Re: ЯНУАРИ вече мина - торта ядох аз за трима и съм вече на ГОДИНА!!!

• 10 209
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ей, добре, че си качваме и гледаме снимки, та и така обменяме информация - коя играчка, кое друго, от къде и т.н.  Grinning Sunglasses
Добре, че видях на лика дъската за писане, та и аз се сетих, че съм виждала в един магазин за 1 лв. до нас (но май беше повече от 1 лв., де), та да купя и на Вики.
А Дари на Бодливка се чуди какво по-напред да направи на музикалния плот Laughing

Гушанка,отдавна се каня да питам,ама все забравям-от къде ви е коша за играчки-жабок? Доволна ли си ,здрав ли е,цена и т.н.
въпроса не е към мен, но и аз да кажа къде съм виждала - в магазин Комо, не струваха много - примерно до 5 лв. или нещо подобно. Имаше и на други животни.

Като сме подбрали на тема пазар и снимки - Лисана, вие обзаведохте ли детската стая? Спомням си, че се чудехте какво да вземете, че и ние бяхме на това ниво ... но вече като че ли ни се избистря визията (то не че кой знае каква философия, ама и за това си трябва време и внимание да се отдели подобаващо).

# 226
  • Пловдив
Гушанка,отдавна се каня да питам,ама все забравям-от къде ви е коша за играчки-жабок? Доволна ли си ,здрав ли е,цена и т.н.
Предварително благодаря!

Кошът е подарък за РД на Криско. Много е удобен и голям. Той сам си взима играчките от него. Препоръчвам го! След като ни го подариха го видях в Практикер и струваше 20лв. И там имаше други животни -калинка, слон, зебра и други. Ако в този магазин е 5 лв - направо  Shocked.

# 227
  • София
[desi], много ти благодаря, майстор си!

Дес, сега ще ти разкажа една случка- реплика на вашата с гарванчето....

Чакайте , че се сетих, свекито като беше в къщи да гледа Мъри докато уча, ми разказва единия ден като излезли:
 Срещат те една лелка и се заприказват двете (мойто свеки е много добра, много се обичаме, тя веднага си намери приятелки по пейките, въпреки, че беше само 10-тина дни тука). Та значи, те двете blahblah blahblah blahblah, а Мъри по едно едно време почнал да дърпа свеки за ръката, сочи чантата на лелката и да вика - Ъъъ! Ъъъ! Ъъъ! Свекито го погледнала, казала: -Да, бабо, чанта! И си продължават  blahblah blahblah blahblah Мъри, обаче си знае неговото -Ъъъ! Ъъъ! Ъъъъъъ! Накрая млъкнали за малко и чули, че звъни телефона й в чантата.

въпроса не е към мен, но и аз да кажа къде съм виждала - в магазин Комо, не струваха много - примерно до 5 лв. или нещо подобно. Имаше и на други животни.

Нашто тати работи в COMO, но сега спи и не ми се ще да го будя да го питам...Ма ако имаше толкова ефтини досега да съм взела... Утре ще го питам и ще докладвам...Пък може да има и той да не е видял, аз веднага ще изпрося едно кошче...
Сега слагаме играчките в две от Всичко по един лев, но по-старото вече е цялото на дупки.

# 228
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте на всички!
Намерих малко време да разгледам снимките - ей, ама са големи сладури всички януарчета! ПУ-ПУ! Да са ни живи и здрави!

Неда - голям чистиник си имаш и така трябва, пък и на кърпичките съчувства, да не стоят наблъскени в кутията - свобода и за тях!!! А, пък какъв е красавец само ... с тия очи, мигли и къдрички!

БОДЛИВКА - ей, като я гледам Дари, колко е пораснала, още повече ме хваща яд, че не се видяхме онзи ден! Каква чаровница е само, а и вече си прилича на истинска госпожица! "Като слънце" е голям бонбон! Я, кажи за масичката със строитела - на чико ли е? Много ми харесва!
Благодаря ти и за инфото за капките!

Гушанка - специално да  нагушкаш Криско! Страшно е пораснало детето и е голям чаровник! Благодаря ти за идеята за бутащата топка!!! Преди време имах идея да му купим нещо подобно, но това което гледахме не ми хареса и оттогава не съм се сещала! Много благодаря за идейката, още веднъж! И наистина заради това ми бяха големите притеснения, дали да почвам работа или не! Времето ще покаже, дали съм взела правилното решение!

