Някои хора никога не се променят

• 17 148
  • 459
  •   1
Отговори
# 165
Авторката не иска да променя статуквото, или да напусне мъжа, иска всички *урви да изчезнат от лицето на земята. Те са виновни за всичко!

# 166
Авторката не иска да променя статуквото, или да напусне мъжа, иска всички *урви да изчезнат от лицето на земята. Те са виновни за всичко!
Както е казал поетът "от урва на урва и от век на век" Smile (малко да разведрим обстановката Stuck Out Tongue Closed Eyes)

# 167
Те, жените, може да са защитени при наличие на насилие, ама тя първо трябва да осъзнае, че това е насилие.

# 168
  • София
И всички приложения за запознанства, и целия интернет! Защото е виновно международното положение!

# 169
Авторке, те урвите може и да изчезнат, ама какво ще правиш, когато мъжът ти се влюби в някоя не-урва и реши да избяга с нея?

# 170
Тогава със сигурност ще й се наложи да работи.

# 171
Защо я нападате, че не работи, че се е отдала на мъжа, семейството и децата си ? Има и такива жени.
Естествено, че очаква същото и от мъжа си.
А той е изключителен властен и подтискащ и тя вероятно не може да се оправи с такъв.
Естествено, че приемайки неговите условия сама се е вкарала в тая зависимост и не знае как да излезе.

# 172
Не е нападане, а по-скоро опит да и се посочи нещото, което първо трябва да промени, ако иска нещо по-добро да се случи за нея. Защото тя запъва краката, че от нейна страна нищо не може повече да направи, перфектна е. Другите са проблема. Не може човек нищо да не прави, а да очаква резултати. Приела се е за безгласна буква и чака другите да се сетят да я оценят, не става така.

# 173
Да, има и такива жени. Ето, един пример имаме тук. Чудесно изглежда положението, нали?

Никой не я напада, всеки се опитва да й обясни, че проблемите й в огромна степен са резултат от решенията, които е взимала и нещата, които е допускала да се случат.

# 174
  • Melmak
Не я нападаме. Не знам защо се гледа като на някакви героини на жените, които остават домакини. В случая като няма уважение от негова страна, това е проблем. Като намери работа ще бъде поне финансово независима и ще може да се откъсне от това нещо. Поне и социални контакти ще има, приятелки, колежки, ще се фокусира на професията си. Сега по цял ден с големи деца? Само седи и се вайка коя урва е лайкнал мъжа й.

# 175
  • София
Не я нападаме за избора й да не работи за да си гледа семейството, а за избора й да търпи насилие и контрол, за да не се налага да работи. Има голяма разлика. Но разбира се, и това е избор. Тогава обаче да не се оплаква от урвите - те са част от горния пакет.

# 176
Никой не я напада. Опитва ме се да и кажем как може да подобри положението си.Ама тя не иска това,иска мъжа и да се промени и всички други жени урви  или не,да изчезнат.
Ние нямаме вълшебна пръчка,а само повече опит и повече здрав разум.

# 177
Защо я нападате, че не работи...
Посочваме ѝ единствения начин да постигне това, което иска:
...Аз искам да го оставя ,но съм сама.Нямам нито приятел нито роднина на когото да разчитам...
Няма друг начин. Може да не ѝ харесва, но това е реалността.

# 178
  • София
Моя приятелка е в такава позиция, тук, след 20 год брак.
Познавам я от 16, нищо не отбра от цялото ми говорене. Не, не защото съм мислила, че мъжа ѝ не я обича или ще я зареже, защото виждах в какво се превръща - пред очите ми.
Във вяла сянка на това, което беше. В една неудоволетворена жена, живееща чрез детето си, в краката на пиедестала на своя мъж, загубила себе си и устрем, живец, теми за разговор, смях….
Малко применопауза и крахът е пълен.
На мен не ми тежи, аз искам да е добре, разбирам я, подкрепям я, но няма да стане по- добре …

# 179
загубила себе си и устрем, живец, теми за разговор, смях….
Малко применопауза и крахът е пълен.

За съжаление, това се случва и с не малко работещи жени. Този период от живота, май не е от най-леките.
И все пак, работещите поне могат да се самоиздържат при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт