Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 88

• 38 291
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Не е философия, в манипулационната ми показаха първата и ми обясниха как какво, аз давах на мъжа ми да ме боцка със стимулацията, щото ми е много неприятно да гледам игли. Не е болезнено, редуваш от двете страни на пъпа , както каза Съншайн, само цетротида има странични ефекти, но отшумяват сравнително бързо.

# 646
Здравейте, момичета. Аз съм месец след премахване на маточни тръби и този месец  ни предстои първи преглед при репродуктивен и ми се иска наред с прегледа да кандидатстваме по фонда, за да може живи и здрави края на лятото или на есен да успеем да се вредим за процедура. За това и искам да съм готова с всичко преди това. Имам почти всички документи,епикризи, ХСГ от преди операцията, спермограма, с Хашимото съм и бях и на ендокринолог да свалям пак Тсх, увеличи ми дозата вит Д, че съм с дефицит, също и на Б12, но ми казаха че репродуктивния ще каже за него какво да правя. Сега си чакам да ми дойде, за да пусна АМХ. Мисля наред с хормона да си пусна и другите репродуктивни, за да има доктора някаква обща картина, Lh,Fsh, пролактин и естрадиол. Има ли още нещо с което е хубаво да се подготвя? Също има ли най-добър период от месеца за първи преглед? Благодаря предварително, всяка информация ще ми е полезна!

# 647
Поставяне на инжекци: в манипулационната ми показаха. Много ми беше притеснено. На първата стимулация ходех, а сега трябваше сама. Първата 1-2 голямо треперене беше, после претръпнах. След това като разбрах, че имам тромбофилия ми се дорева. По същия начин с инжекциите - беше ми трудно в началото с клексана, сега го правя толкова бързо, то и доста месеци минаха.

За фонда: аз съм с отстранени тръби. Епикриза, спермограма и АМХ ми изискаха. Тъй като между 1 и 2 опит имам над 10 години само от фонда искаха потвърждение дали мъжът до мен е същият като се обаждах да питам какво е необходимо като документи за втория опит.

# 648
TheDarling, браво момичееее, ей такива резултати искам да виждам в тая тема само. Heart Heart Heart Пожелавам ти всичко да е наред до края и всички други да вземем пример и да те последваме със същия резултат.

Инжекциите на мен са ми най-любимата част от стимулацията, ама аз съм си луда поначало. Grinning  Като си ги слагам сама се чувствам силна, можеща и контролираща. Мен повече ще ме е страх ММ като аматьор да ми ги бие октолкото аз, все пак аз си усещам колко бързо да вкарам разтвова къде да сложа иглата и така. Иначе в манипулационната ми бяха показали първият път ама аз толкова и бях запомнила. После вкъщи си пусках видеа в youtube, има налични за всяко лекарство, само трябва да се следи колко и какви дози, защото например моята доза мериоферт се разтваря три прахчета с един разтвор, а в една стандартна кутийка си е едно прахче с един разтвор. Напоследък обаче нещо май не се справям добре, защото цялата станах синя. А цитротида не го харесвам въобще, появява ми се страшен сърбеж и голяма подутина на мястото на обождане поне до 1-2 часа след това. Но най-важното е всяка жена да избере това което ще я накара да е спокойна, пък дори и това да е да ходи всеки ден до болницата. Аз живея на 300км от София и ми е голям лукс да търся друг да ми ги бие, трябва или да живея 3 седмици в София или да търся на място в моя град някой да ми ги бие. И като знам колко лесно за 5 мин. си ги слагам въобще не си представям да си усложнявам живота.

При мен някой път са леко болезнени, друг път не чак толкова. Мисля, че най-опасното при самостоятелното слагане е ако не сме внимавали каква доза са ни казали да сложим и да не вземем да объркаме дозата. Друго не мисля, че има какво да се случи толкова.

# 649
Дарлинг, бравоо! Прекрасни новини! Стискам палци всичко да продължава идеално !

Дай Боже повече такива новини да виждаме Heart Eyes

# 650
Благодаря ви, момичета, вие сте героини Simple Smile След вашите коментари и съвети се чувствам доста по-спокойна. Вероятно страха ще премине след 2-3 самостоятелно поставени инжекции.

TheDarling, дано всичко е наред при теб и все така с хубави новини да ни посещаваш и да ни даваш надежда Simple Smile

# 651
Здравейте момичета!
Чета ви от доста време, доста неща научих от тук, но за пръв път пиша. Предстои ми пункция в Неделя. Това е втория ми опит, при първия, не стигнах до трансфер, тъй като не реагирах добре на стимулацията имах само 2 читави яйцеклетки (от 5 извадени фоликула) - 1 се оплоди, но спря да се развива. Като цяло нещата не изглеждаха обещаващи от самото начало, малко фоликули тръгнаха (два), нисък естрадиол и т.н. и т.н.
При настоящия втори опит до днес всичко изглеждаше малко по-добре - тръгнаха 5 фоликула, естрадиола - 1400 pg/ml, LH - 1,66 IU/I ииии изведнъж изненада прогестерон 17.330 nmol/l .... най-странното е, че в понеделник беше 1.830. Според вас възможно ли е да се покачи почти 10 пъти в рамките на 3 дни??

# 652
Успех si.m, мисля, че е в норма прогестерона и другите са супер!
На мен не са ми искали кръвен за прогестерон, следиха ми естрадиол и LH - за последен път 2 дена преди пункцията. Док. следеше лигавицата ми на ултра звук на прегледите, винаги беше 5 мм и не мърдаше, беше ми казал на последния преглед преди пункцията, че ако не започне да се покачва след медикаментите, няма да правим трансфер. Всички медикаменти, които ти дават, контролират до някаква степен хормоните, ако твоя док. не е притеснен не се притеснявай и ти. Мисля, че е нормално да се покачва щом пункцията наближава. До като дойде време за трансфер мисля, че трябва да е около 100 nmol/l

# 653
si.m, просто няма да имаш свеж трансфер. Стискам ти палци 🍀

# 654
Не искам да те подведа, но от това, което съм чела, прогестеронът трябва да се задържи преди пункция до 1 ng/ml.
След това се изписват прогестеронови препарати, за да е висока стойността му за трансфер.
Желая ти добър развой и успех! Simple Smile

# 655
Si.m. - не се притеснявай, ако прогестерона е висок може да е знак, че лигавицата започва да презрява и може прескочиш свежия трансфер и направо ЗЕТ в другия цикъл (или когато доктора прецени). Но това не ти пречи на стимулацията и качеството на яйцеклетките. Хайде да имаш хубави яйцеклетки и добро качество ембриончета!🙏🏼

# 656
Много благодаря, момичета, за окуражителните думи! Все пак след като се събудих в 6ч. с мисълта за този прогестерон, реших да отида до клиниката, да проверим с док. Тя каза, че може, да е станала грешка и решихме да повторим изследването. Току-що ми излезе резултата 2.050 nmol/l, явно наистина вчера е станала грешка. Камък ми падна от сърцето Simple Smile

# 657
Ето ме пак, 10 ден след трансфер , контролното чхг излезе над двойно спрямо сряда. Така че имаме потвърдена реална бременност

Преглед ще има след 10 дена да видим какво има на ехографа ☀️
Пожелавам отново успех на всички момичета, ще следя темата за добри резултати!

# 658
TheDarling, бравооо! Тук знам, че се честити "тихо" Grinning та много тихичко ти честитя Simple Smile Успех!

# 659
TheDarling , честитоо и много сладък и пухкав финал 🥰
Момичета аз имам един въпрос може би малко глупав , но забравих да питам доктора . Ние сме след стимулация с 2 ембриона замразени с хубаво качество, но доктора каза че до 3 ден сме имали 11 което е доста добра бройка , но след това са спряли развитие и като го попитах каква е причината каза мъжки фактор . По принцип ние имаме само обикновена спермограма и по нея всичките доктори казват че е супер , само д-р Калчев каза че някакви съотношения не е ок и има някой по бавнички . Та въпроса ми е дали това е причина за да не се случват нещата по естествен път ?

Общи условия

Активация на акаунт