Дес - Вяра отмяна ще ти е в кухнята май - как само владее черпака! Галяма е сладурка!

7of9 - ама вие вече сте моторизирани! Много ми хареса новото возило и е много добре измислено с предпазителите! На Алекс също ще взимаме нещо подобно, но ще е по-нататък, че тук по-нормалните, от към финансова гледна точка, нямат такива обезопасявания.

Галита - и Вики много е пораснала и страшно се е променила! Дамско бонбонче ще е тя, то си и личи от сега! За свекър ти - радвам се, че сте се запознали и че си останала с добро впечатление и ти пожелавам и за напред да е така!
За дъската и аз мисля, че не е точно 1лв, но е някъде там и е напълно възможно да я има в тия магазини.

daysi_st - много хубава премяна си имате - оранжева!Много и отива на Паолина, а и с тия обички...

Роси - каква ти е кукона, малката Бояна! Как само се е нагласила за  рожденния ден, то са поли, то са опашки, думи нямам!!! Май от сега привлича погледите на младежите! Да я цункаш специално от мен, сладурката!

Каси - наистина не мисля, че трябва да се притесняваш! Гушки от нас!

Клео - добре сте си ни дошли с Алекс! Надявам се, че сте отморили добре?

И, мен ме зарибихте с този кош жаба! Много е хубав и цената е страхоттна, ако наистина е 5лв. Ние нашият съвсем обикновен и вече скъсан, го взехме за 3,50
ludmilana - чакаме инфо и отиваме да ги изкупим, ако наистина са на тази цена!

Мами, я кажете имате ли идея, относто семейното подоходно облагане /дано така да беше, че да ми се смеете/? Нали след изтичането на годината, връщат част от данъка, взет на единият родител, та се питах, някой дали е наясно с това, как тръбва да се процедира - в социалното ли трябва да се подаде молба, от работодателя ли ще се прави всичко ... изобщо, каквото се сетите!
Мисля, че за всички ще е полезно!

Айде стига толкоз от мен!
Аз пак се пробвам да се разболявам и отивам да се гушна на топло при мъжете!

# 229
Лика, по отношение на семейното подоходно облагане - аз и миналата година се възползвах, нали Боби е родена през 2005 г.
Та така - подава се в териториалното поделение на НАП /национална агенция по приходите - иначе казано данъчното/ -  данъчна декларация със специално приложение /имам предвид данъчна декларация като всички други/ + приложение. Подава я единият от родителите. На мен например миналата година ми върнаха 70 лв.
Аз понеже освен доходите от работата редовно имам и други доходи - подадох данъчна декларация  /както всяка друга година/ , но този път попълних това приложение и след 1 месец някъде ми се обадиха, извикаха ме да се подпиша и ми преведоха по сметка парите. Имаше хора, които ги забавиха много време, макар срокът по закон да е 1 месец Simple Smile а като си взимаш декларация, кажи че искаш със приложение за семейно подоходно облагане ...

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 00:02 от Rosita

# 230
Лика, виж декларацията - приложение към декларацията за деклариране на доходи ...
http://www.nap.bg/useful/docs_new/deklaracia_za_polzvane_na_DO.pdf
Това е декларацията за деклариране на ДОД
http://www.nap.bg/useful/docs_new/deklaracia%2041%20-%202006.pdf
А тука има указания
http://www.nap.bg/useful/docs_new/ukazania_za_popalvane_na_GDD_ch41.pdf

Ако за 2006  година нямаш доходи, освен от майчинство, по-изгодно е половинката ти да подаде такава, че да му върнат част от данъка.
Извинявам се, че съм по-обстоятелствена.

# 231
  • София
lika, възхищавам ти се как успяваш на всички да кажеш по нещо! Аз успявам на най-скорошно поместените, от предните страници ги забравям докато им дойде реда... Embarassed Embarassed Embarassed

Rosita, полезна информация, благодаря!, утре ще подметна и това на татито...

# 232
Ей, Роси много благодаря за изчерпателното и бързо инфо! Задължена съм ти!!!
Поизясниха ми се нещата и сега остана да успея да накарам татито да се задейства, че като го знам, каква е тутка с документите!

