Банята - тема 46

• 36 350
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
На мен фирмата за чистене ми изчистиха петно от ръжда на ламината. Значи на плочки ще е по-лесно. Залагам на солна киселина

Моля те да споделиш коя е фирмата.

След ремонт на баня, ме интересува препоръка за добро почистване. Благодаря на всеки, който ще се включи.

# 706
  • Sofia
Аз си поръчвам през Доместина каквото ми трябва - прозорци, бани, фурни, пране на мебели.

# 707
Бърз въпрос - търся ефективен и лично изпробван метод за премахване на петна от ръжда от подови плочки. Има ли такова животно?
Има. В Лидл пускат препарат точно за ръжда. При мен изчисти огромно петно на светъл, матов и попиващ камък оставено от ръждясал диск за шлайф. С какво ли не търках и накрая взех това без никакви очаквания, но е супер. Струва 5-6 лв, но не е в постоянния асортимент.

# 708
  • София
Този ли? Някъде из къщи май трябва да го имам даже по-евтин беше, взех го за метал, оказа се за камък, така и не го ползвах...

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 21:47 от Angel_Dust

# 709
Не се бях замисляла, ходих да гледам и в двете ни бани тук във щатите, вентилатора е на тавана. Явно така ги строят.
Във България, във всичките ни бани и тоалетни, вентилатора е на стена.

Говорейки за вентилатори, може ли да ми препортчате хубав, мощен и безшумен.

запазила съм този https://freshbulgaria.bg/bg/product/fresh-intellivent-2-0  по препоръка на Черна Станция

# 710
Да. Пише, че е за камък, бетон, паваж, керамика, клинкер и др.

# 711
Не се бях замисляла, ходих да гледам и в двете ни бани тук във щатите, вентилатора е на тавана. Явно така ги строят.

запазила съм този https://freshbulgaria.bg/bg/product/fresh-intellivent-2-0  по препоръка на Черна Станция
Много благодаря!

Има го в Практикер,  299лв.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 04:01 от So Lucky*

# 712
На мен фирмата за чистене ми изчистиха петно от ръжда на ламината. Значи на плочки ще е по-лесно. Залагам на солна киселина

След ремонт на баня, ме интересува препоръка за добро почистване. Благодаря на всеки, който ще се включи.
onclean

# 713

запазила съм този https://freshbulgaria.bg/bg/product/fresh-intellivent-2-0  по препоръка на Черна Станция
Много благодаря!

Има го в Практикер,  299лв.

А в Баня Мечта е на 275,40  и май направо ще отида да купя, нищо ,че даже още се чудя как точно да направим банята и майстор чакам да дойде да каже какви пари ще излезне, но все пак няма да ми взима много място докато му дойде времето Grinning

# 714
А в този ред на мисли - след ремонт задължително ли е да се вика фирна за почистване според вас и има ли наистина ефект, основно за праха?
В нашия случай е ново жилище, на ш/з, без никакво бутане на стени и къртене. Чистили сме междувременно навсякъде с професионална прахосмукачка на Бош поне 10тина пъти.

onclean

# 715
бих извикала фирма, само ако не мога да изчистя нещо

# 716
  • София
Според мен няма смисъл във вашата ситуация.
Ние също бяхме като вас, много лесно изчистих и въобще не е имало нужда от нищо специално

# 717
  • София
Не щом няма къртене далеч няма толкова мърдотия и съвсем спокойно можеш да си изчистиш и сама.

# 718
И с къртене може. Аз така или иначе бях решила да сменям прахосмукачката, но то пък нищо ѝ нямаше Grinning На два-три пъти всичко се обра. При нас нямаше такъв прах, за какъвто четох в темата, макс на метър/два от банята. Вратите бях облепила, така че освен прахосмукачка - друго не ми се налагаше.

# 719
Физически нямах време и затова платих на фирма

Общи условия

Активация на акаунт