“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 42 585
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Това, което аз предвиждам за трети сезон (ако има такъв) - Марта ражда, но ще почине скоро след това (или при раждането) и Филип и Елина ще отгледат детето...малко сапунено, но пак се преплита с миналото... 🤨🧐

# 646
  • Варна
Стига де, как умира . Марта е идеална за злодей, от онези дето уж ти правят комплименти и ти носят подаръци, но само чакат да стъпиш накриво и ще те разкъсат.

# 647
На мен ми се струва доста странно написан сценария около Марта, Филип и Елина. Идва Марта бременна и Филип ходи при Елина да говорят за работа, а уж са заедно, дори не беше спомената връзката им. Заедно ли са, не са ли. Какви са му намеренията(главно неговите, защото Елина се отдръпна веднага). Какво ще правят от тук нататък. Марта и Филип пред развод и 5 дни (май толкова бяха минали между сезоните) по - късно се държат все едно нищо такова не е ставало. Играят го щастливо семейство с целувки, прегръдки и всичко нормално. Дори жена ти да се върне бременна пак ще ти трябва някакво време да поговорите, обсъдите. Да личи поне малко, че нещата не са били добре. В едната серия в леглото изглеждаха истински щастливи, в следващия момент Филип се дърпа. После обяснява на Елина, че му липсва.

Ако гледам само сцените между тримата без контекст бих била крайно объркана какво става.

Май това е търсен ефект. Филип шокиран от новината и не знае какво да прави. И се преструва докато безкрайно отлага вземането на решение.

На мен щеше повече да ми хареса, ако нямаха тези щастливи прегръдки и целувки, но пък да си останат моменти като в болницата. Хем ще се види, че са били пред развод, хем ще се види, че той е загрижен за нея и бебето. И постепенно да добавят интимни моменти, ако идеята е да останат заедно и той все повече да приема това и да се опитва.

# 648
Според мен въпроса на Марта от промото на следващия епизод “ Наистина ли искаш да сме заедно? “ трябваше да дойде още в самото начало след като се върна и разбра накъде духа вятъра. Той й спомена, че иска развод, тя му каза, че не е имала това в предвид, а само малко време да си дадат и после пак започна да го раздава щастлива съпруга. Най- малкото трябваше да поговорят какво е станало, ама Филип го хвана страх, да не стане нещо с детето и за това премълча всичко, което беше станало. Понякога колкото и да е рационално, разумно да останеш с един човек поради обстоятелствата, сърцето ти казва друго. Не мисля, че ако в реалния живот се случи такава случка, така на кръст ще ги сложим героите. Казваме си Филип ТРЯБВА да е с Марта, защото са женени и чакат дете, ама той може да реши да постъпи нерационално и да последва сърцето си. Това може да не е най- доблестната мъжка постъпка, но ще е единствената която ще му помогне да си върне щастието.
Но не ми харесва, че го разтягат 12 епизода вече.
Може разбира се и както се очаква от него да остане до жена си и детето си и да търси път да се справят в ситуацията и да се опитат да постигнат хармония в някакъв момент от живота си.
Като гледам и тука лагерите са 50/50 така че сега думата имат драгите сценаристи в какво настроение са били писайки финала. Остават само още 4 дни!
П.С.А като чета какви сценарии с катастрофи, смърт и кома се въртят из фейсбук чак се чудя дали един и същи сериал гледаме 🤦♀🤦♀🤦♀

# 649
Не обичам да съпоставям продукции с турски сериали, но тяхната тройка наподобява малко историята в турския нашумял сериал "Златното момче", само че там се стичат по друг начин нещата, но Марта е в същото положение като Пелин от другия сериал. И там я изправиха пред всякакви трудности, бебето й умря, макар че не беше от главния герой, без малко да я убият 2 пъти в сценария и си се води от главните злодеи в сериала. Ако убият Марта сериала трябва наистина да свърши

# 650
Не гледам турски сериали и не мога да сравня,но за мен сценаристите са на ниво,не вярвам че биха съчинили такива тъпотии и драми.Интелигентно ще се реши въпроса,без скубане и сеир,но ще има наранени за съжаление.И да за мен Филип е виновен за всичко,трябваше да реши още като разбра за детето,не да си играе с тях.Ако някой не е разбрал,не харесвам такива мъже нерешителни и плахи,на всеки да угодиш и накрая никой не е щастлив.Един живот имаме в крайна сметка.

# 651
Сериалът не е за Марта, че да свършва без нея.
Аз си мисля, че може да го пита" Искаш ли да сме заедно", в смисъл във винарския бизнес, а не като двойка. Въобще не смятам, че тръгва за Бургас без чанта и така набързо

# 652
Много плоско ще е да се окаже, че бащата на бебето на Марта не е на Филип, затова от епизод едно не спирам да пиша, че това надали е така. Поне за мен сериалът има много повече стойност ако изборите са трудни и отношенията не са лесни. По-елементарни от това Марта да лъже, че е бременна или да лъже кой е бащата, не може да има. Изключих много отдавна и двата варианта.
Филип и Марта бяха интимни в сезон 1, когато Марта намери стара рокля на Виола и двамата бяха в къщата на Тодор.

# 653
Просто и Марта, и Филип си заровиха главата в пясъка в опит да избегнат директното изправяне пред проблема и разчоплянето му.
Но тези неща си тлеят и идва време, в което излизат на повърхността.

Това по повод защо не били поговорили. В реалния живот колко ли такива двойки ще седнат да изговорят от-до проблема Grinning
Препоръчвам малко да се поровите в темите из семейния подфорум Grinning

# 654
На мен пък сюжетната линия Филип - Марта ми е най - безинтересна. Развитието ѝ с нищо не допринася за динамиката на сериала. Оставиха много моменти в нищото. Например появяването на синът на Пелагия. Беше изненада и... нищо. Много наблегнаха на болестта ѝ - има ли я, няма ли я...Изненадващата проверка от ИТ, цяла серия за нея и  нищо. Защо ги изпрати Пламен, как завърши... Очаквах обогатяване на образа му с тая случка, а не реклама на ИТ.
Най-интересна ми е политико-икономическата връзка Бончев - Харизанов - Общ. съвет-община. Много е истинска.

# 655
В реалния живот ако се случи нещо такова мъжа или жената на мясттото на Филип дори не си и признава за това. Води се женен/омъжена и си изживява "влюбването" с другия човек. Ще се разведе единствено ако я/го хванат и вече наистина е безнадежден случай връзката им. Яко се лъже

# 656
  • Галифрей
Не знам как е в реалният живот,но надявам се никой да не попадне в ситуацията на Филип.
Изобщо не я харесвам тази сюжетна линия, ама трябва на персонажите им трудно и драма. Искаше ми се да разкарат Марта в първите епизоди. Тя пусна пипала и сега вниманието ни е към нея,защото е антагонист. Поне не се разхожда с онези жилетки от предишният сериал 😁
Все по силно усещам,че няма да се разделят….☹

Оо Криси е печелила конкурс на Миски. Свежарка е ❤

Скрит текст:

# 657
Марта остана от една страна за интрига и повече сезони, а от друга, за да завъртят кръга как всичко се повтаря. Връзката на Марковия род и Бончеви, партньорството със Стоилови, и любовния триъгълник на Марко/Филип. Вероятно и в сърцето на Филип има място и за двете жени, както Марко обичаше и двете сестри, но времената и ситуацията са различни и той няма как просто да се събере и с двете под един покрив. Както би ми се искало Марта да вземе решение и да освободи Филип от дълга, така повече ми се иска Филип да вземе решение веднъж завинаги и да го следва като мъж. Писна ми в реалността мъжете все да бягат и да чакат на жените да им писне и те сами да вземат трудните решения. Редно е да каже на Елина, че между тях връзката е невъзможна, защото той иска да е баща на детето си и да скрепи брака си с Марта, а не да и звъни да се обяснява и да се извинява как не може нищо да и предложи или да мрънка как не може да вземе решение. Елина не е на 20г да има време за губене да го чака да се накуми.

# 658
ЕделВ, права си.
И аз като Лещичка не понасям нерешителни и мекушави мъже (и жени, но тук говорим за Филип), които не могат да вземат категорично решение, но в повечето случаи точно така става. И ако не е жената (дали съпругата, дали другата) да вземе нещата в свои ръце, ситуацията може да продължи с години.

# 659
Ами той и бащата на Елина беше в подобна позиция. Но в крайна сметка избра жена си.

Общи условия

Активация на акаунт