# 233
  • София
Пак съм аз Laughing!
galita-мерси за насоката, сега отправям взор към КОМО-/беше на околовръсното,над Младостите ,нали?/
ludmilana-мерси и на теб, чакам инфо от "първа ръка" на наспан татко 
lika-мерси за комплиментите. Лошото е, че къдриците не знаем на кой са. Таткото е решил да се накъдри на студено, че му писна да го бъзикат и само казва "нека питат после-един път да се накъдря" Joy Joy Joy
За семейното подоходно облагане-Rosita ме изпревари, мога само да добавя, че при положение ,че сме по майчинство и че дохода по него  не се облага с данък е по-добре таткото да подава-т.е. подава родителя с по-висок доход. Приспадането за 1 дете е 360 лв.от дължимия данък-само разликата се възстановява, а за 2 деца е 720 лв. Аз подавах миналата година и ми възстановиха около 80 лв.по банков път.Нужни са удостоверения за доход на двамата родители за цялата година и внесеният данък,акт за раждане.В най-добрият случай ходиш 2 пъти-за подаване и за подписване на констативен акт. Декларацията е по чл.41 от Закона за облагане доходите на физ.лица и декларация за ползване на дан.облекчение за деца по чл.29а,ал.7 от същия закон и  можете да изтеглите от сайта на НАП.Срокът за подаване е до края на април.
Дано съм била полезна и аз.

# 234
  • София
Мале, няма да ме очуди да съм дала и заблуждаваща цена Embarassed Хич ме няма в помненето на суми ... сега като си напъна черепната кутия и със сигурност си спомням, че бяха евтини и си викам що не взех ... и ние ползваме от кошовете за 1 лв.

Лика, Роси, Неда, добре припомнихте за декларацията. Ама що сме толкова немърливи с мъжа ми за подаването на какви ли не документи! Embarassed Като се сетя, че още не съм подала за еднократната сума за раждане (200те лв.!) Ама, има време де ... току виж се наложило директно да подам заедно и за второто дете хахаа  Laughing Mr. Green

Галита - и Вики много е пораснала и страшно се е променила!
Точно за това исках да ви споделя. ... Вики много напълня:shock: видимо, последните да кажем 2 месеца. От толкова не съм ходила на консултация, та не мога да кажа с точност колко кг... но по дрехите си личи доста. Основното, което ме притеснява е шкембето й Mr. Green- с всеки изминал ден расте! Grinning hahaha Освен че е много смешна като й излиза над панталоните (а за полите да не говорим каква гледка е) ме е страх да не получи разширен стомах  newsm78 и като порасне да си има шкембе винаги. Напоследък все се улавям да й сравнявам коремчето с на други дечица  Confused, еми досега не съм видяла като нашето, а и на пипане да знаете какво е твърдо (на други дечица е по-мекичко) Thinking Та, за яденето (има си апетит детето, не се оплаквам, пък и плодовете й ги пробутвам успешно вече в други комбинации) - ограничих кашите - по 4 с.л(суха) на 1 хранене веднъж на ден, добавям настъргана ябълка примерно и сирене и го омита и иска още. "Боклуците" само в краен случай, ако сме някъде и поднесат на масата, бисквитки (пълнозърнести или детски) - по 3-5 бр. на ден (основно в кис. мляко за вечеря). Другото давам нормално - зеленчуково/месно по 200 г за обяд и толкова плодово или плод за следобедна. Вечер понякога давам за разнообразие паста със сирене от тази на ARRIGHI:
А дали защото пие много вода (поне 700 мл/ден) newsm78 Давам я винаги след ядене - дали не греша? Thinking ... Какво още да направя? Да знаете каква е мелачка като й дам сама да яде - не се спира, и с двете ръце граби като невиждала Simple Smile ... Та...такива мисли ме обхващат напоследък ... Пък и баща й постоянно ми меле - намалявай порциите  Naughty, диета!  Crossing Arms (ще му се да е фина като него, а не закръглена като мен)

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 09:43 от galita

# 235
Чакайте , че се сетих, свекито....... Накрая млъкнали за малко и чули, че звъни телефона й в чантата.

Joy Joy Joy Joy Супер се кефя на такива случки. Mr. Green Да са ни здрави дечицата и да продължават да ни радват все така!

galita, ако и ти се имаш за закръглена, кво да кажем ние- търкалящите се? Embarassed hahaha hahaha hahaha А за детенце не се притеснявай толкова! Вероятно е някакъв период просто. Освен това е нормално бебетата и малките дечица да са с коремчета. За съжаление моята няма. Направо и е хлътнал коремът. А когато е легнала по гръб, гледката е просто трагична- коремчето и се залепва  за  гърба. Ама кво да се први?! Яденето им е единствената територия, където те са шефовете. И, да ти кажа, дават си сметка и чудесно се възползват от това. Да му мислим ние.

