Дискова херния - 23

• 37 647
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
На мен ми комбинираха Мелбек с Дипрофрос. Мелбек всеки ден 5 инжекци, а Дипрофрос през ден, 3 инжекции.
Но лекар трябва да прецени.

# 601
Здравейте! Случвало ли ви се е да се усилят болките в крака ( краката) при дъждовно време? Аз получих проблем с кръста през пролетта и не знам дали има някаква зависимост. От понеделник силно  започнаха да ме болят и двата крака, което съвпада с дъждовните дни при нас.

# 602
Здравейте! Извинявам се ако въпроса е глупав обаче ми направиха операция на лумбална дискова херния и съответно имам препоръки за спазване след нея. Една от тях е да не се навеждам напред. Та въпроса ми е към хората които са имали подобен проблем и имат отговор - как точно си обувахте обувките след операцията, защото аз с тези препоръки изобщо не виждам как ще стане? Благодаря предварително!

# 603
Още от преди моята операция се обувах клякайки, вместо да се навеждам. Може и със сядане на ниско столче за бебе
Съвсем в началото след операцията съпругът ми  помагаше със завързването на обувките. Стига останалото да е наред, ще се справиш не се притеснявай Simple Smile.

# 604
Помагаха ми в началото за обувките. Сега клякам. Ползвам и дълга обувалка.

# 605
Седнала на нещо по ниско, и си качвам глезена върху коляното на другия крак. Имам и разтегателна обувалка.

# 606
Помагаха ми в началото за обувките. Сега клякам. Ползвам и дълга обувалка.
Много ви благодаря! А колко време ви отне да се движите свободно без страх и някога ще успея ли да си позволя да си навеждам тялото напред?

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 00:16 от Danieladineva39

# 607
Кинезитерапевтите ми обясниха, че навеждането напред е опасно и ми препоръчаха да не се навеждам, а да клякам. Също така да ставам от леглото, като първо се обърна на една страна. С годините се свиква. Възстановяването  е индивидуално.На мен ми трябваха три месеца.

# 608
Освен това ви моля за мнения за добър неврохирург за шийна дискова херния,който да не препоръчва операция освен ако не е наложително?

За да препоръчат или не операция зависи от вашето състояние. Един ще е за операция, друг не.
Не препоръчвам  в Св. Наум.
По-добре лекар в Св. Иван Рилски.

Здравейте, аз бих препоръчала Д-р Дилян Фердинандов от Св. Иван Рилски и Д-р Росен Тошев от Торакс. Имам проблеми и във врата и в лумбалната област. За световъртеж на мен лично бетасерк ми действаше добре, ноотропил също. Инжекционно за болка съм си слагала алмирал, престраших се сама защото изобщо не боли. И нещо друго искам да споделя. От толкова време болките са част от живота ми, че не помня вече какво е без тях. На моменти се отчайвам много и психически се сривам. Това допълнително утежнява положението. Та на последния преглед при невролог преди около 2 седмици ми изписа дулсевиа. Антидепресант за курс от 1 месец. Още не съм го започнала, но лекаря смята че ще повлияе добре и напрежението и болките. Самата мисъл и антидепресанти да започвам все още ми идва в повече Sad

# 609
Освен това ви моля за мнения за добър неврохирург за шийна дискова херния,който да не препоръчва операция освен ако не е наложително?

За да препоръчат или не операция зависи от вашето състояние. Един ще е за операция, друг не.
Не препоръчвам  в Св. Наум.
По-добре лекар в Св. Иван Рилски.

Здравейте, аз бих препоръчала Д-р Дилян Фердинандов от Св. Иван Рилски и Д-р Росен Тошев от Торакс. Имам проблеми и във врата и в лумбалната област. За световъртеж на мен лично бетасерк ми действаше добре, ноотропил също. Инжекционно за болка съм си слагала алмирал, престраших се сама защото изобщо не боли. И нещо друго искам да споделя. От толкова време болките са част от живота ми, че не помня вече какво е без тях. На моменти се отчайвам много и психически се сривам. Това допълнително утежнява положението. Та на последния преглед при невролог преди около 2 седмици ми изписа дулсевиа. Антидепресант за курс от 1 месец. Още не съм го започнала, но лекаря смята че ще повлияе добре и напрежението и болките. Самата мисъл и антидепресанти да започвам все още ми идва в повече Sad
правила ли сте операция в областта на шийните прешлени или се борите с лекарства?

# 610
Seven seas, с лекарства се опитвам но сякаш привиквам и вече не действат както в началото. Имам чувството, че се храня с лекарства Sad Но от операция се страхувам ужасно, особено за шийни прешлени.

# 611
Seven seas, с лекарства се опитвам но сякаш привиквам и вече не действат както в началото. Имам чувството, че се храня с лекарства Sad Но от операция се страхувам ужасно, особено за шийни прешлени.
питах Ви, защото мен ме оперираха в началото на октомври месец и все още изпитвам дискомфорт. Бях и с радикулопатия и страшни болки в дясната ръка. Сега когато върша повече неща вкъщи и ръката започва да ме боли и усещам като придърпване от врата към двете ръце. Лекарите ми казаха, че прищипаноте нерви ще се възстановят няколко месеца, а аз вече искам да съм си пак същата, както преди да се случи така, че да се наложи спешната операция

# 612

Ноотропил пих 6 дни и нещо подобно на бетасерк.
Изключително гадни лекарства, беше ми много зле от тях и ги спрях. Като полуидиот бях от тях.
После месец и половина се възстановявах.

# 613

Ноотропил пих 6 дни и нещо подобно на бетасерк.
Изключително гадни лекарства, беше ми много зле от тях и ги спрях. Като полуидиот бях от тях.
После месец и половина се възстановявах.

...едновременно ли и двете?! Аз първо опитах с вестибо, но почти не го усещах. В ИСУЛ ми слагаха система ноотропил и след това се чувствах добре. С хапчета обаче не бях съвсем ок. И след това минах на бетасерк. Това за мен беше най-добре. Но при всеки е индивидуално очевидно. Упражненията за световъртеж също помагат. Поне в ИСУЛ ми обясниха за някакви калциеви кристалчета върху мембраната на гравитационните рецептори в средното ухо, които се утаяват. Те спомагали мозъка да получава информация за позицията и движенията. Основното упражнение е елементарно. От седнало положение лягаш наляво и бройш до 50, после с движение полукгъг лягаш надясно и пак бройш до 50. След това стоиш минута седнал и се изправяш. Пробвайте Simple Smile

# 614
И двете ми предписаха. Имаше и трето май, но не помня.
Упражнения не са ми давали, не знаех, че има.
Потърсих и друго мнение от неврхирург. Защото ми откриха кисти в мозъка.
 Той ме прати на ямр на глава и шия. Оказа се дискова херния.
Тия в св Наум, можеха да видят и врата. Лекаря беше възмутен как са си претупали работата и  какво са ми изписали.
Каза ми браво, че съм ги спряла на своя глава.
Иначе едно хомеопатично си оставих - вертигохила.
И преди година пак получих световъртеж. Нещо с вестибуларния апарат.

Но ще проуча и упражнения за световъртеж, ако пак ми се случи.
Това което ви разбрах е да се обърна на една страна, да броя до 50 и после на другата. Как така полукръг? Просто се обръщам ли?

Общи условия

Активация на акаунт