"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 11

• 22 607
  • 582
  •   1
Отговори
# 375
На кой му пука за нас и за децата в домовете - борба с вятърни мелници. Освен да се изсипем децата от трън пред парламенти - 3 палатки - и не мърдаме докато целия свят не дойде да ги види и да гхи снима как живеят #2gunfire

# 376
Ще изпратим направо политиците на екскурзия до Трън. Само пътя ще трябва да си платят, спането ще е от нас  Twisted Evil

# 377
Ще изпратим направо политиците на екскурзия до Трън. Само пътя ще трябва да си платят, спането ще е от нас  Twisted Evil

Консумативите и храната също. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 378
  • София
 #Crazy #Crazy ooooh! Нямам думи.Иска ми се да тегля една дъълга каруцарска  Sick И после как да обичам страната в която живея  newsm78

# 379
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Момичета,печатайте повечко брошурки,че пак ще ми трябват много ,за да раздаваме не бензиностанции ТЕМПО,така че - който може,да печата,няма да са излишни Hug

Относно безумните наредби,май е време да направим кръглата маса, да вдигнем много шум,да се разбере,че поне някой им чете тъпите закони - и реагира, пък дано мръднем малко мозъците.....знам,че е трудна задача, ама трябва да се почне отнякъде.......И направо да им предложим ние да им напишем законите.......[/b]

Преди малко в колата,по Хоризонт имаше интервю с една жена,която прави документални филми - Златева/запомних само фамилията Embarassed/, та тя е правила филм за българчета,осиновени в САЩ....И тя сподели,че това , с приемните семейства е голяма отж Embarassedивелица там, разбрали се,че тази система не работи добре/ и тя много се чудеше,защо България сега започва да я въвежда,и то с такава гордост #Crazy/, най-голям резултат и ефект дава ОСИНОВЯВАНЕТО Децата се чувствали прекрасно,само че всички отказват да говорят български/ психоложката обяснила, че когато чуели бг реч,се страхували,че ще ги върнат в домовете, и изпадали в паника....милите Rolling Eyes/

И аз не одобрявам това с приемните семейства - все едно да си наемеш мама и тати, а те да си наемат - временно. - детенце......еми не ми се връзва........
Това с СОС майките ми допада, сега и рекламите текат за майки в тези селища....знам ли, мислих си,дали някоя от самотните ни майки няма да се впише в този модел newsm78 newsm78
[/color]

# 380
Мери,за sos майките-преди като проверявах(минаваше ми мисъл да кандидатствам Embarassed) се изискваше определна въздраст,да няма собствени деца newsm78-така,че май самотните ни майки не се вписват-освен да са го променили
by the way-вие кога пътувате утре newsm78  bouquet

# 381
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Мери,за sos майките-преди като проверявах(минаваше ми мисъл да кандидатствам Embarassed) се изискваше определна въздраст,да няма собствени деца newsm78-така,че май самотните ни майки не се вписват-освен да са го променили

Нищо не ни пречи да проверим ,като се върнем от Видин Grinning

Утре мислим предиобяд да тръгнем,но преди това сме на лекар с Никола,така че,веднага щом свършим - потегляме Mr. Green

# 382
  • sofia

Нищо не ни пречи да проверим ,като се върнем от Видин Grinning

Утре мислим предиобяд да тръгнем,но преди това сме на лекар с Никола,така че,веднага щом свършим - потегляме Mr. Green

никога не съм знаела как стоят нещата с майките newsm78.Може Дани от Дрен да знае Wink

# 383
.

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 07:19 от Luminosa

# 384
За печата и аз се включвам. Имате 100 бр. от мен.

За sos - майките, знам само, че когато се пенсионират един ден, им забраняват всякакви контакти с децата им от sos - селището. Което ми се струва чудовищно.

# 385
Преди малко в колата,по Хоризонт имаше интервю с една жена,която прави документални филми - Златева/запомних само фамилията Embarassed/, та тя е правила филм за българчета,осиновени в САЩ....И тя сподели,че това , с приемните семейства е голяма отж Embarassedивелица там, разбрали се,че тази система не работи добре/ и тя много се чудеше,защо България сега започва да я въвежда,и то с такава гордост #Crazy/, най-голям резултат и ефект дава ОСИНОВЯВАНЕТО Децата се чувствали прекрасно,само че всички отказват да говорят български/ психоложката обяснила, че когато чуели бг реч,се страхували,че ще ги върнат в домовете, и изпадали в паника....милите Rolling Eyes/[/b]