Бояна много обича да ходи с нас до пазара за плодове и зеленчуци /то не че имаме шанс да отидем без нея/, обикаля по сергиите и казва ам-ам. И последният път и дадоха един банан Simple Smile
Ми право е детето. Няма гладно да стои. И с чар може човек да си изкарва прехраната. Laughing Laughing Laughing
А за папкането БРАВО! Заслужава голяма похвала. И дано не е само моментна прищявка! Мечтая си и мойта да я споходи такъв апетит. Но дали ще ме ощастливи, не знам. Thinking

# 236
Момичета, помагайте!!!

Алекса от няколко дни отказва всякаква храна, освен млякото.Не иска никакви манджи, пюрета, грисове, попари - нищо!!! На всяко ядене още преди да е опитала какво е започва да се върти, да плаче, да бута лъжицата, стиска устата и край! Незнам какво е това чудо.За капак цяла нощ рева и не иска да спи  #Crazy Зъби ли са, лигавщини ли вече незнам и аз  Sad

# 237
Здравейте Grinning
Май позамириса на зима.Дoста е студено и тук там се е позадържала някоя снежинка.
Днес е ден за прошка,така че ако съм обидила някоя от вас с нещо,то най-искрено моля да ми прости Praynig

Вили,няма да се притесняваш,май е често срещано явление този отказ на храна.И при нас го има.Правим цирк с баба и докато успея да инабутам 3-4 лъжици от яденето ooooh! А и това неспане нощем,може би именно проблема е в зъбките.Дано скоро отмине Peace
Вяра сякаш се успокои в сравнение с миналата седмица,но буденията продължават и вече нощният репертоар е следният:"Мамооо айдииии,айдииии ам ам ам ам" hahaha Joy И като ми висне на цица,трудно я отлепям ooooh!
galita,мисля че притесненията са ти напразни.В периода на ускорен растеж май нетрябва да се намаляват порциите (предполагам не са ви огромни),а и ти си от тези дето строго съблюдават какво яде детето (за разлика от мен, например) ,та едва ли е проблем в храната и в количествата.Много е мъничка Вики,че да мислиш толкова за коремчето,знам ли..... newsm78 Не натрапвам мнение де Naughty Ама толкова сладко си го описала "каква е мелачка,не се спира и с двете ръце граби като невиждала" Joy Душичка сладка Hug А пък като гледам колко си закръглена,може би доста жени биха си помечтали да са закръглени като теб Crazy
А Боянка на Роси с чар и магнетизъм печели симпатии по сергиите,че и награди Heart Eyes
Лика,ти пък ...Я стига,никакво разболяване Naughty Hug

Да взема да ви развеселя малко,а? Mr. Green Става дума за сънят ми нощес,разказвам го за първи път на вас,че от сутринта ме беше страх,че нали до обяд не се разказва сън ,че щял да се сбъдне Joy Незнам откъде ми дойде това в подсънаните и изплува след това като сън,ама да ви кажа доста се стреснах,сега ми е смешно.Та сънувам аз че раждам не 1,не 2,не 3 а цели 7 бебета smile3555 и то все момичета.Понеже едно ми е малко,та реших 7 да си сложа още.Подробности други непомня,само че много лесно ги родих и беше голяма изненада за всички smile3506.Честно ви казвам,изпитвах ужас да затворя очи след като се будех покрай малката,за да не продължи този сън.
То верно вчера през деня имаше емоции около новината, че ще си имам племенниче(сестра ми ни уведоми Grinning),ама пък толкоз да съм се впечатлила,че да искам и аз..............НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ не го вярвам newsm09 newsm62

Хайде стига съм бърборила,чао и си починете в неделният следобяд smile3525

# 238
И аз на свой ред, да поискам прошка, ако някого съм обидила! Да ме прощавате всички!

Дес - не се давам аз така на тия пусти настинки Mr. Green! Пресекох я, с един хубав масаж и топъл креват Embarassed
Честито на сестра ти! Да и е лека и безпроблемна бременноста, и накрая да имаш май сладкото, здраво и силно племенниче!
А, с този сън  Joy просто ... то айде 1, айде 2, ам пък 7 ooooh!

