“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Не виждам с какво биха ни занимавали в един трети сезон?!
Триото Елина-Филип-Марта се мъчи още от началото на втори сезон. Харизанов и Бончев няма да ни въвличат в тяхната война - още 12 епизода номера би досадило на всички.
Може да се изясни ситуацията около Дария и евентуално Пелагия и стига толкова.
Не мисля, че има материал за още един сезон.

# 376
  • Галифрей
А има и лесно ще се намери материал за още. За мен историята не е свършила нека видим първо как ще завърши този.

# 377
Е, то и за втори сезон се чудеха някои с какво ще ни занимават, ама на, намериха с какво. Simple Smile

В трети сезон ще дойде пак някой потомък на призраци от миналото. Той или някой нов враг ще иска да изкорени лозята, за да направи на тяхно място фотоволтаичен парк. Бончев в ролята на кмет първо ще се поблазни от голямата комисиона, после ще се осъзнае, ще влезе в правия път и ще помогне на добрите. Харизанов ще заложи на зелените идеи, за да свали кмета Бончев и да настани сина си за директор на фотоволтаиците. И почти ще успее, но Радост ще нарита Пламен и ще го обърне срещу баща му, като по този начин развали всички планове на екомафията.
Филип продължава да се двоуми между двете жени и ще използва разходките с бебето, за да се среща с Елина, като по този начин съвсем ѝ разбива сърцето. На нея накрая ѝ писва и приема предложението за брак на французина. На Марта също ѝ писва, хваща си бебето и се прибира в Щатите, като преди това си продава дела на французина.
Филип от мъка се пропива, подарява си дела на Елина и заминава да работи като гларус на морето. Елина и французинът се женят и разработват винарната, произвеждайки супер, еко, био, органик, веган, безглутеново и т.н. вино, с което ще превземат световните пазари.
Зоя от завист ще се гътне, а Филип ще наследи дела ѝ. Това ще го накара да изтрезнее и да се върне на работа във винарната. И тъкмо животът на всички ще поеме тихо и мирно напред, в един слънчев ден ще се изсипе автобус с руски, украински и английски девойки, които твърдят, че всичките са бременни от Филип.
Край на сезон 3, зрителите тръпнат в очакване на сезон 4.

# 378
Точно, Как’Сийке, сценарият за 3ти сезон ще е наистина една голяма боза🙈

# 379
  • Варна
Точно, Как’Сийке, сценарият за 3ти сезон ще е наистина една голяма боза🙈
А мно'о е як. На мен ми харесва.
Ама искам и ретро епизоди  да има.. Yum

# 380
"Eпохата" е само в два епизода от общо целия сериал от 24 епизода. Мислех, че говориш/пишеш за самия сериал? Ако ще коментирам тези два епизода няма как да има недомислени неща, защото недомислените неща в рамките на целия контекст  - например как на снимката на Филип пише с "Ани и Емил след скандала", а реално скандал няма. Но за да говорим за такава недомислеца трябва да я отнесем към новото време.

Впрочем, ако има недомислени неща, значи въпреки дрехи, навици, говор нещата не са добре реализирани. А ако са добре реализирани, значи няма недоизпипани неща, а всичко е "на шест" и няма недостатъци или поне не видими.
Затова казвам - дървено желязо.

...
Хайде и аз да предложа сюжет за трети сезон.
Бончев е арестуван - Харизанов и хората му побеждават на изборите. Но сега започват проблеми - нямат мнозинство и три месеца се върти първото заседание на което не могат да избират председател на Общинския съвет. Задават се нови избори, а междувременно Бончев е излязъл от затвора, превърнал се в новия Навални и го избират за кмет.
Междувременно Антония се поправя, дава информация на Бончев
Радост се гаджосва с Пламката, но в опитите да го промени го настройва срещу баща му.
Харизанов пуща мутри срещу майка Пелагия, но идва синът ѝ и я спасява.
Междувременно на Цвета ѝ писва от Андрей и бяга с италианеца малко след като го избират за кмет.
Винарната се обединява с Алени хълмове и Филип пак е между две жени.
Зоя се пропива от мъка, че плана ѝ не успява.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 17:56 от Лорд Сняг

# 381
  • Галифрей
Харесват ми ето го и моят сценарий за сезон 3:

Марко преди да замине за Франция в намерил гърне с златни монети,  не е знаел какво да ги прави в паника ги е заровил под винарната и ги е забравил.
В бъдещето винарната претърпява още финансови проблеми заради високата инфлация  и Филип се чуди как да я спасява плюс двете жени. Зоя се завръща ядосана и иска да даде винарната на Дария.
След време Филип разбира,че Елина ще се жени за сина на Пелагия. Това къса сърцето му на много части , взима няколко бутилки вина и се напива. Пада и си удря главата.
Когато се събужда объркан вижда,че е намерил  ножа на вуйчо си и го приема като знак. Трябва да спре тази сватба после намира и съкровището.
И така въпреки,че е мръсен той се качва на колата си,но спуква  гума. Вижда един трактор в полето и го подкарва. Филип успява да стигне до църквата точно като Шрек се обяснява пред всички на Елина в любов. Тя приема да остане с него женят се и тръгват с тракторчето.
Филип успява на спаси винарната и кръщава новото вино на Елина.
Край ❤❤🍷

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 19:11 от Диана Бишоп

# 382
  • Анкх-Морпорк
О, винаги ще се намери материал за още един сезон. Я колко готини идеи прочетох дотук. ❤

Историята с Филип и двете жени може да се разтяга дълго време. Не мисля, че Марта ще загуби бебето. Ще се карат, ще се сдобряват заради детето, но така или иначе вече тръпката я няма. С Елина ще има откраднати моменти, и понякога аха да се съберат и после пак нещо се обърква. Или Зоя идва, или Филип е принуден да седи с Марта заради собствеността върху винарната. Така може да го разтягат не един, а пет сезона.
Драмата с Харизанов може да се реши, но могат да вкарат нов злодей.
Също могат да вкарат и друга красива жена и да си падне по нея я Наско, я младия Харизанов, а защо не и старият.
Могат да вкарат още един винопроизводител. Да кажем Алени хълмове и Маркова изба започват сътрудничество, но някой друг им прави конкуренция.
Може да има драми с градушка и подобни бедствия.
Може да дойде някой друг енолог от чужбина и да спечели Радост изпод носа на Харизановчето.
Цвета Бончева може да се окаже собственик и на малка печатница за етикети или цех за бутилки (нали Бончев имаше куп бизнеси на нейно име) Пък може и нейният италианец да се появи.
Накратко, с нов злодей, нова драма и нови герои могат да правят още много сезони.
Хайде, че нямам търпение Simple Smile

# 383
  • Варна
Синът на Пелагия, дъщерята на Дария, за  Иван и Тодор нищо не знаем... Ехеее...

# 384
След толкова много страхотни идеи, остава на нас останалите, които сме без талант за писане на сценарий да търсим възможности за бюджетиране и да ги подхващаме тия сезони подред. Не ни трябва никакъв Виктор Божинов. Аз лично виждам за поне още 5 сезона материал. Другото ще го правим в движение. 😀😀😀

Диана Бишоп, как да свърши, ще бъде абсолютно отворен финала, за да можем ние да си навържем нашите идеи.
Майтапа настрана, не ми се вярва да се завършат нещата в два епизода. Ще видим. Честно да си призная, дори очаквам с интерес.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 22:31 от Момиче Кокиче

# 385
В опит да разнищя миналото си пуснах сериала от начало. И възникват няколко въпроса. Защо, когато Марко и Катина бягат те сами си носят багажа? Христо Бончев носи пушката. Как Катина, която му нямаше никакво доверие би допуснала да носи куфарите, а той да върви зад нея с пушка?
И как въпросната пушка се озовава отново при семейство Вълчеви и е принадлежала на Тодор?

# 386
Явно телевизията ще иска да финанскра Под прикритие сега и двата готови сериала, които ще пуснат.

# 387
Да, така работи системата в БНТ, прави се проект, кандидатства се, одобрява се, получава финансиране и се започва реализирането му. Всякакви спекулации по темата на този етап са опит за слагане на каруцата преди коня. Прекалено рано е да се говори за това дали ще има. Опитват се да ги провокират обаче да кажат дали имат желание за това при сегашния успех.

# 388
  • Варна
Снимки от новия епизод. Марта май "демонстрира" корем.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=384715024495795&set=pcb.384718697828761
Скрит текст:

# 389
  • София
Много обсъждате корема на Марта. Аз бях като тюлен като бременна, но снаха ми е в 8 месец и едва и личи. Размерите на бебето са нормални. Не знам къде се е завряло, но наистина изглежда като леко преяла 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт