Пациентки на д-р Персенска 2024г

• 7 084
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
# 16
Здравейте на всички. И аз бях пациент на Д-р Персенска и съжалявам,че си изгубих времето. Първо тя с пациенти 35+ не обича да се занимава.Да не говорим пък ако сте и с наднормено тегло. Имам 9 пункции,3 трансфера при нея. Отношение....кота 0. На един от прегледите цитирам ....Ти за какво си ми дошла? Живо чудо ще е ако извадим яйцеклетки,живо чудо ще е ако се оплодят,живо чудо е....живо чудо. Ето това чувах при нея. За 35+ единствено предлагат донорска в Надежда.Малко са лекарите в България,които ще ви обърнат внимание. Аз лично отидох в Турция,за да чуя и тяхното мнение. Прегледът ми беше близо 2 часа. Разгледаха всички документи от България и .....9 пункции при Персенска с базови лекарства. При нея с мъка 1-2 яйцеклетки.В Турция 6. Да не казвам,че на всички ембриони е правено генетично изследване.Перфектни според нашите ембриолози. В Турция само като видяха снимките на ембрионите от БГ казаха,че не са добри. Мога още мнооого да разказвам. Така,че момичета не си губете времето. Млади,стари,слаби или пълни....ако ви харесат ще се занимава с вас,ако не....ще ви тъпчат нищо,че си плащате!

# 17
В Турция само като видяха снимките на ембрионите от БГ казаха,че не са добри.
Понеже на много места се пише, че турците не харесват ембрионите от България ми е любопитно какво Ви казват, какво точно не им е хубавото на ембрионите от България?

# 18
В Турция само като видяха снимките на ембрионите от БГ казаха,че не са добри.
Понеже на много места се пише, че турците не харесват ембрионите от България ми е любопитно какво Ви казват, какво точно не им е хубавото на ембрионите от България?
Показах им снимките,които са ми давали при трансферите тук в БГ. Казаха,че не са добра форма.Бяха като грозд. Имам снимка и от трансфер в Турция ...наистина има разлика. Ембриончето е кръгло и има като коронка само от едната страна.

# 19
Здравейте на всички,
Искам да споделя и моя опит с Болница Надежда и лекарите д-р Петко Илиев и д-р Персенска ,в началото на годината записах час и оставих на случайността да попадна на д-р Илиев,бях с AMH 2,9 ,на 38 години съм,по негово мнение Изчерпан яйчников резерв,след което стартирахме с първа инсеминация ,цветна снимка и след това хистероскопия,след това още две инсеминации  -и трите неуспешни-по време на посещенията нищо не ми се обясняваше ,д-р Илиев си говореше със мед.сестри за странични неща,да не говорим че прегледа трае около 5 минути ,покъртително отношение и да зададеш въпрос няма отговор…плана бил да се направя 4 инсиминации за да мога да си подам документи за фонд Инвитро ,след третата инси ,цикъла не ми дойде ,беше мъчително цапане и болки….правих два теста за бременност отрицателни,изписа ми дофастон и каза да запиша час при д-р Персенска ,тъй като той ще отсъства…помислих си супер ще получа мнение и от по опитен специалист ,четох добри отзиви за нея…,но уви…започнах и доста да чета из темите за да разбера какво се случва и реших да си пусна изследвания преди да отида при нея !
И така AMH за 8 месеца беше намалял на 1,3 ,пуснах си и Inhibin B -стойност 30 -която в темите пише че е доста ниска,никой не ми каза че е добре и този хормон да се изследва ,както и FSH-който също ми е много нисък…
И така записах час при Персенска-не мога да опиша с думи колко съм отвратена-тя дори не ми погледна изследванията…каза ми че подхода на д-р Илиев бил правилен и да съм кандидатствала за фонд,тъй като ще ми дойде трудно с финансовата страна …иначе всичко ми било наред и нямало за какво да се тревожа…ако съм държала щяла да ме прегледа…и думите и бяха че така ставало с годините…,четох из темите че със стимулиранията с лекарства при инсеминациите рязко спада и яйчниковия резерв…
Потресена съм …никакво внимание,никакво мнение и подход
Реших се да напиша този пост защото знам колко е мъчително да отидеш с надежда и да се бориш да имаш дете…и да не ти обърнат внимание ,а само да ти взимат парите …исках да помогна на други в моето положение да не си губят времето,надеждите ,финансите и да бъдат разочаровани като мен
Не мисля повече да стъпя в Болница Надежда…  сега търся друг специалист
Дано съм била полезна

# 20
От месец Май тази година реших да си дам малко почивка. Имаме 2 неуспешни инсеминации. След втората, когато отидох на преглед, Персенска ми каза “ и този път няма да стане, ще пробваме на следващия цикъл” … тогава си казах, като вижда, че няма да стане защо изобщо ме подлага на това? Обмислям да се преместя при друг доктор. Четох отзиви за д-р Стаменов. Има ли някоя пациентка тук да сподели мнение за него?

# 21
  • Sofia
Така като ви чета, Персенска май работи с един и същ подход към всички. Защо мъчи хората с тези инсеминации, като в някои случаи е ясно, че няма да стане с тях?

# 22
Нямам никаква представа защо го прави. Попитах я има ли смисъл от тези инсеминации или да пробваме направо инвитро. Тя каза, че инсеминацията е доста по-лека форма от инвитрото и за това е по-добре така. Но доста пари хвърлихме и нищо.

# 23
Ако ще финансирате сами инвитро,със сигурност ще ви излезе по-солено .
Зависи какъв е проблема ,ако отговаряте на критериите на ЦАР ,кажете че искате да започнете директно с инвитрото .
Ние не отговаряхме на критериите ,защото съм с СПКЯ, и направихме 4 инсеминации ,като от последната през юни се получи биохимична бременност.
В момента съм бременна в 10 г.с от първи опит инвитро в болница Надежда свеж трансфер .
Преди това имам 3 неуспешни трансфера в Токуда ,като инвитрото си го финансирахме сами. С процедури , изследвания , трансфери ,съхранение ,замразяване ,размразяване , и т.н. ни излезе около 25-30 хил.лв .

# 24
Проблема при мен е, че имам поликистоза на яйчниците и не се отделят фоликули, или ако се отделя, те се задържат и не се пукат, заради това няма как да се оплоди. Това ми обясниха.

# 25
  • Sofia
Проблема при мен е, че имам поликистоза на яйчниците и не се отделят фоликули, или ако се отделя, те се задържат и не се пукат, заради това няма как да се оплоди. Това ми обясниха.
И при мен беше същата ситуация и се чудих защо ме праща на инсеминация.

# 26
Според мен ви праща на инсеминация ,защото трябва да имате 4 неуспешни ,за да кандидатствате по фонд .
На мен още на първият преглед ми каза ,че с ир и спкя много трудно ще се получат нещата естествено,че дори и с инсеминация ,и решихме да правим инсеминации, за да мога да кандидатствам по фонд .

# 27
Ние сме с неизяснен стерилитет и имаме 1 неуспешна инсеминация в Щерев. Резултатите от изследванията са ни ок. Сега  ходих на първи преглед при Персенска и ми изписа FH pro витамини и да се видим на втори ден от цикъла да видела фоликули дали има и ми каза да дойда отново на 10 ден от цикъла да проследи дали съм в овулация и да пробваме естествено или с инсеминация... Ние да си изберем дали естествено или с инсеминация.
Някой имал ли е успешна инсеминация при нея да сподели?

# 28
Здравейте, вече две години съм пациент на докторката. За тези години имахме даже само един миссед аборт. След това искахме да иследваме останалите замразени ембриончета, но тя ни не позволя. Никога не можем да направим лиганицата над 8мм, то въпреки това тя ми прави трансфери които не са успешни. Disappointed Relieved
Искала би да ходя на друг лекар

# 29
Още не сме правили нищо при нея. Само консултация. Това ми е може би най-болезненият преглед в живота от гинеколог, а прагът ми на болка е висок. Сякаш си мрази пациентките и тези с проблеми я нервират и си го изкарва на тях. Чака ти да й кажеш, повтаря какво ти й предложиш. За 35 плюс се съгласявам на 100%. Не й с занимава хич.

Общи условия

Активация на акаунт