Вили - Алекс преди известно време имаше същият период! Ако знаеш що пюрета, каши и манджи изхвърлихме, просто сърце ме болеше! На всяко ядене се дърпаше и не желаеше нищо да сложи в устата, освен от млекцето на мама. Това продължи около 2-3дни и резултата беше ново зъбче! През ноща също не спеше. Надявам се и при вас да е зъбче! Не се притеснявай, но ако все пак мислиш, че може да е нещо друго, дрънни на педито или я заведи направо при нея!
В този си период Алекс, не ми отказваше сухарите, с които явно се чешеше, другото което също ядеше беше цяла, обелена ябълка!

Галита - да ти кажа, не ми направи впечатление да е толкова пълно детето, но ти си я знаеш сладурката. На тази възраст е нормално един път да качват повече на килограми, друг път на ръст, така че предполагам, че с израстването ще се издължи, пък и вие и двамата не сте ниски, така че не вярвам, в един момент да не дръпне, по драстично на височина. А, що се отнася до закръглеността  Naughty, какви са тия приказки! Къде се буташ - много си си добре!
Ако ще те успокои, и Алекс в последно време, забелязвам, че прави коремче, но около нас няма други деца на неговата възраст, та нямам визуална база за сравнение! Това обаче, което пишеш, че коремчето е твърдо, ми се струва не съвсем редно. /само да не те притеснявам излишно/. Иначе Вики си е спокойна и не дава видимо признак, нещо да я боли, нали? И, си ака нормално предполагам?
Аз също като Дес, не мисля че е редно, на тази възраст да и налагаш диети, но пък не пречи, както си писала, да и ограничиш кашите, и другите бързо трупащи храни.
За водата, незнам колко е така да се каже, нормата, но ние пък вода почти не пием. Има-няма 50 до 150гр и то в мнооого редки случаи.

Целувки от мен и весел неделен ден! Аз чакам гости и нямам търпение да дойдат!

# 239
  • София
Eй, най-накрая успях да се включа. Компа се държеше много странно досега, все едно има вирус, но реших за последно да опитам и стана работата...
За съжаление татито каза, че в КОМО кошчетата са също по 20 лв. Weary
Neda, точно до ТЕХНОПОЛИС се намира...Пък за косата, какво да ти кажа, то и в наште родове няма руси...ама след няколко подстригвания ми се струва, че ще им се променят косичките...
Vili4ka, сигурно са зъбки, бе, не се притеснявай! Като й помине, ще навакса! Аз, не че имам голям опит, де, Мърю с неговия един зъб......Ма ми се иска да те успокоя!
Дес, наскоро гледах някъде тука из форумите снимки на една рускиня със шестзнаци, че имаше и две големи близначета, значи общо осем...Да ти кажа оттървала си се само със сън, ами тя, горката Crazy Crazy Crazy
Вчера мислех да напиша за съня на нашто тати оная нощ, но се бях отказала...Ма ша го напиша Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil - Значи сънува той, че съм наготвила манджичка (от тия, оранжевите, той никак не ги тачи). Сипала съм му и съм му казала, че е от акенцата на Мъри - Ето, виж, на тебе съм сипала по-дългичко! -подръпнал се той насън, но отговорил - Е, щом са на Мъренцето, мога да ги изям, но не беше нужно да ми казваш, сега ще ми е по-трудно!  Sick Чувала, съм че не е на хубаво да сънуваш акита, но оттогава до сега, (да чукна на дърво) само Мърю дето си удари главичката като падна пред блока, бая издрънча, де!

Пресекох я, с един хубав масаж и топъл креват Embarassed

Еееех, Лика, благородно ти завиждам, как си мечтая за едно масажче...Топлия креват го имам, но друго си е съчетанието с масажжжжж! А татито е все зает...Мечти-и-и!

Общи условия

Активация на акаунт