Бижута и бижутерски къщи – 2

• 46 777
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И при Сара Трейд беше така. Цената, обявена на сайта, по телефона ми съобщиха, че не е актуална, и веднага 200 лв отгоре.

# 631
Златото поскъпва всеки ден.
Нормално е да нямат време да актуализират цените си.

# 632
  • Melmak
Не ми се смейте на въпроса, но защо има два сайта? Този, втория фалшив ли е?

https://jacklin-hugasian.com/
https://www.hugasian.bg/bg-contacts/

# 633
Здравейте, споделям страстта с всички тук към красивите бижута.
Пиша този пост да си сверя часовника. Онзи ден оставих един златен тънък пръстен за стесняване /няма камъни отзад на халката, нищо сложно, два размера да се намали / при един бижутер, при който съм купувала и поправяла бижута.
Та, оставих го и днес ми поиска 80 лв за стесняването. Аз ли нещо не съм в час, или доста скъпо ми е взел ? Толкова ли е поскъпнала услугата в последните 1-2 години ?

# 634
  • София
Върна ли ти парчето, което е отрязал?
Според мен е страшно много това. Защото за стесняване само се реже, после се запояват двете части, чука се около пръчка, за да е идеален кръг и после се пили и полира. Дето се вика и ти можеш да си го направиш, ако имаш горелка и пила.

# 635
Върна го, да

# 636
  • София
Редактирах си поста с отговор. Но явно са поскъпнали много и самите услуги. Реално услугата е на 1/3 от цената за грам. Така погледнато, не е толкова много.

# 637
  • Melmak
Не мисля, че е много. Ако му е отнело 30 минути или 1 час, то даже добре звучи.
Сещам се за една позната, която мрънкаше, че часовникар искал 10 лв да й свали 2 сегмента от верижката на часовника, нали било 5 мин. Мии, 5 минути ама искаш друг да го свърши.

# 638
Да, аз затова пиша, че искам да си сверя часовника, но явно е напълно нормално. Лека вечер! Simple Smile

# 639
Не помня в кой магазин бях преди две седмици ( мисля, че беше в Teilor), но там питах ако поръчам пръстен от сайта им може ли да ми го стеснят ако ми е голям и ми казаха “Да, 10 лв.” Помня, че 10-те лева ми се забиха в съзнанието като цена. Но може би и защото магазинът е на същата фирма. Все пак 80 лв ми се струва много. Ама цените така препускат…

# 640
  • София
Ако е към покупка от магазин, някои го предлагат и безплатно.

# 641
  • Down south
За разширяване на мироглед в световен мащаб.
Имах нужда от разширяване на пръстен 14K yellow от размер 6 на 6,5
Не знам, какво точно се прави, но отне 7 работни дни и $160 пари Close

# 642
Ако пръстенът е закупен току що или на някои места има гратисен период (например за годежен, понеже в общия случай се купува предварително, а не в последния момент) е безплатна корекцията.
Ако е закупен отдавна би следвало да се заплати. Моят годежен мислих да го стеснявам, но ме отказаха, за половин размер няма смисъл (54, а реално 53.5 ми бе по-добре). Често пръстите се подуват през лятото, с годините може би и ще си променят формата като понапълнеят и така ще е в употреба по-дълго време.
Ако е повече от половинка обаче бих си го коригирала.

# 643
  • Sofia
Преди 6 месеца питах в Ювел за стесняване и ми казаха цена от 20 лв.
За пръстен от друг магазин.

# 644
За разширяване на мироглед в световен мащаб.
Имах нужда от разширяване на пръстен 14K yellow от размер 6 на 6,5
Не знам, какво точно се прави, но отне 7 работни дни и $160 пари Close

В Америка ли си? Можеш ли да препоръчаш някакви златни сайтове да гледаме красоти? Нищо, че няма да имат доставка до БГ. Последно време не намирам красиви неща, дори и да са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт