“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 100
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Писмото беше пъхнато в подвързията. Дария беше обидена, че Марко не е помогнал на Емил, а от писмото се оказа обратното. Тя не е знаела за писмото, защото каза, че Ана е починала преди да се роди, а явно точно Ана е пъхнала писмото в подвързията.

Монахините не бива да са смирени, когато се борят за истината. Неслучайно много монаси и монахини в миналото са били убивани за вярата и убежденията си, а Пелагия се бори за истината, за здравето и добруването на хората в региона. Неслучайно монасите са наричани "Христови воини". Смирението е със съвсем различно значение в религията.

# 496
Т.е, няма как да е автентичен, щом нещо толкова елементарно като диалект не съответства на региона.

# 497
Тъй де, но като човешки реакции добре играе човекът. Според мен режисьорът е трябвало да обърне внимание на тоя диалект. Актьорът ми е симпатичен. Той е русенец и явно така му идва отвътре да говори.

# 498
Т.е, няма как да е автентичен, щом нещо толкова елементарно като диалект не съответства на региона.
E, той ако беше толкова автентичен и с диалекта половината зрители поне нямаше да разбират какво казва.Grinning

# 499
  • Бургас
Аз останах с впечатление, че пликът на писмото беше срязан, т.е. - четено е. Обаче, ако Ана го е чела и запазила/скрила в дневника си , защо тогава е тази омраза в написаното в спомените й!?

На мен дядо Станко ми е автентичен с излъчваната човещина и мъдрост. Диалекта го преглъщам.

# 500
  • София
Така е. Местният диалект е напълно неразбираем за хора, които нямат редовен досег с региона.
За мен е идеален и образът, и актьорът. Толкова е добър, че не ме дразни липсата на автентичен диалект.
Пък и винаги може да се каже, че родителите му са от Северна България и да се обясни защо говори така, пък и по-изолирано живее.

Ана го е чела, явно и парите е получила, щом си е отгледала спокойно децата. В дневника не е писала нищо по въпроса, а Дария си го е изтълкувала сама. Отношение към Марко в дневника нямаше, само липсваща информация.

# 501
Тогава на каква основа изобщо Дария не искаше името на Марко на етикета?

# 502
  • София
Защото не знаеше, че е помогнал на Ана. Тя знаеше само, че Емил се е самоубил и обвиняваше Марко, че не е помогнал. Не виждаше цялата картина. Затова и толкова бързо си промени мнението , когато прочете писмото и разбра колко е била несправедлива в преценката си.

# 503
Така е. Местният диалект е напълно неразбираем за хора, които нямат редовен досег с региона.
За мен е идеален и образът, и актьорът. Толкова е добър, че не ме дразни липсата на автентичен диалект.
Пък и винаги може да се каже, че родителите му са от Северна България и да се обясни защо говори така, пък и по-изолирано живее.

Ана го е чела, явно и парите е получила, щом си е отгледала спокойно децата. В дневника не е писала нищо по въпроса, а Дария си го е изтълкувала сама. Отношение към Марко в дневника нямаше, само липсваща информация.

Точно така.
Просто Дария е останала с впечатление, че Марко не се е отзовал на зова за помощ от Емил и се е настроила срещу него.

# 504
А Дария прочете ли целия дневник? Ако го беше прочела щеше да намери и всички писма и вложки към него.
Мисля, че е чела малка част от него. Писмото на Марко й попадна /изпадна/ за първи път.

# 505
Писмото вероятно е било скрито/прибрано в подвързията на дневника. И ако дневника е у Дария отскоро (не помня дали да ни показаха или загатнаха нещо за това), разбираемо не го е видяла. На мен тя ми харесва като образ, още от началото на сериал, когато късите ѝ панталонките смущаваха някои зрители. Има си лична драма и история, но се води от разум и обективност.

# 506
  • Варна
Да, дневникът е бил в лелята, която е починала наскоро.

# 507
В първите епизоди на сезона Дария получи по куриер урната на леля си и въпросния дневник.

# 508
  • София
Дневникът тя го получи заедно с урната. Тогава почна да го чете.

# 509
За урната помня, за дневника не бях обърнала внимание, че го е получила с урната. Това обяснява защо дневника се подмяташе все някъде на видно място, явно все още го е четяла, както и защо не беше стигнала до писмото. Идват си нещата на място.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт