“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 085
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Много ще се изненадате от това какъв е бил моралът едно време.
  Аз се занимавам с фолклор.
  Има специални книжки с така наречения скрит фолклор.
  А там какви истории има, ще ви падне шапката.
Вие знаете ли какво се е случвало по полето, например, когато мъжът е бил аргатин и го е нямало с дни, а девер и снаха са орали сами нивата цял ден? Това е просто пример... Има и много по-цветущи, но не искам да ги давам, че ще скандализирам много.
  Решението на сценаристите да представят така историята е повече от съвършено. И следва естествена логика. Гледайки така поднесени нещата, не бих си представила, от морална гледна точка, защо иначе сестра ще вземе мъжа на сестра си. Това е най-логичното, което е могло да бъде измислено.
  Не сме живели по ония времена. Няма как да знаем какво е било, защото тогава хората не са живели като нас - всяко семейство в различни къщи. Били всички заедно в една...
  Поради тази причина, предполагам, е имало доста скрит фолклор. И обстоятелства като тези на Катина, Марко и Виола, които за съжаление са били разрешавани кардинално.
Скрит текст:

имаше една книжка - фолклорен еротикон на Бандаланова.
. "Гераците" на Елип Пелин, "Татул" и "Снаха" и "Железният светилник" на Караславов доста точно отразяват онова съвремие. Също и "В полите на Витоша" на Яворов. Инак на село поне до 30-те години всички са в една къща. От 1934 има специален закон, според който разведени съпруги и  вдовици също имат дял от имота...и той ражда големи конфликти. Инак за ТКЗС-та според бабите ми те допълнително са свалили морала - когато мъжа е по една нива бригадира опъвал жена му. Вече не е било часттно и на никой не му се е работело. Доста хора гледат ромамнтично на онези времена. Нека не забравяме, че тогава браковете по любов са били рядкост, обикновено са се уговаряли нещата.

Нейсе това не е по темата. Дария има снимка на Анна и Емил, на няколко пъти се спомена, че е тяхна потомка.

# 166
А защо мислите, че дневникът е на Ана? Според мен дневникът е писан от Виола и тя е тази "леля" на Дария. Възможно е Ана и Виола да са живели заедно, за да си помагат.
Дария ще излезе внучка на Виола и Марко. Сигурно Виола е забременяла с майката на Дария, преди кончината на Марко.
Дария е потомка на на Ана,  не на Виола.

# 167
"Какво ще кажат хората" е винаги на мода за нашите географски ширини.

С малка забележка – „Какво ще кажат хората“ е винаги на мода по всички географски ширини. Проблемът е там, че все повече спира да важи, особено за нашите географски ширини.
Общественият морал не следи само кой с кого, къде, как и по колко пъти. Все още има страни, където щом хванат политик в корупция, некадърност или антинационална дейност например, най-малкото го принуждават да си подаде оставката. У нас го потупват по рамото.

Говорим за семейната единица, там с пълна сила важи “какво ще кажат хората”, особено в малките населени места. От малко градче съм и около мен е пълно с примери на семейства, който живеят на принципа “какво ще кажат хората”. Затова няма общо между това, което се случва вътре в семейството и това, което показват през обществото.

# 168
  • София
Изгледах и аз най-накрая, на мен ми хареса епизодът. Не ме скандализира, потопи си ме в онази епоха. Марко и Виола се харесваха още от деца, Марко никога нямаше да избере Катина, ако не беше заставен. Така че си беше очаквана развръзка, само се чудех Катина знаела ли е. Е, явно тя го е организирала.

# 169
  • да има едно лесно - на мотора
Много ще се изненадате от това какъв е бил моралът едно време.
  Аз се занимавам с фолклор.
  Има специални книжки с така наречения скрит фолклор.
  А там какви истории има, ще ви падне шапката.
Вие знаете ли какво се е случвало по полето, например, когато мъжът е бил аргатин и го е нямало с дни, а девер и снаха са орали сами нивата цял ден? Това е просто пример... Има и много по-цветущи, но не искам да ги давам, че ще скандализирам много.
  Решението на сценаристите да представят така историята е повече от съвършено. И следва естествена логика. Гледайки така поднесени нещата, не бих си представила, от морална гледна точка, защо иначе сестра ще вземе мъжа на сестра си. Това е най-логичното, което е могло да бъде измислено.
  Не сме живели по ония времена. Няма как да знаем какво е било, защото тогава хората не са живели като нас - всяко семейство в различни къщи. Били всички заедно в една...
  Поради тази причина, предполагам, е имало доста скрит фолклор. И обстоятелства като тези на Катина, Марко и Виола, които за съжаление са били разрешавани кардинално.
На Чудомир разказите за мен са "скрития фолклор". За скандализираните- моля прочетете разказа " Към града".

# 170
  • Галифрей
Страхотни актьори!! Дикция,игра,държание,химия всичко 💯❤Хубово как дават шанс на талантливи млади актьори да изгреят. Няма само да менкат 12 артиста на всякъде.

# 171
То дори те отегчават такива като Юлиян Вергов Асен Блатечки, Луиза Григорова, нали нищо против хората, играят си ама писва да се гледат едни и същи, даже им обърквам ролите вече. Затова поздравявам бтв за последните 2 3 години, че пусна сериали с напълно непознати млади актьори, за да се покаже таланта и да ги забележат повече хора. И се зарадвах, че участваха нови лица

# 172
Най хубавите сериали са на БНТ, колкото и странно да е.

# 173
Да, и аз бих препоръчала да се поровите малко повече в исторически сведения, преди да се скандализирате толкова.

Дария не е никаква дъщеря на Виола. Стана ясно, че Виола няма собствени деца, отгледала е само детето на Марко и Катина. Нали в противен случай ще се знае, че Иван има "сестра", тя ще присъства по снимки, спомени... няма как да остане скрита-покрита.

# 174
Здравейте!

Коя е актрисата, която играе Виола в сериала?

# 175
Здравейте!

Коя е актрисата, която играе Виола в сериала?
Изабела Иванова.

# 176
Изабела Иванова

# 177
Страхотна е! Много добра актьорска игра и излъчване!

# 178
Страхотна е! Много добра актьорска игра и излъчване!
Отличен избор на актриса точно за тази роля. Убеди ме и в тъгата си и в любовта си. Впечатлен съм. Докато на героите от настоящето още се чудя кой е влюбен и кой не според сценарий защото актьорите трудно го показват.

# 179
Много е хубава и много добре играе. Тя, Клементина и актьорът, който играе Марко (не разбрах кой е) са откритията на този сериал.

Общи условия

Активация на акаунт