Бижута и бижутерски къщи – 2

• 41 237
  • 710
  •   1
Отговори
# 675
От доста време исках този модел пръстен на Пандора но е от много стара колекция и никъде не го намирах докато вчера в един аутлет на марката го имаха но е един номер по-малък отколкото нося. Взех го, защото имам опция да го върна до месец след покупката. Някой по-запознат би ли могъл да ми каже дали е възможно да се разшири без да се развали, жълтите елементи са 14К, а камъчетата са 0,03ct диамантчета. Наблизо няма бижутер, който да извършва подобни услуги но ММ скоро ще ходи до България и се чудя дали да не му го дам да го занесе някъде в София но дори не знам къде 🙂

Пръстена сребърен ли е? Не мисля, че дори и да е златен някой ще се хване да го разширява и то с цяла мярка. А и да се хване някой едва ли ще струва 10 лв. Твърде фигурален е по цялата окръжност.

# 676
  • Пловдив
Трудна работа, Menerva. Преди години разширявах сребърна халка. Услугата струваше повече от цената на пръстена и то при все, че си е халка - нищо особено. А този е доста орнаментиран, скептична съм.

# 677
  • BG-DE
Много благодаря за мненията, и аз се съмнявам, че ще стане 😟 Май ще се наложи да го върна, а толкова ми харесва 😟

# 678
Има ли някъде намаления на сребърна бижутерия? Дъщеря ми прави пълнолетие и реших да я изненадам. Ако не ще посетя My silver и ще избера нещо. Мненията за техните бижута положително ли е ?

# 679
  • гр. София
В birse има намаление на сребърни бижута. Аз съм купувала от тях и като цяло съм доволна.

# 680
  • София
В Бирсе имаше по това време на годината. Доволна съм и аз.

# 681
  • Melmak
Бирсе отварят щанд в Сердика? Вярно ли е?

# 682
Има ли някъде намаления на сребърна бижутерия? Дъщеря ми прави пълнолетие и реших да я изненадам. Ако не ще посетя My silver и ще избера нещо. Мненията за техните бижута положително ли е ?
Определено можете да се доверите- производители са, работят с високо качество сребро( имам алергия и нося само техни обици) и камъните са "ковани", не лепени. Дават и гаранция, а имат и много модели в каталога и определено има избор( работят и по поръчка).

# 683
  • София
Бирсе отварят щанд в Сердика? Вярно ли е?

Да, и аз чух нещо такова.

# 684
Днес зареждаха щанда на Бирсе в Сердика.

# 685
  • Melmak
Днес минах през Ювел, защото търсех подаръци.

Исках да взема буквички за братче и сестриче. Обаче много трудна работа се оказа.

Половината злато в магазина е внос от Турция, други неща сами си произвеждат.

Част от буквите произвеждат сами, другото внасят. Харесах някои модели от внесените, обаче изчерпани, нямат всички букви. Други букви си произвеждат- обаче не ми хареса изписването е като почерк на първокласник.

Исках да поръчам, понеже имам време до събитието. Не може, от турските поръчки не приемат. В крайна сметка взех две различни букви, поне са г/д еднакви на грамаж и размери.

Оставих бижу за ремонт при тях, не е купувано от там, закопчалката не се закопчаваше.

Преди се чудех за розово злато, имаха един модел синджир. Пробвах го, не ми хареса. Нито моделът, нито цветът. Седеше много постно. Всичките им синджири са внос, нямали матрица да произвеждат. Видя ми се, че нямат много модели, пробвах няколко и не ми харесаха. Нямаха едно по-дълго, все 42-45 см, което за мен е късо. Sad

# 686
Зареждането от Турция не е като по каталог. Днес са едни модели, утре други. Повтарят се само някои през определен период от време. Синджири (и то не всички модели) в България произвежда само Асто Голд, Пловдив. Имат закупено такова оборудване. Всички други да внос от Турция.
По отношение фината изработка - "италианските" бижута и те са внос от Турция. Като е напълно възможно турските продавачи наистина да са ги оставили от Италия.
По мои дългогодишни наблюдения изделията на българските производители са си грубички. Особено си личи като се доближат до "италианските".  В БГ нямаме машини и хора. Скоро ми правиха по поръчка пръстен с диамантчета в Турция. От същото място имам преди това поръчва комплект. Новото бижу било с уникално прецизно наковани камъчета. Според производителя - има нови работници "ковачи", някъде от Азия (забравих им точната държава на произход). Значи и в Турция има криза за работна ръка и куца нещо в уменията на по-младото поколение.

# 687
  • София
Да, и аз го пробвах тоя синджир в Ювел (той е само един Joy ) и не ми хареса.
Пратих запитване за изработка във формата, както ми казаха в магазина, но не получих отговор (който почти съм сигурна какъв е, така че не съм напъвала)

В goto diamonds имат буквички, общо взето Monotype Corsiva като шрифт.

# 688
  • Melmak
Сигурно си права, просто ми прави и впечатление, че едни и същи модели ще видиш в Бирсе, в Сара трейд, в Елит прешъс. Може би с малки разлики, но моделите често се дублират.

В Ювел ни изработиха халките, но нашите са нааааай-прост модел гладка халка и нищо повече, то не знам какво можеш да объркаш там. Като цяло моделите в Ювел не са нещо уау, цените им са една идея по-добри или преди бяха, сега вече много поскъпна всичко. Може да се плаща с карта, изработват в срок и дават касови бележки.

Странно, че не са отговорили, защото и аз им бях писала през формата в сайта за някакъв синджир и ми отговориха. Да не е в спам? Иначе по телефона винаги отговарят.

Да, един е само от розово злато, в другите няма и толкоз! 😁

# 689
Какво мислите за тези обечки?
Скрит текст:

Минавам само да кажа, че като виден потърхед за мен значението на тия инициали е Лорд Волдемор 😁

Общи условия

Активация на акаунт