🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 45 551
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря за препоръките, свързани с мобилните данни от преди време Blush
Сега обаче въпрос към дамите, които скоро са били в търсене на официална рокля. Може ли да споделите магазин, на сравнително нормални цени(предполагам, че на по-посещаваните от туристи места цените са сравнително завишени), където сте видяли или сте си купили рокля с добро качество и възможност за корекции при необходимост. Най-добре ще е да са в района на Фатих-Капалъ Чаршъ-Лалели, но и по-далечни предложения бих разгледала. Проблемът е просто, че няма да сме за кой знае колко много време и се притеснявам, че ако тепърва започна да издирвам подобни магазини и да се лутам, ще изгубя страшно много време. Също така знам, че има и цяла улица във Фатих с булчински и официални рокли, но явно снимките в Мапс са стари, показват просто празна улица с гаражи, и не мога да видя дали действително има такива магазини в момента там. Благодаря предварително Blush

# 571
  • Бургас
Rosha collection Mesih Paşa, Saitefendi Sokağı No:36, 34130 Fatih/İstanbul, Турция копирах ви адреса където купихме рокля за абитуриент. Дано съм ви помогнала. Вижте им и Инстаграма, за да видите какво предлагат и дали е по ваш вкус. Магазина е няколко етажа.
https://www.instagram.com/roshacollection?igsh=MXhuMGpraDZ2czFrdg==

# 572
Благодаря за препоръките, свързани с мобилните данни от преди време Blush
Сега обаче въпрос към дамите, които скоро са били в търсене на официална рокля. Може ли да споделите магазин, на сравнително нормални цени(предполагам, че на по-посещаваните от туристи места цените са сравнително завишени), където сте видяли или сте си купили рокля с добро качество и възможност за корекции при необходимост. Най-добре ще е да са в района на Фатих-Капалъ Чаршъ-Лалели, но и по-далечни предложения бих разгледала. Проблемът е просто, че няма да сме за кой знае колко много време и се притеснявам, че ако тепърва започна да издирвам подобни магазини и да се лутам, ще изгубя страшно много време. Също така знам, че има и цяла улица във Фатих с булчински и официални рокли, но явно снимките в Мапс са стари, показват просто празна улица с гаражи, и не мога да видя дали действително има такива магазини в момента там. Благодаря предварително Blush

Аз знам, че на Fevzi Paşa Cd. има много магазини за официални рокли от по-ниския клас. Познати там бяха доволни. Бяха направили корекция за много кратко време. Нямам лични впечатления обаче. Само ви насочвам. Иначе по-луксозните турски марки са в Нишанташъ.

# 573
  • София
Последния път като ходих в Истанбул, хванахме автобус от Фатих към метростанция Аксарай. Не си спомням номера, но мина през една улица, която беше море от булченски и официални рокли, буквално.
Като го гледам на Гугъл мапс, 35Д ще да е бил:

Не съм търсила и пазарувала обаче, само от автобуса зяпах.

# 574
  • Варна и...духом на Босфора
Се в тоз Фатих се въртите!
🚴🚴🚴😅

Air и Пепелчето четете.
Аирчето си взе хубава рокля ,официална.
И фото изпраска тука 🥰.
И кундурдисани и двете бяха,То Капоне,че Кадъкьой ,Утсякъде чепик грабнаФа.😻
И много евтини, много!

# 575
  • Благоевград
Здравейте!
Търсих в темата, но не намерих.
В Истанбул има ли автобуси Hop on/Hop off с възможност за слизане на различни спирки и после пак да се качиш и да довършиш обиколката. В Солун сме се качвали и беше приятно за разглеждане.
Ако има, от къде можем да се качим, колко струва и колко продължава обиколката и най-вече заслужава ли си?

# 576
  • Карлово
Има такива автобуси. На Ая София е начална спирка. Колко струва обаче, не знам.

# 577
  • София
Скрит текст:

Ей къде!😅
Via
Aski Istanbul
Под поста са написали
Виза!😅😅😅
Това не е Индия,това е Истанбул 😅

Спортни новини
Сега.
Нещата,така за Фенерите,не са ясни
3-2 вчера в Гърция
И пълен стадион на 18.04. очаквам.
Тъй че,ако сте в района на Кадъкьой и Мода- и към стадиона,да знаете,че ще приличА като на снимката горе .

Още
Президентска колоездачна обиколкА на Турция 2024
28 Април Неделя-Последен етап- Истанбул!
Айде!
Който не е видял Бъдат да отива
Там ще се върти,повече
Старта ще бъде даден в Европа,по посл.данни.
Пак фраш.
Да си знаете🥰⚽⚽😻🚴🚴

Този народ сега ли е сниман?
Евет😻.
11/12.04
Все пак знае ли се защо има толкова народ? Едва ли е заради безплатния транспорт.

# 578
  • Варна и...духом на Босфора
Скрит текст:

Ей къде!😅
Via
Aski Istanbul
Под поста са написали
Виза!😅😅😅
Това не е Индия,това е Истанбул 😅

Спортни новини
Сега.
Нещата,така за Фенерите,не са ясни
3-2 вчера в Гърция
И пълен стадион на 18.04. очаквам.
Тъй че,ако сте в района на Кадъкьой и Мода- и към стадиона,да знаете,че ще приличА като на снимката горе .

