“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 42 645
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Галифрей
Абсолютно много се филмират тези хора, гледат много сапунки.
Изключвам това да стане. Ако Филип и Марта се разделят, ще е супер и сигурно ще иска да остане малко сам.
Само гроб да не прекъсне пак с някой брифинг.. убивам  ги ей 😁

# 556
Няма,до тогава ще се разберат.
Хич не ги чета във фейса,в групата на сериала са същите измишльотини.
За мен финала на сезона ще е Бончев кмет,Марта зарязва Филип,Елина спасява за пореден път виното,Харизанов си получава заслуженото за номерата дето върти,Дария ще разкрие още нещо и край.Вече трети сезон ако има предполагам ще се върти около някой нов конкурс за виното,бебето и Филип ще се събере с Елина в някакъв момент.

# 557
Любопитно ми какви са ви теориите за финала?
От кадрите които остават и които са показани, теорията ми е, че Филип ще остане с Марта заради детето. Андрей Бончев ще го арестуват, но ще го пуснат много бързо. Виното ще започне да се вкисва, но ще успеят да пресекат процеса навреме. Винарните ще се обединят и ще работят заедно по бъдещи проекти. Дария и Филип ще станат много добри приятели също като своите прадядо и дядо.
Това е в общи линии, което си мисля, но вече казах, че тайничко се надявам на по неочакван финал. Предчувствам, че най- вероятно отново много неща ще останат недоизяснени. Така се случи и с първи сезон. Чаках, чаках и накрая финалът изобщо не ме удовлетвори. Дано сега е по- добре.

# 558
Според мен с появята на Киряков си оставят врата за трети сезон. Нов саботьор.

# 559
  • Галифрей
Не искам Филип да остане с Марта!

# 560
Според мен с появята на Киряков си оставят врата за трети сезон. Нов саботьор.
Ако е този, който се промъкна в избата да търси компромати - в трейлъра се вижда, че Харизанов не си спазва обещанието и може да се обърне в действията си.

# 561
И накъде ще се обръща? беше къртица във винарната на Филип, като се разбра какъв е бил Бончев го изхвърли като парцал. Нито Андрей ще го иска, нито Филип.

# 562
По спомен имаше някакви изявления, че зрителите ще са доволни. Аз го изтълкувах, че Филип няма да остане с Марта... Другото... Като че ли в този сериал ще е фон. Да, ще изплуват неща от миналото, ще се заровят вражди, ще има разочарования, трансформации и помъдряване, обединяване, но като че ли любовната драма на Филип - която, и аз съм съгласна, не е представена много убедително - си остава в центъра. На мен не ми се струва като да вземе това съдбоносно решение за ден - два или под влияние на един разговор с притискане. Май ще има трети сезон. Лошото е, че тази тяхна драма е слабовата, за да задържат напрежение и интрига за много сезони. Трябват обрати и трагедии за нещо такова. Много слаба любовна фабула във втори сезон, много... Оставиха зрителите да си доизмислят и да пречупват усещанията на героите през своя свят...

# 563
  • София
Хареса ми епизода. Беше по-добър от епизодите преди двете изключителни серии-ретроспекции.
Сценария и самата динамика на епизода прилича много на сезон 1, който беше много силен.
Разбира се лично за мен двата епизода-ретроспекции за Марко и Катина са абсолютен връх и за двата сезона и като цяло за родната ни телевизия (визирам всички сериали на всички телевизии).

Страхотен финал с тази тъжна песен, която вещае само едно - Филип ще избере Марта и това с Елина беше едно прощално 'Рандеву' Страхотни кадри от Бургас. Сега тук може цял ферман да се изпише, кое как и защо. Аз харесвам и двете героини. И двете актриси също така. И Филип дори харесвам, въпреки че съм го критикувал много именно за тази нерешителност с която наранява и двете. В никакъв случай не видя Марта. За мен тя е в най-тежката позиция и в най-губещата. Съчувствам и много и искрено се надявам да срещне истинската любов в сезон 3, защото с Филип явно няма да го бъде. Много бракове се съсипват след загубено дете. И да е имало все още малка искра, то тя угасна, когато Филип срещна Елина. Сега обаче това дете е като втори шанс и за това според мен Филип ще избере Марта. Въпросът е следния. Той може и да реши да остане с нея, но това не значи, че Марта няма да му бие шута ако усети, че го прави от съжаление и по задължение. Или пък да останат заедно, детето да се роди, но нещата да не се подобрят и все пак да се разделят... Чисто визуално и емоционално Филип си подхожда много повече с Марта. На Елина би и подхождал съвсем друг тип мъж, не толкова мекичък и добричък като Филип. Но е ясно, че за съжаление Филип и Марта няма да има. Сценаристите са си харесали финал с Филип и Елина заедно. Лошо няма. Поне нещата са написани добре и няма насилени или неестествени неща като в много други сериали (и наши и чужди), където нарочно правят едната героиня нехаресвана, за да изпъкне другата и на зрителите да им е много по-лесно. Само дето в реалния живот не е така... И тук не го виждам това клише. И двете си имат своите плюсове и минуси, своите добри и лоши моменти. Браво на сценаристите за което!

Киряков се върна. Мижитурката си е мижитурка за цял живот.
Всъщност единственото нещо в този епизод, което не ми хареса е цялата тази сцена с него как си влиза все едно у дома и как заключи Наско с изгората му. Това трябваше да е смешно, ама не беше. Тъпо е. И много моля ако сценаристите четат да не пишат такива скечове, не подхождат на точно този сериал. Иначе забавните моменти с Наско имат място разбира се. И им се получават добре. Просто понякога губят мярката.

Много ми хареса реакцията на дядо Станко, като разбра, че ще става прадядо. И Марта беше толкова мила в този момент. Много, много ме докосна целия сегмент.

Пламен и Радост имаха своя пиков момент. Голям романтик този Пламен. Там нещата се изясниха вече. И двамата много си подхождат.

Бончев ако ще става кмет ще е в началото на сезон 3. Не вярвам само за един епизод да дадат как става кмет. И не вярвам този конфликт между него и Харизанов да приключи толкова бързо. Надявам се да не претупат нещата набързо, защото няма да е реалистично.

Какви са тези идиотщини за катастрофи, смърт и коми??? Надявам се, че не са спойлери. Това е абсурдно и не е в стила на този сериал. Ако направят такава простотия ме губят, съжалявам.

Според мен сезон 3 е наложителен, защото има още какво да се разкаже, но и също така мисля, че този сезон 3 ще е хубаво да е финален. Да го напишат и заснемат като такъв. И ако го направят качествено, то Вина ще остане в историята, като един от най-добрите български сериали за всички времена.

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 07:13 от Diavolo

# 564
В трейлъра за втори сезон има една сцена в която Филип целува страстно жена си. Минал ли е или ни подсказват, че ще остане с нея?

# 565
Не знам защо се пишат такива неща в групата на фейса, но за съжа;ение май така свършвал епизод 12. Не знам откъде черпят такива идиотизми и имам надеждичка да е лъжа това нещо. Не искам като сериала Мен не ме мислете и тук да приключи същото

# 566
  • София
С подобен сценарий (като този от ФБ) свърши единственият гледан от мен турски сериал.

# 567
По спомен имаше някакви изявления, че зрителите ще са доволни. Аз го изтълкувах, че Филип няма да остане с Марта... Другото... Като че ли в този сериал ще е фон. Да, ще изплуват неща от миналото, ще се заровят вражди, ще има разочарования, трансформации и помъдряване, обединяване, но като че ли любовната драма на Филип - която, и аз съм съгласна, не е представена много убедително - си остава в центъра. На мен не ми се струва като да вземе това съдбоносно решение за ден - два или под влияние на един разговор с притискане. Май ще има трети сезон. Лошото е, че тази тяхна драма е слабовата, за да задържат напрежение и интрига за много сезони. Трябват обрати и трагедии за нещо такова. Много слаба любовна фабула във втори сезон, много... Оставиха зрителите да си доизмислят и да пречупват усещанията на героите през своя свят...

Ами в интерес на истината съм много съгласна. Разбирам, че пазят приличие, но те цял сезон НЕ се докоснаха дори, разменяха се само погледи изпълнени с копнеж. Така че да, малко слабичко е представено всичко, съгласна съм

# 568
За мен не е слабо. Елина показа много ясно, че докато Филип е с жена си, тя ще стои настрани. И двамата имат чувства един към друг, за момента повече копнеж и интерес да се опознаят по-добре, отколкото нещо дълбоко, но неизживяната любов остава да те тормози дълго след като си се отказал от нея. Жал ми е за Елина. За мен тя е най-голямата жертва в този триъгълник

# 569
  • София
Измислят си във фб, не се връзвайте. Там четох, че Бончев е баща на сина на Пелагия и на дъщерята на Дария. 😁 Нарочно всяват смут.

За мен Филип и Елина си подхождат. На нея ѝ трябва точно някой да я омекотява, а Марта пък има нужда от по-твърд характер, който да ѝ дава увереност не само в любовен план. Как ръзцъфтя след две приказки с Вале.

Общи условия

Активация на акаунт