И аз не одобрявам това с приемните семейства - все едно да си наемеш мама и тати, а те да си наемат - временно. - детенце......еми не ми се връзва........
Това с СОС майките ми допада, сега и рекламите текат за майки в тези селища....знам ли, мислих си,дали някоя от самотните ни майки няма да се впише в този модел newsm78 newsm78

Мери, проблемът отново е в законодателството  #2gunfire  #2gunfire
За да може да се осинови дете, то трябва да има подписана декларация за отказ от родителски права и от ДВАМАТА РОДИТЕЛИ (ако са известни. Ако не са известни - процедурата е още по-тромава  #Cussing out ) Нали се сещаш колко са децата с изрядни документи  #2gunfire ....... Затова се опитват с приемните семейства, за да се даде шанс и на тези дечица, които уж са нечии, ама не съвсем. (Мама му стара, един имот, за да се прехварли от един собственик на друг, е нужна около седмица, а на децата документите се забутват с години по шкафовете #2gunfire Искам да линчувам служители в държавни институции, и най-вече такива в Министерство на правосъдието  #2gunfire )

Румъния има много добра практика в това отношение и дефакто, си е решила проблема "деца в институции"!  Направили са нещо средно между СОС-майките и приемните семейства, но като начало ИЗЦЯЛО си промениха законодателството и си направиха МИнистерство на детето!!!!!Уж щяхме да им искаме експерти, за да ни помагат, ама не знам си какво не можело да се приложи тук...

Уф, безкрайно можем да си говорим, ама май е време за решителни действия!

# 386
Нищо не може да се приложи тук, нищо.  #Cussing out #Cussing out
Аз само чакам да ми кажете как да съм полезна, какво да прочета и как да се включа. Знам, че борбата в това отношение е много тежка, знам, че само да казваме - някой нещо да напрви - няма да стане. Знам, че физически не винаги имаме възможност, но знаете, че с каквото мога и с каквото трябва - абсолютно съм насреща. Ако станат сериозни нещата и работата бих си сменила, за да имам време да помагам в тази насока Confused
Знам, че е недопустимо това, което се случва в домовете, незнам как да го променим, изцяло разчитам на Гери, Роси, Зари, и другите, занимавали се със проекти и закони, да ни кажат, какво можем да направим и как да помагаме. Всички, в даден момент осъзнаваме, че ходенето при децата, носенетро на каквото и да било, общуването с тях, всъщност, им решава много малка част от съдбата. Да много е значимо, когато ни познават, когато можем за определн период да ги накараме да се чувстват доре, но рано или късно - изпускаме нишката, и друг вариант просто няма:(. Наистина в това отношение съм напълно боса, но поне ентусиазирана, че с работата си (особенно на тази част от нас, която е ежедневно в акция) Движението е вече фактор, който би могъл да променни коренно на настоящите и за съжаление бъдещи хиляди деца в домовете.
Пак казвам - не съм идеалист, знам колко е трудно, знам как нямаме време, нито опит, но просто исках да си изразя подкрепата и да си предложа помоща, колкото и минимална да е.
в този ред на мисли, пожелавам УСПЕХ НА НАЙ - ГОТИНИТЕ ВИДИНЧАНКИ СЛЕД НЯКОЛКО ЧАСА. ОТНОВО ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА НЕ ОТИДОХМЕ - УСПЕХ, ВИЕ СТЕ НАИСТИНА НОМЕР ЕДНО И ЧАКАМЕ ВИДЕО И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ.

# 387
  • София
УСПЕХ ВИДИН!С ВАС СМЕ, МАКАР И ОТ ДАЛЕЧ  Embarassed   bouquet  Hug  Heart Eyes

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174560.0

# 388
Момичета, имам дрехи (мои) за даване.Също и кецове и обувки номер 38.Може ли някой да ги вземе в някой от складовете например?Имам и детски неща, но някои неща ще вземат в петък, каквото остане също ще ви го дам.Нека някой ми пише на лични , за да се разберем.  bouquet

# 389
  • sofia
Момичета, имам дрехи (мои) за даване.Също и кецове и обувки номер 38.Може ли някой да ги вземе в някой от складовете например?Имам и детски неща, но някои неща ще вземат в петък, каквото остане също ще ви го дам.Нека някой ми пише на лични , за да се разберем.  bouquet

podgotwqme welikdenski bazar ,както и няколко други инициативи и в момента физи4ески няма кой да събира дрехи.Ако имаш възможност ,моля те да ги оставиш в Люлин Praynig

Общи условия

Активация на акаунт