Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 474
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 1 140
Даже често го кръщават "бадемова напитка".🙂

# 1 141
Ти от тия 100 грама или колкото са там бадеми и литър вода нали се сещаш че като го прецедиш, повечето от масата от бадемите няма да остане в "млякото", пардон - напитката Grinning Та мен поне тези проценти не ме стряскат, нормални ми се виждат.

# 1 142
Аз мисля, че процентите отразяват количеството на използваните бадеми за 1 литър напитка.

# 1 143
Възможно е, аз го чета като съдържание в кутията колко има, ама пък може и да бъркам. Тия неща не ги консумирам, така че не бях се замисляла че може и това да е.

# 1 144
Мислех си за чия,бадемово мляко,хуск,келтска сол,слим паста евентуално,бадемово брашно.Няма да взимам никакви подсладители,ще свиквам без тях. Имам приложението и съм харесала някои неща,но искам да разгледам и физическия магазин.

# 1 145
Чия на много места можеш да си вземеш, хуск също, вече като цени си виж дали ти допаднат повече там.

# 1 146
Бадемово брашно купувам от Лидъл, а чия от Кауфланд. Не вярвам в ДМ да са на по-добра цена...За разлика от хуска в ДМ.

# 1 147
Хуск няма при мен,обиколихме магазинчетата.Чия имаше преди,виждала съм,но сега може би е изчерпана и не са я заредили все още.Абе ние сме в дълбокия прованс ,тука положението е страшно Joy Има един умрял Тмаркет,дето  е под всякаква критика.

# 1 148
Хуск има и по аптеките мисля, но цената спрямо количеството в ДМ е доста добра.
Направо ти съчувствам за Т-маркета...🤪

# 1 149
За съчувствие си е.Самия магазин е под всякаква критика,персонала също.Като ходим по Пазарджик, София ,а и Пловдив като учех, пълним колата- после фризера и шкафовете.

# 1 150
  • София
Хуск няма при мен,обиколихме магазинчетата.Чия имаше преди,виждала съм,но сега може би е изчерпана и не са я заредили все още.Абе ние сме в дълбокия прованс ,тука положението е страшно Joy Има един умрял Тмаркет,дето  е под всякаква критика.

Но съм сигурна, че плодовете и зеленчуците са в пъти по-добри отколкото в големите вериги.

П.п. Едно предупреждение към Гущер. Simple Smile

Гущер, днес Шкумбата каза, че всеки малък гущер мечтаел да стане голям крокодил. Laughing Сетих се за теб. Викам си: "Ей каква аномалия познавам. Крокодил, който иска да стане гущер".
Да не се обидиш само. Simple Smile

# 1 151
  • на острова на мечтите
Долче, аз преди мнооогооо години съм пила бронирано кафе. Ако помня правилно, разбива се жълтъка със захар, докато побелее и после с лъжичка се слага в кафето. Но аз от много години пия чисто кафе. Всъщност пия всичко без захар. Проблемът ми е, че обичам сладки неща. Особено кремчета. Но сега няма тън мън.
Вчера си направих на Елора тортата/ чийз кейк под форма на мъфини, че във фрайера трябва да обръщам,а с голяма форма евентуално ще я счупя. Станаха много вкусни. Аз пробвах тази с какаото. Мислех, че като е без захар или подсладители няма да е кой знае какво, но ....
Имам и сметана. Ще видя да направя panna cotta. Нямам мляко обаче. Ще направя бадемово. Но утре.
От веганският ми период, най - близко като състав у вкус към истинското мляко беше една марка соево. Успявах да го подквася. Доста скъпо си беше. Не ми липсва прясно мляко изобщо. Сега съм си намерила едни кисело с 10% масленост и от време на време си вземам по една две лъжици. Трябва да го проверя за нишесте. На вкус не усещам да има,  но пък ме вкисва и след няколко седмици!

# 1 152
Това бадемово "мляко" е голям булшит, ще ме прощавате. Аз не бих си давала парите за това нещо. За кафето, по-добре сметана.

# 1 153
  • София
Аз имам навика да пия чисто кафе през седмицата и в уикенда кафе с нес или капучино. Сега пия кафето с бадемово мляко.
Все пак, има хора алегични към млечни и това е приличен заместител.

# 1 154
Аз купувам инцидентно бадемово мляко и само намалено. За капучино, за "прясно мляко" (бадемово, вода и сметана), т.е. за глезотия. Няма начин бадемовото мляко самостоятелно да ми замести вкуса на чаша прясно мляко. За състава затварям очи, защото не ми се прави домашно бадемово мляко.🙂
Данилу, о, захар изобщо нямам намерение да добавям. На Valsoia съм купувала соево мляко, не беше зле по спомен /но сега не бих купила точно соево мляко😅/.

Общи условия

Активация на акаунт