Бижута и бижутерски къщи – 2

• 49 418
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Да вметна, че този тип детелинки са много актуални. Понеже работя с чужденци, всяка втора французойка и швейцарка е с такова колие. Дизайнерът го забравих как се казваше.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 22:34 от Анонимен

# 181
Реплики на Алхамбра на Ван Клийф. Имам златни, сребърни, много ми харесват и на мен.

# 182
  • Стара Загора
Благодаря, dariVale. Ежедневните ми обеци са с диаманти и цитрин , нося ги от половин година почти постоянно , плувам с тях, къпя се не съм забелязала за сега някакви проблеми, но може би е добре да ги занеса на почистване.

# 183
Аз си купих от Италия миналата седмица колие с такива детелинки, бял седеф (Mother of Pearls), имах планове да го нося постоянно, но явно няма да е съвсем така.

# 184
И аз имам такова колие, не го свалям. При първа “финансова” възможност бих си набавила и обеци

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 17:18 от macadamia

# 185
  • Някъде там
macadamia, много е красиво Simple Smile

# 186
  • София
Да, много внимавайте със седефа. Имам един пръстен, на който не треперех много и седефът за нула време изхуби блясък, изгуби преливане.

Ониксът е най- издръжлив, след това е карнеолът, после малахит и седефът е най- неподходящ за грубо носене. От серията, де, иначе има и много други издръжливи камъни.

# 187
  • Melmak
Благодаря ви, дами!

Като цяло виждам, че са модерни, а оригинални не вярвам да имам в този живот.

Всички обеци ли са с английско закопчаване? Имам месести уши и не ми е удобно това закопчаване. Предпочитам винт.

За седефа сте много прави. Имах сребърни обеци преди години и ги съсипах, бяха със седеф.

Като цяло съм внимателна към бижутата си вече, свалям всичко след като се прибера вкъщи. Не спя с бижута, нито се къпя с тях, нито влизам в басейни.

Пръстени много не нося, така че не бих поръчала пръстен детелинка.

# 188
Здравейте,
Искам да си закупя пръстен със сапфир. Желанието ми е да е естествен камък, а не синтетичен. Бихте ли ми препоръчали бижутерия. 😊

# 189
  • Melmak
В бирсе има естествени сапфири, купувала съм и съм виждала.

# 190
Аз имам с естествен смарагд, правен в ателие. Ако представлява, интерес мога да дам координати.

# 191
Здравейте, пиша с любопитен въпрос в (надявам се) правилна тема:

Харесала съм си ето тази обеца, изработена е от стомана, като я има със сив и златист завършек. Предпочитам я в златист, но цената от 270 лв ми се струва абсурдна за позлатено бижу, което догодина няма да става за носене. (Дори не пише каква е технологията на покритието. Имам опит с различни брандове с позлатени и модерно изглеждащи бижута, много нашумели, поръчвани от Америка включително... просто не, отказвам се от тях освен за нещо, което бих носила рядко и съответно би се обелило по-бавно).

Дали има вариант да си я изработя при златар? Виждате - формата е нещо доста необичайно. Опция ли е, какво трябва да направя, къде има по-креативен златар, който би изработил подобна щуротия? Как би протекъл този процес?

Още снимки, за да я видите самостоятелно:

Благодаря на всеки, който даде съвет или сподели опит! Relieved

# 192
  • София
Стоманата не се "бели" толкова лесно. Имам стоманени бижута на по 10г и не са мръднали. Редно е да уточня, че не съм от хората, които не си свалят бижутата и се къпят с тях. Цената от 270 е доста висока за стомана обаче.

При златар ще ти излязат солено, ако някой изобщо се наеме да ги прави. Само моделажът на такива обеци ще е над 100лв. Грамът наближава 200, а изработката зависи, но под 100 лв за грам няма да намериш, което прави сметката 100+300*Хгр.
Като ги гледам, само едната ще дойдр 3-4гр.

# 193
3-4??? Това не може да се направи кухо. Ще е поне десет пъти повече, ако е от злато.

# 194
Не написах грамаж, но се опасявам точно от същото, право в десетката сте.
Обецата в онлайн магазина е означена като 17.8 грама... Вижда ми се ужасно тежко, чудех се точно дали може да се направи куха. Но тя ще се излива в някакъв калъп, като силиконова форма си го представям, та... как наистина може да е куха. Thinking

Стоманата не се "бели" толкова лесно. Имам стоманени бижута на по 10г и не са мръднали.

Стомани с позлатено покритие, така ли? А видът покритие какъв е? PVD или нещо друго?

И аз имам доста на 10 години, фен съм на стомана, но май са все със сребрист завършек или без покритие, изглеждат супер. Притеснява ме позлатяването дали ще издържи. Наистина ще се чувствам адски глупава, ако ми се обели след няколко месеца...

Общи условия

Активация на акаунт