“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 42 633
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Точно така. Драмата е заради детето. Ако Марта се беше върнала просто така, опитвайки да се сдобрят, той щеше да я отреже. Ама тя пристигна бременна и това промени играта.

# 586
Филип е наясно със себе си, той решението го беше взел, бебето промени нещата. Трудно се взима решение като има нанесено и дете. Не мисля, че той е между две жени, по-скоро между детето и  Елина избира.

Ако беше толкова наясно с разграничението дете/жена, щеше да отиде на един преглед поне. Аз съм ходила да правя аборт сама, защото 'таткото' е бил неотложно зает. Знаем ги тия работи. Мотаят някоя, която иска да бъде мотана. И Филип, и Марта не са в час какво и с кого искат. Елина пък има много лош опит, но се опитва да си държи избрания курс.

# 587
  • София
Не разбирам каква е връзката, с какво отиването на преглед, щеше да покаже, че той иска Марта. Аз по никакъв начин не виждам той да желае да е с нея. Отделно е несериозен и към детето си. Изпитва лоялност към Марта и засега не я е зарязал, но романтични чувства няма.   Нормално да виждаме различни нюанси, това показва, че сериалът не е еднопластов.

# 588
  • Галифрей
Филип е грижовен. Беше в болницата разтревожен и искаше да се увери,че те са добре. Той много добре знае какво иска, ако Марта не беше бремена от него отдавна да се бяха разделели и той да прекара романтичен уикенд в Бургас с Елина.  Колкото и силно да го желае не може да го има.
Вижда се,че дъщерята му е най-важна. Трудно му е.

# 589
  • Пловдив
Тази неделя ли е посл.епизод???

# 590
  • Галифрей
Тази неделя ли е посл.епизод???

Да.

# 591
  • Пловдив
еее, не...кога толкова бързо???

# 592
Хубав е сериала и затова отминава бърже

# 593
  • Варна
Не знам, на мен ми се стори искрена.
Въобще не съм го свързала, че заради изпитото вино с Елина го направи.
И според теб, ако е била лицемерна, с точно този жест какво е целяла? Да жегне Елина?
При условие, че вече мина сценка, в която Марта сподели доста интимни неща за нея и Филип, но Елина реагира равнодушно.
Съмнява се. Искаше Елина да се издаде, че е участвала в изпиването на предишното вино.

# 594
  • София
Аз мисля, че между Марта и Елина няма нищо неизказано. И двете са интелигентни жени.

# 595
Аз съм 99% сигурна, че детето няма да е от него.
Но и тези чувства към Елина той ги верифицира някак и заради това, че тя постоянно му е в полезрението и зависят един от друг. Ако беше страничен човек и трябваше да избира дали да я вижда, дали би го правил и би го чувствал така?

# 596
  • Галифрей
А ние как ще разберем дали детето е от друг? Като я гледам тя няма да си признае, ако наистина бебето е от друг.

# 597
Външни белези. Или изтичане на някаква комуникация с билогичния баща. Все ще го извъртят някак си да стане ясно. Кръвната група също е показателна.

# 598
Цял сезон надежди детето на Марта да е от друг. И защо? За да има път към Елина. Не е загатнато по никакъв начин, че Марта е имала забежка с друг. Абсурдно ми се вижда. Най-вероятно самата Марта ще каже на Филип, че вижда, че той не я иска и ще се разделят, като ще останат родители на детето си в добри отношения. Филип ще се събере накрая с Елина, освободен от чувството за дълг. Но в този сезон време не остана. Явно ще е в трети. По-добре обаче трети да е финален, защото взеха да разтягат локумите и се усеща.

# 599
Целият проблем е в ненаписания предварително сценарий. Нещата са оставени да се тълкуват, в хода на снимане са натъкмявани.

Общи условия

Активация на акаунт