Седмокласници 2023/2024 – тема 7 – втори срок и пробни изпити

• 41 719
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
Права си, Русалка , и аз нямам предвид съвсем да зарежем геометрията / не, че не ни се ще Satisfied/ , той на уроците си упражнява с учителката текущия материал, няма някакви особени пропуски, и с по- лесните задачи се справя, но тези с по- голяма трудност - не успява .. Не знам - липса на логика ли е, проблем с пространственото мислене ли е, ама не може  и това е . Понякога пък се сеща, ама не се чувства достатъчно уверен и не прави каквото трябва ..Идеята ми беше, че няма да задълбаваме в геометрията - каквото реши, реши
А иначе са им раздали вчера служебните бележки за НВО, с хиляда заръки да ги пазят

# 256
При всяко тръгване за урок слагам маската за оксижен, че където погледне пробива дупка. Така се стекоха обстоятелствата, че ходи на 5 урока седмично, и то не от някакви амбиции, а за да закърпи годината по БЕЛ и математика и да може да кандидатства с рисуване. В повече й идва, на мен също. Един ден като приключат децата ми с МОН, живот и здраве, ще се напия безпаметно.

# 257
На моята дъщеря и идва в повече с курсовете. В училище втория срок започнаха с много контролни, като идеята била да ги изпитат в началото.
От няколко дни се успокоява, че остава още малко и другата година ще си почива.

# 258
Между другото , не знам колко е вярно, че моят син все е недоразбрал, но се коментира явно между деца и учители, че по другите предмети ще бъдат оформени до към началото на юни, за да може последните седмици да си се готвят основно за НВО . Ако е така наистина, браво на учителите и ръководството

# 259
И при нас нещо такова подочуло детето. До края на април много зор и контролни по другите предмети, та да освободят време май и юни за бел и мат.

# 260
  • при моите любими
Дано и в нашето училище е така. Като гледам как са ги напънали. По География има вече 4 оценки. Такова чудо не бях виждала. Нон стоп контролни и изпитвания. Днес пак има 2 контролни. Школата са я изместили от неделя в понеделник, почивния ден. И тъкмо се зарадвах, че може да отидем някъде за 2 дни, преместиха мача от събота сутринта за неделя. Е няма празно. Пак ще си седим в София.

# 261
Ние ще я пишем дъждовна тая школа.

# 262
  • Варна
Как ще ви оформят април месец, при нас това няма как да стане като гледам графика за контролните през юни имат за сега 6 контролни-две по биология в началото и края на месеца, физика, химия, математика и МАТ-ИУЧ.
Направо не ми се мисли. То сега не остава време за допълнителна подготовка, а юни когато трябва да наблегнем на МАТ и БЕЛ не знам.
Моето инатче не мога да го накарам да ходи на нищо допълнително, от миналата седмица ходи по един час в училище по МАТ, тази е ходила по БЕЛ, защото са ги направили по едно и също време-голяма мисъл както винаги вкарват в нашето училище. Само на рисуване си ходи с кеф.
Снощи на чаша вино решавахме геометрия, ако не е виното ме чуват през един квартал като истерясвам като не вижда елементарен ъгъл.

# 263
При нас са им казали най-късно 24 май ще са оформени по всички предмети без БЕЛ и математика естествено ако има колебания в оценката по една презентация са им казали ще дадат господина по физика казал веднага след Великден ви оформям .

# 264
Русалка, имам предвид, че някои деца не гонят максимални/ високи резултати по различни причини - ще кандидатстват в училище към МК, Спортно или пък не са в София и няма да целят топ училище. В някои езикови гимназии например приемат с утрояване на НВО БЕЛ и БЕЛ и ЧЕ като балообразуващи, т.е и среден резултат на НВО по математика е достатъчен. Сигурно има и други като моето пък, които биха се притеснили като се сблъскат с трудности, в момента хвърлят много усилия в нещо, за което знаят, че не им е чак толкова важно вместо да насочат усилия към другото, където могат да изкарат висок резултат. Опитвам се да набия в главата на моето да прави първо това, в което е сигурна и после да си губи времето над останалото или да играе на тото там. Ама тя май все още не е убедена и иска да кара наред. За нея тази стратегия е пагубна - ще зацикли на нещо в началото и ще прецака целия изпит.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 14:53 от Mama Ru

# 265
Не съм чувала за такива ЕГ, които да утрояват БЕЛ и да вземат ЧЕ за балообразуващ.

# 266
Ами аз се сещам за поне три, ама не са в София. За София идея си нямам.
Силистра и Видин - ЕГ утрояват БЕЛ, балообразуващи са БЕЛ и ЧЕ.
Русе - "Дойче шуле" (Немската) и СУЕЕ утрояват БЕЛ, балообразуващи са БЕЛ и математика.
Със сигурност има и други в страната.
За лабораторни по химия дали има някъде скала за оценяване?

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 14:44 от Mama Ru

# 267
  • София
aDream, привържаник съм на поощренията и ги правя често. Точно така съм си отгледала едно много разбрано и послушно дете. В този случай, обаче, знае, че ще кажа "щом си болна за уроците, значи си болна и за танците" и повече няма мърдане.

Струва ми се много нередно това, което пишете за геометрията. Не може с лека ръка да зачеркнете цял раздел в математиката. Ще им трябва и за после. Те сега за първи път се сблъскват с геометрията в този й вид и е нормално да им е трудно. С учене и решаване на задачи постепенно ще започнат да разбират и да виждат ъгли и др. Преди 2 седмици мислех, че моята никога няма да научи нищо от геометрията. Давах й лесни задачи и постепенно започна за схваща. Сега се справя прилично. Още е далече от решаване на трудни задачи и наистина няма поглед над нещата, но вярвам, че и това ще дойде с времето. Само дано да е преди НВО.

Мама РУ, разбирам че при вас може да сработи това, защото казваш, че се борите за 30 точки, но не мисля, че е редно да даваш този съвет на другите. А сигурна ли си, че твоето дете няма шанс да се справи с геометрията. Ами ако се окажа, че й удава по-добре от алгебрата?

# 268
Не съм чувала за такива ЕГ, които да утрояват БЕЛ и да вземат ЧЕ за балообразуващ.

В София в 1-во, 12-то, 105-то, 119-то и 134-то има паралелки с интензивно изучаване на ЧЕ и балът се сформира с 3 БЕЛ, 1 МАТ + оценки по БЕЛ и ЧЕ от училище.

# 269
Аз не казвам да се зареже напълно, на ниво училище трябва да се усвои поне основното. Но да се хвърлят усилия за нещо, което не се отдава на детето, вместо да се съсредоточат там, където му е по-лесно не е ли по-лошия вариант.

Общи условия

Активация на акаунт