Още
Президентска колоездачна обиколкА на Турция 2024
28 Април Неделя-Последен етап- Истанбул!
Айде!
Който не е видял Бъдат да отива
Там ще се върти,повече
Старта ще бъде даден в Европа,по посл.данни.
Пак фраш.
Да си знаете🥰⚽⚽😻🚴🚴

Този народ сега ли е сниман?
Евет😻.
11/12.04
Все пак знае ли се защо има толкова народ? Едва ли е заради безплатния транспорт.
Плюс Рамазан,Лаленца....🌷🌷🌷😻😻😻😅😅😅,Танче.
И Асан е ора.😅

# 579
Здравейте, пътешественици. Ще пътуваме до Турция в края на месеца, като имаме 2 нощи в Истанбул. Набелязали сме си програма, но много искаме да посетим круиз по Босфора с вечеря, шоу на дервишите и бели денс. Може ли някой да ни препоръча от къде да букнем предварително такъв круиз? Обмисляхме през booking, но реших първо да питам тук за варианти, от които сте доволни.
Благодаря предварително!

# 580
  • София
Винаги съм се чудила на идеята за круиз + вечеря и шоу. Когато съм се качвала на круизно корабче е било с цел да видя красотите по бреговете. Как се съчетава гледането на шоу заедно с гледане на красиви къщи, мостове и т.н.? Дори масата да се падне на място до прозорец, пак ще се вижда само една частичка от брега, а ако трябва да гледам и шоу, ще стана разногледа. Simple Smile

# 581
И аз така. Даже наскоро гледах клип от вечеря на кораб с шоу ( танц на дервиши, бели денс   и друга музика) ...и изведнъж запя Азис , после хорце с Бяла роза.
Церемонията Сема ( танц на дервишите) гледах в културен център Ходжа паша, но беше тишина и съвсем друго преживяване.
Винаги съм се чудила на идеята за круиз + вечеря и шоу. Когато съм се качвала на круизно корабче е било с цел да видя красотите по бреговете. Как се съчетава гледането на шоу заедно с гледане на красиви къщи, мостове и т.н.? Дори масата да се падне на място до прозорец, пак ще се вижда само една частичка от брега, а ако трябва да гледам и шоу, ще стана разногледа. Simple Smile

# 582
  • София
Аз дори нямам предвид какво е съдържанието на програмата. Това, че на мен не ми харесва такъв тип музика, не означава, че и за другите е така. Чисто технически не мога да си представя. Ако гледам някаква програма, то няма как да гледам и навън. Може би има смисъл единствено ако си ходил много пъти на круиз и не те интересува особено какво се вижда навън, сигурно е по-интересно да си на вечеря на кораб, а не в стандартно заведение. Аз поне не съм стигнала до този етап. Не мога да преброя колко пъти съм се качвала на корабчетата, но дори и в студ и вятър сядам отвън, за да гледам.

Все пак, за да не си чешем само клавиатурите, в записките си имам това:
Цитат
http://www.alltoursistanbul.com/Bosphorus-Dinner-Cruise/Bosphoru … uise-Luxury-Boat/   Снощи бяхме на този круиз и си изкарахме страхотно, танци народни, дервиш, певец, игри, купон и дискотека. 3ч на кораба и взимане и връщане до хотела. храната - Голяма чиния с топка от различните видове салати 5-6бр, купичка микс салата, пили филе(пилаф и картофи) или скумрия. Включени бяха местни напитки като ракия, вино, бира, кола и тн. Десерт-плодове
Не знам от коя година е и дали все още са доволни хората от тях.

Редактирам - съжалявам, но май линкът не се отваря. Sad  Все пак като потърсих "alltours istanbul" излиза сайт с това име и круизите, които предлагат.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 18:57 от Таня67

# 583
Здравейте. Пътуваме в сряда с нощния влак, ще бъдем 3 дни в Истанбул за първи път. Знам, че времето е малко, отиваме най вече за лалетата, които се надявам да не са съвсем прецъфтели предвид топлото време. 1 ден ще е Емирган, след това картоф на Ортакьой, от Кабаташ до Таксим и надолу към Сиркеджи през Галата , 1 ден Св Стефан, Балат и стария център и 1 ден Юскюдар, евентуално Кузгунджук и следобед Кадъкьой и малко Мода. Запазила съм Hurriyet hotel, до Сиркеджи. Моля за мнение добре ли е разпределението и ако имате мнение за хотела. Също не можах да се ориентирам къде е пешеходната зона в Мода, зад статуята на бика ли. Транспортът ми е леко мъгла, но Виваком пуснаха х 1000 мегабайта на ден за Турция, та се надявам да се справим. Трамваите, метро и Мармарай ги схванах, но автобусите.. Има ли табла на спирките за да се прочете накъде се движат и през къде минават. Програмата е предимно зяпане и хапване, по скоро опознаване и лалетата

# 584
  • Бургас
Здравейте, имам следното питане имам стикер на предното стъкло от 2019г.от тогава не съм посещавала Турция. Нямам идея има ли още пари в стикери. Правилно ли съм разбрала, че като реша да заредя с пари е нужен номера на колата? Или трябва нов стикер да си купя? И ако колата е на мое име може ли мъжът ми да я кара по пътищата на Турция или само аз трябва?
Извинявам се, че не е по темата. Мислим май месец да отскочим до Гьокчето и затова са ми притесненията. И друго пак не по темата. Имаме малко куче какво е нужно за да мине границата с Турция.  За Гърция искат поставена ваксина против бяс и вътрешно обезпаразитяване и преглед дали е здраво животното ден преди тръгване.
Ще се радвам ако някой ми отговори може и на ЛС да не спамим.

Общи условия

Активация на акаунт