Дискова херния - 23

• 37 669
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Bilie Eve, само не се увличай да го ползваш редовно. Преди години по препоръка на лекар носих непрекъснато 6 месеца оребрен колан. На пръв поглед помага, но така скапва мускулатурата, че буквално имах чувството, че ще се счупя без него. Отне ми години да я възстановя. За дни с повишено натоварване - става ( ако трябва да си измиеш прозорците, или да пренасяш мебели, или нещо подобно).

# 541
  • София
Bilie Eve, само не се увличай да го ползваш редовно. Преди години по препоръка на лекар носих непрекъснато 6 месеца оребрен колан. На пръв поглед помага, но така скапва мускулатурата, че буквално имах чувството, че ще се счупя без него. Отне ми години да я възстановя. За дни с повишено натоварване - става ( ако трябва да си измиеш прозорците, или да пренасяш мебели, или нещо подобно).

Да, ще го имам предвид, благодаря! То отделно и така набива навътре корема към вътрешностите, че не може да няма и други "поражения", примерно с храносмилането, или знам ли какво още.

# 542
Ами, аз проблеми с други системи не съм имала. Но, да здраво стяга и не е комфортно за дълга употреба.

# 543

Бихте ли ми казали идеята при миене на прозорци за колана.

# 544
Ами, неспецифично натоварване си е миенето на прозорци. Навеждаш се, клякаш, ставаш. На мен ми е изморително. Не е задължително ползването на колан разбира се, но ако се чувства човек несигурно и има колан може да си го използва.

# 545
Според мен, на който въобще е в състояние да мие прозорци, не му трябва колан. Simple Smile
Това си е тренинг на мускулатурата на кръста, подобно на миенето на чинии. Най-голям тренинг е метене с метла и два пъти повече - миенето на пода.

# 546
  • Варна - Черна гора
Нито метенето с метла (плочките пред селската ни къща ми отнемат поне 2 часа метене, имат толкова много фуги Rage, а песъчинки и листа от асмата бол), нито миенето на под с моп не мога да сравня с миенето на прозорци. Там без колан си гарантирам болки поне за 3-4 дни. Ползвам най-обикновен ластичен колан.

# 547
здравейте, знам, че трябва да се консултирам с лекар и да направя снимка на гръбначен стълб, но все пак да попитам.
Болки във раменте, трапецът и врата или чувство, че ме натиска нещо в тази област и понякога води до лека замаяност и дискомфорт, признаци ли са на дискова херния ?

# 548
Аз пък изобщо не съм си и помисляла да си причинявам миене на прозорци.

# 549
  • София
здравейте, знам, че трябва да се консултирам с лекар и да направя снимка на гръбначен стълб, но все пак да попитам.
Болки във раменте, трапецът и врата или чувство, че ме натиска нещо в тази област и понякога води до лека замаяност и дискомфорт, признаци ли са на дискова херния ?
Може да бъде причинено от дисков проблем, но, симптомите, който описвате, могат да присъстват поради други причини. Трябва да се направи добро функционално изследване и евентуално да се изключат други причини и след това да се каже със сигурност.

# 550
Здравейте, препоръчайте място за физиотерапия по здравна каса в София. Преди година правих процедури в Софиямед, но честно казано не бих повторила там.

# 551
Здравейте, от две години насам мой много близък има непрестанни болки в гърба. Посетил е вече 5 невролога и двама неврохируга, но от никой не получава някакво решение. Изписват му противъзпалителни и болкоуспокояващи, но това не решава проблема,  защото дори с тях болката се усеща. Август месец тази година е направен ЯМР, който показва, че има дискови хернии в торакалната област. Неврохирургът обясни, че херниите са прекалено малки за операция, друг неврохирург каза, че дори няма дискови хернии. Работата му не е физическа, но едвам издържа от болка. Половината ден прекарва на компютър, другата половина е в движение. Отворена съм за съвети. Какво ви помага и как се справяте с болката?

# 552
Физиотерапия прави ли? И не говоря за магнити, електрофорези и прочее. Упражнения в зависимост от състоянието на болката и наличието или липсата на мускулатура.

# 553
Аз правя упражненията от физиотерапията, също и няколко допълнителни от нета, на разни физиотерапевти по клипчетата. Не изчезва болката, но облекчава доста. Също и имам мини колело вкъщи, там 10 мин. Старая се да се движа повече. След 2 месеца на лекарства и инджекции вдигнах вече ръце. Килограми ако има излишни също трябва да махне. Даже щях да питам тук в темата , какви упражнения правите, и кои ви помагат най много? Аз ще кажа за моето най-ценно: т.н.приплъзване на нерва, понеже на мен болката ми слиза и по крака. Ще оставя линк.
https://youtu.be/fNRXlEZ_CkU?si=QgI1BxfZGkUp-r5E

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 15:40 от Lilia37

# 554
Здравейте, от две години насам мой много близък има непрестанни болки в гърба. Посетил е вече 5 невролога и двама неврохируга, но от никой не получава някакво решение. Изписват му противъзпалителни и болкоуспокояващи, но това не решава проблема,  защото дори с тях болката се усеща. Август месец тази година е направен ЯМР, който показва, че има дискови хернии в торакалната област. Неврохирургът обясни, че херниите са прекалено малки за операция, друг неврохирург каза, че дори няма дискови хернии. Работата му не е физическа, но едвам издържа от болка. Половината ден прекарва на компютър, другата половина е в движение. Отворена съм за съвети. Какво ви помага и как се справяте с болката?

Ежедневни упражнения до живот. И корекция на други навици.
Да отиде при кинезитерапевт да му се дадат упражнения.
Аз от Ивайло съм доволна. Вмъкнах си упражненията, които ми даде.
От предишния център ми отнемат 40 минути, но вече съм много стабилна и си правя основните упражнения и се поддържам.
Плюс и вече нося раница. Тя как ме облекчи не е истина.
Това че е в движение не значи нищо. Какво движение важно.
То и аз мога от много движение да каталясам.
Вчера имах 11 часов работен ден. Сутринта преди работа си направих моята си 10 минутна гимнастика.
На работа в тоалетната успях 4-5 пъти да се раздвижда. Въпреки това, седенето и толкова много часове работа се отразяват и бях труп вечерта. Можех само да се прибера и да вечерям.
Започнах да усещам опъването на врата, схванати плешки. Врата на едната страна беше трудно мобилен. Почнах да си гледам филма и си направих една хубава гимнастика за врат и рамене. След това бях много добре. Сутринта все едно нищо ми нямаше.
Упражненията сами вече като дишането.

Общи условия

Активация на акаунт