“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 42 615
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Абсолютно нормална реакция на родител, който е загубил детето си. Много двойки се разпадат след такава загуба. Но и много стават още по-силни заедно, минавайки на етап следващо дете, стига да не се разделят преди това. Те не губят любовта си един към друг, а се губят в страховете си и в болката си от загубата.

# 616
Особено на вечерята в Бургас така да си личеше, че са близки... душевно близки. Просто вечеряха, разказваха си забавни случки, разхождаха се...
Личеше колко им е приятно заедно. Добре го пресъздадоха Зомбори и Телбис.
Чак нямаше нужда от сексуална сцена накрая.

Точно. Аз имам приятелки с които така добре се разбирам. И - не сме правили секс. Просто има хора  с които си на една вълна като мислене, ценности и пр.

# 617
За мен няма нищо неясно в образа на Марта, както и за отношенията в триъгълника.

# 618
Елина е много добра в професията си, има опита във винарната и много пъти помага на Филип в работата. Това създава усещане за близост между хората, която може да прерастне в интимност или много близко приятелство. Всеки ден работят рамо до рамо, той разчита на нея... Ако още в началото бяха в конкурентни винарни не съм сигурна, че нещо щеше да възникне между тях...

# 619
Елина го върна към живота, така да се каже. Запали в него страст към виното, която я намаше изначално, или е дремела непробудена. За мен това е по-силно от другата плътска страст. Ако има трети сезон, може да го оставят този въпрос със триъгълника неразрешен. Пък и Марта още не е родила, дето се вика. Не го виждам аз да зареже бременна жена току-така. Тя пък да се откаже от него - абсурд.

# 620
И аз не харесвам Марта, ама наистина ли очаквахте да не се върне и да не опита да запази брака си, след като е бременна?
За нея най-голямото травма е загубата на дете. Естествено, че ще направи всичко за това бебе. На мен ми е неестествено да тръгне посред нощ да варди мъжа си от Елина, след като едва не пометна

# 621
Много силно е да се каже, че го е върнала към живота. А дали е имал страст към виното не знаем, живота му преди 30-та година не ни е показан.

Елина е професионалист, но аз нямаше да мога да я изтърпя, ако бях собственика на винарната. Вечно иска да е права, никога не казва "сбърках, извинявай"

# 622
ЕделВ, още не знаем накъде тръгна Марта. Съмнявам се, че е към Бургас, тя беше полуоблечена, без багаж... пък и дълъг път, не вярвам да е толкова афектирана.

Разбирам какво иска да каже Мисифу. Елина, заедно с винарната, България, дядо Станко, всички останали хора от винарната му донесоха промяна в живота. Дадоха му нова цел, нова посока, нова причина. Измъкнаха го от апатията, която го беше обзела.

# 623
Аз няма да взимам отношение за приятелски връзки от типа да се разбираш с хората и без да е нужно интимност, понеже нямам такива приятели мъже, но мисля че първо по телефона, после и до дървото той си й сподели каквото си чувства, тя на него му загатна също.

# 624
Е, как ще тръгне Марта нанякъде без червената си чантичка (която никой не иска да ми каже каква е)?
Сега сериозно, най-много при дядо Станко да отиде да си поплаче, друг близък няма там.

# 625
Отива при Дария, за да види защо тя не е заминала и защо Елина е с мъжа и.

# 626
Отива при Дария, за да види защо тя не е заминала и защо Елина е с мъжа и.
В промото за следвашия епизод ли го показват това?
Малко странно ми е Марта да държи сметка на Дария защо не е заминала тя, а Елина.

# 627
Аз писах още за първи сезон, че не разбирам отношението на повечето в темата към Марта. Животът на Марта и Филип беше в САЩ. Марта имаше добра (загатнато в сериала) работа там. Трудно се оставя уреден живот в една държава, особено след като Филип е израснал там и само от време на време е прекарвал лета в България. Той беше изпаднал в дупка и се втурна като слепец в нов живот в България. Марта му даде време, но бременна, се връща при законния си съпруг. След трагедията с първото им дете, за нея бременността е явно доста важна и е готова на жертви заради нея.

А "романтиката" с Елина е банална. Женен мъж, без топки да се разведе, среща нова тръпка.  След това сериалът рязко зави в сапунена насока. Марта се връща бременна--бам--и цял 2 сезон гледаме Филипови трепети. За мен дори Биларов не можа да го спаси (сезона).

Ще е малко късно в последния епизод да научаваме за тайните на Дария. Явно има нещо и там--многозначителни погледи към снимката, някаква тежка драма. Ще я пазят за 3 сезон ако изобщо Дария остане в нов сезон. Можеха да разкажат историята на Марко и Катина и без прародителите на Дария, между другото.

Аз бих предпочела да завършат всички линии в този сезон защото наистина започнаха да изчерпват творческо вдъхновение, но по всичко личи, че планират и трети.

# 628
Аз пък не разбирам как ако детето е починало, това че то прилича на майката, ще отчужди бащата от нея. Той нали я обича? Излиза, че е обичал просто детето. Правя аналогия със себе си след развода ми, че не ми е най-готино да намирам приликите на детето с баща му. Та... Не смесвайте нещата защо са отчуждени. Със сигурност смъртта на детето не е виновна, макар да е катализатор.

# 629
Марта някой знае ли българка ли е? Емигрантка, американка първо поколение?

Общи условия

Активация на акаунт