С каква храна храните котката си? - Тема 5

• 32 575
  • 619
  •   1
Отговори
# 240
Вчера поръчах котешката тоалетна от zooplus. Четох ви отзивите за Sameday, ама тая тоалетна само там я има, и е на добра цена, в другите сайтове има подобни, но тройно по-скъпи...ако бяха 5-10 лева щях да поръчам от друго място, но разликата е огромна. Сега ще чакаме да видим кога ще дойде поръчката. Предната ми поръчка беше октомври, тогава бяха още със Speedy, но пак беше страшно зле опакована. Един смачкат кашон, никакво фолио, като отворих кашона единият чувал беше сцепен...не знам защо така се получава.

# 241
  • София
Зависи. Преди ги сменях, но наскоро нямаше Carnilove със сьомга, каквато тя обича, и поръчах Acana, висок клас. Ами не я иска, не я поглежда даже. Вече няма да експериментирам.

# 242
  • До морето...
Я да питам относно сухата храна, сменяте ли я или се ориентирате към една марка и давате само нея?
Аз през около 4-5 месеца редувам сухата храна за всеки случай. Да не вземе да му омръзне в един момент една и съща нон стоп да яде.Това е логиката ми като цяло по въпроса 😀

# 243
  • Варна
Моят яде Farmina N&D Prime тази с нар, редувам я със същата за кастрирани котки, било добре за профилактика според нашият вет. Той си я харесва, купувам я от близкия магазин, защото имам купони за намаление от Farmina, понякога ако е по-изгодна вземам и от Зооплюс. Той, обаче е на смесено хранене, не само на суха храна. Понякога за разнообразие вземам и на Puruzone розовата, която също харесва. Тази май е от на Зооплюс марките, само там я има.

# 244
Аз откакто поръчвам от зооплюс все получавам храната в чисто нови здрави кашони. Дори ми е трудно само с ръце да ги отлепя, за да ги отворя. За мен ги опаковат добре пратките. Последната получих края на миналия месец и пак си беше в хубав дебел кашон, само дето нямаше една лента, която слагат отгоре.
Какво означава лошо опаковани? Сега само чувал с лепнат етикет на него е ясно, то това дори и не се води и опакован.

# 245
  • До морето...
Море!,напоследък се питам дали е проблем,ако редувам сухата храна за кастрирани с такава ,но нормална без специално предназначение. Защото вкусовете от тези за кастрирани са ограничени, които яде моя котак и ми се щеше да му взимам и нормална. С една дума дали е проблем според вас,че едната е диетична/за кастрирани/ и се редува с такава с повече мазнини?

# 246
  • Варна
Море!,напоследък се питам дали е проблем,ако редувам сухата храна за кастрирани с такава ,но нормална без специално предназначение. Защото вкусовете от тези за кастрирани са ограничени, които яде моя котак и ми се щеше да му взимам и нормална. С една дума дали е проблем според вас,че едната е диетична/за кастрирани/ и се редува с такава с повече мазнини?
На мен ми каза вет., че няма проблем, от Farmina консултанта също. Моят за момента няма проблем с теглото изобщо, едър е, но е с нормално тегло за големината си. Мога и с нормална храна да си го храня и съответно основно яде такава, а не за кастрирани. Само сухата я редувам и то не винаги. Той яде консерва през деня, а вечер му слагам суха храна. На 2г, тежи 6кг, но както казах той е голям, висок котарак и  като за домашна котка е активен все още, в смисъл играе, скача.

# 247
  • До морето...
Моето е на 2,6 г и също е висок и едър -6 кг,но коремчето му наедря повече и затова реших да мина своевременно на суха храна за кастрирани, за да не се чудя после как да сваляме кг.Яде консерва вечер само.През деня е на гранули.Може и да пробвам да редувам отвреме навреме.

# 248
Като беше малък котарака сменях,тествах и като видях,че не яде почти нищо си останахме на РК,така беше свикнал с бебешката, когато го взехме. И с паучовете/консервите беше същото. Всичко що се предлага на пазара съм купувала и поръчвала и яде само Феликс,поне там редувам няколко вкуса. Ако котката е ок с дадена храна няма смисъл да се пробва и върти ,тя сама ще си покаже ако не иска да я яде. Нашия също е кастриран и яде само Уринари РК след един цистит. А преди това беше на тази за кастрирани и от нея стана белята.

# 249
Здравейте,започвам да следя темата и старите ще прочета,голям проблем срещам с храненето на наше Величество 🤣 напоследък,голям каприз,не знам какво му стана.
Даваме му този пастет,вече не го иска,така си остава в купичката.

# 250
Незнам защо след като ги вземем за домашни и стават тооолкова капризни. Моята трицветка има голям проблем със паучове и консерви, яде много ограничени видове и при това ако отворя малка консерва изяжда само половината останалото се изхвърля или пък храна която е харесвала и хапвала с желание сега даже не я и поглежда. Даваме и сега almo nature и то само със риба тон и пилешко филе, видовете с месо от пилешки бут не ги докосва. За сметка на това пък  двете котки пред блока си ги хапват и им плющят ушите. Дайте идея за мокра храна с която да привлека вниманието на моя каприз.

# 251
  • София
Моите напоследък харесват и основно хапват от тези - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/konservrana_hrana_kotki/animon … ten/adult/1231226
Напоследък даже не всички видове, но може да пробваш с една смесена опаковка и да видиш дали ще допадне на мяу.

# 252
  • До морето...
И нашето е от придирчивите и капризните..От месеци наред яде само на Cosma консервите някои от видовете с комбинации от риба тон предимно  и пилешко филе с шунка.

# 253
Наскоро ми подариха едни малки мострени опаковки гранулки,те са за малко коте,но нашият толкова ги хареса,че сигурно ще купя,за да му давам от тях.Изяжда ги до последната трохичка.Meat Crisp на Platinum са,някой дава ли от тях,да даде отзиви?

# 254
Ами и те са като хората, всяко със своя вкус. Когато живееш на улицата, нямаш избор, ядеш, каквото има или умираш от глад. Но когато си домашен, имаш избор. Единият ми котарак иска да яде само пръчки. Преди обожаваше Аплауз, сега си иска пръчките.

Общи условия

Активация на акаунт