, спане, къпане.
След това става по-лесно, когато научим сигналите им. Трябва и ние да им подсказваме "имаш пиш-пиш? а-а?". Гледах видеа на майки, които казват, че бебетата им на 2 месеца си "казват". На 1г. са успяли да премахнат памперса без драми.
Моята майка започна да учи сестра ми на 10м и наистина на 1г и няколко месеца беше готова. Със сигурност изисква много търпение. Ако мога да избегна драмата на 2г, с удоволствие ще инвестирам времето.
NadezhdaM - Да до термин е. Ако родиш по-рано май се добавя към майчинството.

# 502
Интересно, не съм предполагала, че е възможно. Моята кума със сядането от 6 м.започна да ги слага на гърне след ядене, след сън и т.н. и стана много бързо отучването. Ще потърся още информация, че ме заинтригува!😀

# 503
И мен ме заинтригува ще потърся и аз информация, и аз мисля, че колкото по рано се махне памперса, толкова ще е по-хигиенично. Като се замислих, майка ми е споделяла, че на 11 месеца вече ме е водила на ясла, не съм от поколението на памперсите, а и едва ли е носела в яслата 5 чифта дрехи за преобличане. Ще я разпитам, но според мен още тази възраст са ни изградили такива навици.

# 504
И аз да се отчета от междинната ФМ днес. Много съм доволна и кипя от вълнение 🥰 17+2 съм с термин 14.08 и категорично ни потвърдиха пола - момиче 🎀🎀🎀, тежи 219гр, но не е споменала, че е много или малко, а само, че върви с 2 дни напред. При д-р Михова ходя на ФМ в Надежда. Задна висока плацента, огледахме отново с доплер сърчицето и пъпната връв, всичко е много добре, също така е палава госпожица, която не спря да мърда през цялото време и да прави салто и челни пози 😂 Огледахме гръдния кош, гръбначния стълб, дробове, крайници, гениталии и много много детайлно абсолютно всичко друго. Та много съм радостна и нямам търпение за следващата ФМ при нея, която ще е на 13.04 в 22+5г.с.

# 505
Тази междинна ФМ е по желание, нали? Гледам, че все повече жени ходят, а на мен направо за втората ме насрочиха в 21 седмица..

# 506
Тази междинна ФМ е по желание, нали? Гледам, че все повече жени ходят, а на мен направо за втората ме насрочиха в 21 седмица..
Мен също ме насочиха за втора директно, но аз си отидох и за първа. Хубаво е да отидеш.

# 507
Аз на първа бях още преди месец и тогава ми казаха да си запиша за 20-та или 21 седмица. Никой не ми е споменавал, че трябва и в 18-та.

# 508
  • София
Имам питане за тези 45 дни преди раждане. Има се предвид до термин, нали? Или нещо не съм разбрала...
Да, преди термин. Ако преносиш, проследяващият АГ издава болничен за периода на преносване. Моята дъщеря беше с термин 6.11, роди се на 7.11 и ми издадоха оттам 1 ден болничен.

# 509
При мен не беше по желание, защото не съм забременяла по естествен път, затова още в 13-та седмица на ФМ ми е препоръчано и междинната ФМ 16-18г.с. Но знам, че доста жени и без да им бъде препоръчано си ходят на тази междинна по желание или пак им е препоръчана просто така си. За мен е удоволствие колкото се може по-често да следим и виждаме развитието на бебка, за да съм спокойна и самата аз, защото го чаках доста дълго време и не ми се иска да пропусна каквото и да било и да допусна грешка. Надявам се всичко да бъде наред при всички ни и Август да си гушкаме пухкавите бебчета 🩷💙

Общи условия

Активация на акаунт