Бижута и бижутерски къщи – 2

• 46 672
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Сравнявате несравними неща. Една е цената при "квартален" самостоятелен бижутер (пък дори да има магазин и да продава това-онова). Съвсем друга - по големите вериги. Разходите и необходимата за съществуване печалба са несъизмерими. Отделно - има един израз "пет години съм учил, десет години работя и повишавам квалификацията си, за да мога да ти свърша работата за пет минути". Така че, на който не му харесва - купува си инструменти и материали, гледа клипчета в ютюб (най-малко) и си прави ремонтите сам.

# 646
Миналото лято  бижутер ,в близост до съдебната палата, ми стесни два пръстена , като ги изчисти и полира.Взе ми 30 лева.

# 647
  • София
Къде се намира точно би ли споделила?

# 648

Като идваш по ул.Алабин и свиеш ,може би да е 50 м до ателието.Златарят е арабин,не говори добре български и дъщеричката  му ни превеждаше .

# 649
  • София
Супер, благодаря!

Слагам в скрит текст нещо

Скрит текст:
На когото не му харесва, е свободен да потърси услугата или стоката на свободния пазар за по- малко пари. Не знам защо винаги се коментира с негативна насоченост, когато някой иска да си вземе нещо по- евтино. Всеки е свободен, нали така рекламирате пазарната икономика, която дава възможност на всеки да свирне цените на 500-600% от стойността, оценявайки великия си труд за човечеството. И понеже икономиката е кръговрат и тези, които потребяват нещо, също си оценяват труда, е нормално да не искат да хвърлят с шепи плодовете от него.
И не, няма такъв израз или поговорка. И не забравяйте, че в рецесия предлагането не може да кумулира търсене, обикновено търсенето определя цената.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 11:52 от The Catcher in the Rye

# 650
Здравейте
Харесвам и нося бижутата на Tous, както и Ti sento, но с първите се сдобивам по-трудно. До този момент нямаха физически магазин в България. Преди месец обаче, минавайки с огромна скорост през няколко магазина в МОЛ Парадайс, мернах реклама и мисля, че там е определен обект за магазин на Tous. Дали някоя от вас е забелязала да е отворен вече?
Благодаря.

# 651
Тези бижута ги има в answear

# 652
  • Стара Загора
Здравейте, момичета. Тази цена не е ли твърде завишена според вас? Иначе много ми хареса моделчето. Имам обеци и пръстен от диаманти и цитрин и им търсих подходяща гривна или колие.
https://swanpearls.com/product/zlatno-kolie-s-citrin-i-diamanti

# 653
  • София
Според мен е ОК, макар много да не разбирам от диаманти.

И аз имам въпрос, свързан с ценообразуване. Днес разцъках повечето известни магазини, които обсъждаме. Като гледам, цената на грама е 250лв.

Според вас за колко мога да пусна по групите из фейса бижу без сертификат, с проба? Виждам, че в OLX хората си пускат стари бижута, за които нямат сертификат, на текущата цена, без отстъпка, но пък май че и обявите седят.

Пълноразмерно бижу си е, така че не искам да ми го изкупят в ателиетата или заложните къщи на 100лв (в момента е толкова изкупната цена)

П.П. Ще помоля за предложения, не за мнение как никога не бихте си купили втора употреба злато и т.н. Аз имам друг опит, подариха ми по- голям пръстен и продадох за нула време по- малкия. Но беше купен преди 2 месеца и имах сертификат.

# 654
  • Стара Загора
И аз не разбирам от диаманти, моите са купувани от друга страна, където определено цената беше по-ниска, за това реших да ви питам. Ще го помисля още малко. Просто са супер миниатюрни диамантите и самото колие е много финно. Реално тежи цитрина, който не е скъп камък. Но пък наистина в момента цените са много нагоре.

# 655
  • Melmak
Catch, според мен зависи от самото бижу. Първо не бих се занимавала с олх, а по-скоро бих опитала по групите. Реално можеш да се разбереш за лично предаване, за да е по-сигурно.

Вече като цена наистина мисля, че много зависи от самото бижу. Модерно ли е, олдскуул ли е, има ли някакви следи от употреба (драскотини примерно) и тн.

# 656
Според мен е ОК, макар много да не разбирам от диаманти.

И аз имам въпрос, свързан с ценообразуване. Днес разцъках повечето известни магазини, които обсъждаме. Като гледам, цената на грама е 250лв.

Според вас за колко мога да пусна по групите из фейса бижу без сертификат, с проба? Виждам, че в OLX хората си пускат стари бижута, за които нямат сертификат, на текущата цена, без отстъпка, но пък май че и обявите седят.

Пълноразмерно бижу си е, така че не искам да ми го изкупят в ателиетата или заложните къщи на 100лв (в момента е толкова изкупната цена)

П.П. Ще помоля за предложения, не за мнение как никога не бихте си купили втора употреба злато и т.н. Аз имам друг опит, подариха ми по- голям пръстен и продадох за нула време по- малкия. Но беше купен преди 2 месеца и имах сертификат.
Зависи колко е красиво и модерно. Ако е старомодно и няма сертификат според мен не можеш да му вземеш повече от 130-140 лв на грам. Не за друго, но в турските магазини върви по 170-180 лв ново. Но не знам де, хората са различни.

# 657
  • София
Модерно е, класическо и няма драскотини, полирано е. Няма камъни.
Мерси, ще преценя. Не знаех, че в Турция е 180. Аз нали гледам и техните сайтове за едно конкретно нещо и не ми излиза по толкова. Може би на място.

Хечи, да, просто дадох olx за пример. Нямам намерение там да отвиси обявата с месеци. По фейс и Инстаграм.

# 658
В Пловдив в турските магазини отстрани на главната е по 170 лв, миналата седмица купувах.  Разбира се има ги и магазините с италианско злато, където е около 250 лв и има много красиви неща, но примерно аз не се разпростирам с големи възможности и клоня към турските магазини - там също има красиви неща и са по като за моя джоб.

# 659
В провинцията златото върви: изкупува 102, продава 147
Проверявах, защото ми се скъса една гривна, но нищо не си харесах
Утре ще имат нова стока и ще проверя отново…..

Общи условия

Активация на акаунт