Бижута и бижутерски къщи – 2

• 42 776
  • 716
  •   1
Отговори
# 660
Бижуто е страхотно, диамантите са малки, но доста на брой. За същия размер диаманти, но на обици със закопчаване ММ ми купи за 1200лв. Та на мен цената ми се струва повече от добре. Не виждам обаче каква е чистотата на диаманта, това е важно и дали става въпрос за лабораторен. За лабораторен няма да дам никога такива пари.
Относно ОЛХ и тн. бъдете внимателни с продажбите, получих миналата седмица имейл от НАП за приходи от спиди и еконт. 🫣

# 661
  • Стара Загора
Благодаря, Nomadgirl. Никъде не пише информация за диамантите, има само за перлите им . Ще ги попитам. Много е нежно и красиво бижуто .

# 662
Бижуто е страхотно, диамантите са малки, но доста на брой. За същия размер диаманти, но на обици със закопчаване ММ ми купи за 1200лв. Та на мен цената ми се струва повече от добре. Не виждам обаче каква е чистотата на диаманта, това е важно и дали става въпрос за лабораторен. За лабораторен няма да дам никога такива пари.
Относно ОЛХ и тн. бъдете внимателни с продажбите, получих миналата седмица имейл от НАП за приходи от спиди и еконт. 🫣
Нищо страшно няма в продажбите онлайн. Стига да са лични вещи. Необлагаеми са. Добре е, доколкото е възможно да се пазят сертификати, касови бележки. Най-вече за да се вижда датата на покупка. НАП само напомнят да се декларира правилно. От това не следват персонални проверки.

# 663
Скоро бях в Истанбул и Одрин, в Истанбул в Капалъчаршъ пробвах златна гривна с диаманти, много на брой малки. Цената беше 2500 евро. Беше много красива, не я купих, замислих се откъде да знам, че това са диаманти. Човекът започна да ми говори за карати на диамантите и на златото, аз не бях тръгнала на шопинг. Беше наистина много красива, но не я купих.
Вие бихте си купили такова бижу от там? Имаше големи магазини с много килограми злато, много на брой еднакви огромни гривни в някои магазини. Това беше малко магазинче с по-малко стока, по-различна от останалите.

# 664
Аз бих купила всичко, което ми харесва и ми прави радост, но рядко ми се случва да харесам нещо от все сърце. Тогава ми става фикс идея и докато не го купя не мирясвам. За конкретната гривна - да, ако е същото нещо, за което се сещам. Що се отнася до диамантите - едва ли има жена, която да не харесва, но много удрят в джоба и аз лично не ги разбирам с тяхните карати. Колко лева е златото на грам в Турция? И можеш ли да препоръчаш магазинчета/ райони с магазинчета?

# 665
  • София
Аз не харесвам Grinning
Не защото са диаманти, а защото са бели/безцветни.
Което не пречи да имам пръстен, както и едни мини обечки, колкото да не съм капо. Но предпочитам други камъни - рубини, морганити...

# 666
Харесвам камъни по бижутатата ми, и безветни, и цветни.
Не знаех, че е с диаманти, беше много красива и влязох да я пробвам.
Конкретни магазини не мога да препоръчам, защото в Одрин е магазин до магазин за злато. В Истанбул в Капалъчаршъ също. Аз не бях тръгнала на шопинг изобщо и дори не попитах за цена на грам.
Има и жълти диаманти, не са само бели.
От Одрин си купих една с цирконий.

# 667
Търся мнения и препоръки за злато с естествени камъни, например естествен аметист или аквамарин, може би топаз. Просто харесвам цветни камъни. Допадна ми един модел на Victoria Gold, но се оказа, че камъкът е синтетичен, уж обещаха да ми предложат вариант за смяна на камъка с естествен, но така и не се обадиха. По принцип виждам, че Birse предлагат естествени, но имате ли впечатления? Сякаш ми се иска нещо по-елегантно, не просто единичен камък.

# 668
  • Melmak
Аз естествени камъни съм купувала само от Бирсе. Хубаво е да идете на живо, в сайта може да се ориентирате, но аз не бих поръчала.

На въпроса по-нагоре дали бих купила гривната, по-скоро не. Аз имам един недостатък, че не разбирам достатъчно от бижута. Харесвам, но рядко мога да си ги позволявам. И често ме е страх да не ме излъжат, няма как да разбера сега този диамант дали е толкова карата, характеристики и тн. Сигурно и 9 карата злато могат да ми пробутат. Лошото също е, че като съм в настроение за ваканция съм яко ларж и искам да обикалям, да гледам и понякога купувам тъпотии, но ако са неща за 20-30-50€ се преглъщат, бижута - не.

Тук пазарувам от 2-3 магазина, които харесвам и се доверявам на тях.

# 669
  • Sofia
Диамантите, които струват нещо, идват със сертификат. Там си пише всичко .
Дребните с примеси и цвят след F са евтини и без сертификати.
От Бирсе естествените камъни върху злато са хубави.  Тези на среброто не.

# 670
Може би, ако бях стигнала до покупка, щях да получа сертификат.
сертификатът не може ли всеки да си го изфабрикува?
Иначе съм сигурна, че има сериозни търговци в Истанбул.

# 671
Няма как да се изфабрикува сертификат от лаборатория
Всеки камък си е с лабораторен сертификат със сериен номер.Този сертификат е отделен от сертификата за самото бижу и върви с покупката на камъка. Имам един комплект обеци с колие-всяка обеца и колието са с отделен лабораторен сертификат / три камъка  с три сертификата /, но мисля, че такива сертификати се издават само за камъни над 0.3 карата, за малките, които са по 0.05 например и т.н. не се издават

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 16:52 от macadamia

# 672
А изкупуват ли диамантите някъде? В Тавекс изкупуват всякакви карати злато, както и в много златни магазини. Но диаманти къде можеш да ликвидираш ако вече не ги искаш? Много полезна информация, значи ако някога купувам диамант, ще гледам да е над 0,3 карата.

# 673
  • BG-DE
От доста време исках този модел пръстен на Пандора но е от много стара колекция и никъде не го намирах докато вчера в един аутлет на марката го имаха но е един номер по-малък отколкото нося. Взех го, защото имам опция да го върна до месец след покупката. Някой по-запознат би ли могъл да ми каже дали е възможно да се разшири без да се развали, жълтите елементи са 14К, а камъчетата са 0,03ct диамантчета. Наблизо няма бижутер, който да извършва подобни услуги но ММ скоро ще ходи до България и се чудя дали да не му го дам да го занесе някъде в София но дори не знам къде 🙂

# 674
Дай му твой пръстен, който ти става и ти е точен и бижутерът в София да го направи по този размер. Само бижутерът може да каже дали ще съумее да го направи или не.

Общи условия

Активация на акаунт