“Вина“ - втори сезон по БНТ 1, тема №7

• 42 649
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Не заради това. Просто те от средата на миналия сезон с Филип изобщо не бяха близки. И изведнъж - бам- бременна и внезапно мила и мазна.

# 601
  • España
Всъщност от една страна е хубаво , че болшинството от зрителите са романтици и желаят събирането на Филип и Елина . Прекрасно е “любовта да възтържествува “ , да има “тръпка”, “докосване”, “ жадни изпиващи погледи”…. Аз също съм романтик , но ….върху горката Марта се изсипаха тонове лоши думи и “фатални предположения”…. А тя реално не прави нищо повече от това като законна съпруга да се опитва да спаси брака си така , както може …по женски…още повече , че е и бременна -съответно още по-чувствителна …. а и вече е загубила дете….
Казвате : имало “химия” ( от мен да добавя и лека “физика”) между Филип и Елина ; обаче между него и Марта има “история” , а бъдещото дете дава “перспектива” ( май само дядо Станко искрено му се зарадва на това детенце ; за почти всички останали , включително и за повечето зрители, то сякаш е някаква “косвена пречка” ) !
От друга страна  , “да изчистиш родовата карма “ , събирайки  наследника на Марко и Катина с внучката на техния убиец за мен е доста елементарно…..

# 602
Още в средата на сезона си мислех такъв развой на събитията за финал, че Марта ще се поговори с Филип, ще му каже, че колкото и да й е трудно вижда, че с него нещата не вървят, ще го пита какви са му чувствата към Елина и ще му каже, че заминава обратно за Щатите. И той ще изтича при Елина ще си кажат нещо и ще завърши с целувка сериала

# 603
Това, че няма любов не значи, че е нямало секс. Аз си спомням даже сцени в леглото с Марта.

# 604
Те бяха много отдавна, излиза, че тя вече трябва да е в 9-ти месец, а даже още корем не се вижда да има.

# 605
  • София
3-4 месеца минаха в сериала от онези интимни моменти, не 9.
От пристигането им в България са сумарно не повече от 7 месеца.
Ако съпоставим двете връзки на Филип - имаме 6-7 години срещу не повече от 4 месеца. Wink

# 606
Явно на мен ми се струва много дълго времето, заради това, че между двата сезона има година разлика.

# 607
  • София
Понеже е веднъж седмично ни се увидя дълго времето.
Аз ще се върна към предишния режим да гледам на куп като свърши.

# 608
За мен между Елина и Филип няма никаква романтика- по-скоро нагон и привличане.

# 609
  • Варна
За мен между Елина и Филип няма никаква романтика- по-скоро нагон и привличане.
Аз пък точно нагон не виждам.
Просто двама души, които се разбират почти без думи, сродни души. Орат в една бразда, така да се каже.

# 610
Особено на вечерята в Бургас така да си личеше, че са близки... душевно близки. Просто вечеряха, разказваха си забавни случки, разхождаха се...
Личеше колко им е приятно заедно. Добре го пресъздадоха Зомбори и Телбис.
Чак нямаше нужда от сексуална сцена накрая.

# 611
Романтиката обикновено е в повече в процеса на сближаване или когато двамата са влюбени. Те набързо прескочиха сближаването и го изконсумираха за една вечер, а после още ми е неубедително кой, колко и дали изобщо е влюбен или е все още само чисто привличане. А и хората са различни, всеки изразява чувствата си по различен начин. Тяхното има нужда от субтитри за да знаем какво е искал да каже сценариста.

# 612
  • Бургас
Относно недоверието към Марта - образът е доста преформатиран във 2-ри сезон. Многократно е обговарян характерът й в сезон 1 и защо е укоримо поведението й. Замина , върна се ни лук яла, ни лук мирисала, та и бременна ... Посяха съмнения и неприязън към нея и след това я върнаха - мила , хрисима и наивна. Самотнотъжна и жадна за компания и приятелство... Да, ама аз продължавам да се съмнявам... И освен това не ми подават нищо , за да разбера по-добре персонажа. На това  му викам мързеливо писане. И го наблюдавам в няколко набързо продължени сериала. Разчита се на въображението на зрителя. Гледащият да си гради някакви очаквания и фантазии, и сам да си запълва празнините. Мама2288, мисля че също сподели подобно усещане.

Аз нямам проблеми и неясноти нито с образите на Филип и Елина, нито с някой от другите персонажи. Но Марта ми остана пълна мъгла. Ако бях гледала само 2-ри сезон, щях изцяло да и съчувствам, но с видяното преди него-не мога да й се доверя и това за мен  е проблем в писането на сценария. Не я виждам като жена бореща за семейството си. По-скоро сега я представят като абсолютно изгубена и неразбираща ситуацията. А в откъслечни моменти пак ни я показват да дебне и слухти в сенките. Не разбирам каква е идеята-това съм го споделяла още при старта на новия сезон. Така и не можах да разбера що за птица е тази жена...

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 16:22 от lady Koup

# 613
Реално Марта не подкрепи мъжа си в началото, когато той реши да остане в България и да се опита да спаси семейната винарна. За нея най-важно беше да се отърват от нея и да се върнат в Щатите. Към днешна дата трудно ще се откаже от дела си. Зоя много хитро до някъде предопредели бъдещото решение на сина си. Очаквам, че Елина, за да изкупи греха на дядо си, ще се откаже от собственото си щастие в името на винарната и детето на Филип.

# 614
"Всеки път, която я погледна (Марта), все едно виждам сина ни. Не мога повече така." Това са думи на Филип към майка му в сезон 1, еп.8, когато вече Марта се беше върнала в Щатите и преди Зоя да дойде в България. Току-що попаднах на разговора, ровейки се из стари епизоди.

Общи условия

Активация на акаунт