“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 43 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Ню Йорк
Радвам се че Филип и Дария се сдобриха,благодерение на писмото.
Ясно,че Филип и Андрей не могат да кажат на Елина,че нейният пра дядо е убил Катина и Марко.

А кой всъщност е пра-дядото на Елина? Крадеца, който Малко нае за прислужник ли? Нещо съм изпуснала тази информация.

# 451
Сцената с креватчето аз я тълкувам като демонстрация колко незаинтересован/неангажиран е Филип. Преди колко време го купиха, още не го е сглобил, нищо не са подредили по стаята на детето. Нито пък отиде на прегледи с жена си.

Хе, сега пак ще има мрънкане, ама Марта откога е бременна, пък корема не расте, та аз мисля, че има време за сглобяване на леглото 😁

# 452
  • Галифрей
Да прислужника е онова момче е нейният дядо. Аз пък без искала съм написала пра сори 😁

# 453
Все още ни държат на косъм за Филип и Марта, но се очертава, че колкото "по-бременна" става тя реакциите й от видяното ще стават все по-непредсказуеми. Няма много варианти, всички са изброени тук, но все ми се иска да ни изненадат поне малко, ако ще има развръзка сега. Обаче мисля, че и това ще го оставят недоразказано.
За заключените наистина стоеше като кръпка. Защо онзи остави ключовете на вратата и на кого са те не ми стана ясно. Цялата сцена засега стои изолирана освен, ако няма последствия променения режим на ферментация, който бившия маркетингов директор пренастрои. Това е единственото, което може да има някаква стойност от цялата тази нощна сцена.
Омаяха я вече Радост. Трябва да му призная на Пламен, че се постара. Вероятно не се е старал толкова за никой друг. Макар да бях против, сега "одобрявам".

# 454
  • София
Аз мисля, че ключовете си бяха на Наско. На тръгване човекът на Харизанов просто затвори вратата, заключи и пусна алармата, която беше спрял преди това.

Сцените в Бургас бяха абсолютно приятелски. Имаше за малко някакви пламъчета и у двамата, но ми изглеждаше като раздяла, а и песента подсилваше усещането.
Пък и вече не съм сигурна, че искам Филип да е с Елина. Не са един за друг някак, докато с Марта си подхождат повече чисто визуално.
Пламката се оказа голям романтик. Там мачът е свирен вече. Стига г-жица Райкова да не издъни работата.

# 455
Пък и вече не съм сигурна, че искам Филип да е с Елина. Не са един за друг някак, докато с Марта си подхождат повече чисто визуално.
Подхождат си повече визуално, но няма тръпка. Този брак е обречен и Марта го усеща.

# 456
  • София
Няма тръпка, но има обич, грижа. Ако Елина не беше наоколо, Филип щеше отдавна да си е върнал тръпката към жена си. Пък и редовно се гушкат, целуват, не са съвсем чужди.

# 457
Пламката се оказа голям романтик. Там мачът е свирен вече. Стига г-жица Райкова да не издъни работата.
Не мислех да стане толкова лесно, дори не в този сезон. Очаквах всеки момент да извади китарата и да й посвети песен, но май не остана много екранно време до края и съкратиха романтиката. Ние се сещаме обаче, че се е старал много и явно не напразно.

# 458
Сцената с креватчето аз я тълкувам като демонстрация колко незаинтересован/неангажиран е Филип. Преди колко време го купиха, още не го е сглобил, нищо не са подредили по стаята на детето. Нито пък отиде на прегледи с жена си.

Да, определено и аз мисля, че това беше идеята. Колкото до онази сцена, в която Марта стои до леглото, което не е сглобено и тя не беше излъчена, очаквам я в идния епизод. Забелязах вече няколко пъти, че това, което дават за в следмащия епизод се появава в по-следващия.

# 459
  • Другата България
Няма тръпка, но има обич, грижа. Ако Елина не беше наоколо, Филип щеше отдавна да си е върнал тръпката към жена си. Пък и редовно се гушкат, целуват, не са съвсем чужди.
Аз не виждам обич.
Виждам грижа по задължение, и едно привикване. Та те мислеха да се развеждат, преди да се появи Марта обратно и да му съобщи за бебето. Разговорите им по Вайбър бяха просто между познати, нищо нямаше в тях освен суха фактология и едно желание да се приключват по-скоро. Разговорите. Но така беше и с отношенията помежду им. Погледът на Филип към Елина говори много. Отношението му към Марта също. Държи ги бебето, но това не е за ден или два, това е за цял живот. И Марта го усеща. Филип също, просто се страхува да го каже на глас.
Ако остане с нея /което смятам, че ще стане/, ще е именно по задължение. Дори и Елина да я няма в картинката, според мен тръпката вече я няма, между тях двамата.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 16:50 от Merri_An

# 460
  • София
Искаха да се развеждат, заради кризата, която изживяваше всеки от тях, заради загубата на детето им. Точно Филип не беше готов на раздялата.
Още не знам какво да мисля. Просто Филип не е за Елина. Тя заслужава съвсем друг тип мъж.

# 461
  • Другата България
Тя кризата се задълбочи след връщането им в България.

# 462
Той какъвто е нежен и мек, Елина буквално мъжкарее, застанала до него. Визуално доста повече си ходи с Марта Филип.

# 463
Това е очевидното за Филип и Марта, но нали не очакваме това да е целия разказ, тривиален и дори банален за да е толкова разтегнат във времето. Доста дълго чакаме някаква развръзка, не очаквам така да си остане и на финала. А е твърде късно вече за да се преоткрият отново.

# 464
  • Галифрей

Не мисля, ако е имало любов е изчезнала отдавна. По скоро е дълг, задължение единственото за което Филип отдавна не я напуснал е тяхната дъщеря. Дори да я нямаше Елина отношенията и комуникацията пак щяха да същите студени,без тръпка и тн. Марта е токсична не са един за друг. Тя дори доверие му няма.
Филип не е за Марта, а за Елина. Просто не могат да бъдат заедно заради обстоятелствата колкото и да им се иска.
Искрено се надявам Марта и Филип да се разделят, само кризи и токсичност. Губят си времето.
Не знам как ще се развият нещата искрено се надявам в по-добра посока.

Общи условия

Активация на акаунт