Бижута и бижутерски къщи – 2

• 42 338
  • 712
  •   1
Отговори
# 690
  • Стара Загора
Здравейте , в Египет сме и си харесах много неща. Но ме притеснява качеството. Тук казват, че златото е 18к , цената е 100 долара за грам, което е много добре ако е така. Казват , че е италианско злато. Някой има ли опит със златото от Египет, за какво да гледам? Иначе ми останаха очите в едно колие.

# 691
А от Arwen пазарували ли сте? Цените са ниски, дали са наистина сребърни?

# 692
  • София
Е, италианско не е. Но златото от Изтока е предимно 18К и е по- евтино действително. Даже стига до 22К. За Египет точно не знам, но не бих била прекалено мнителна.
На мен лично ми жълтее и предпочитам 14К, но 18 е окей като съотношение издръжливост и външен вид.

# 693
  • Стара Загора
Благодаря. В цвета не видях разлика от нашето, тази вечер ще ходим на шопинг и може да се похваля с някоя красота.

# 694
  • Sofia
Ако е удобно снимай колието , любопитна съм! Grinning

# 695
Снимай ако е удобно египетските красоти, леле толкова евтино 18-каратово злато, ако бях аз щях да развържа кесията сериозно.

# 696
  • Стара Загора
Нищо не си купих. Малко ме хвана яд, ходихме на Old market уж с повече избор, а предния ден бяхме в Сохо, където си харесах колието. Като взех да меря и сложих до моите, наистина си жълтее повече, доста е разликата в цвета.  Иначе направиха много отстъпка, но в крайна сметка не купих нищо. Единия пръстен беше 2,45 гр 18к злато с 0,700 размера на диамантите 11бр. От 1800 долара на 850 . Чак нереално ми се стори. Но е жълто, твърде жълто ми дойде.

# 697
Без да искам да попарвам нечий ентусиазъм, да споделя, че наскоро гледах по някоя от немските телевизии за едни туристи, които ги подлъгали в Турция с ниски цени и огромни отстъпки и накрая се оказало, че са им пробутали пълни ментета.

# 698
  • Стара Загора
Ами самите египтяни тук в хотела казаха, че има измами и не на всякъде е истинско.

# 699
  • Melmak
Аз на такива места трудно се доверявам, защото мога да бъда подлъгана лесно. Дори да не говорим за диаманти, а за злато само.. от къде да го знам какво е.

Да ви кажа нали носих един синджир за ремонт. Бързах вкъщи и взех синджира с медальона, както са ми го подарили. Като го вадя в магазина да питам ще го ремонтират ли, забелязах как медальона ужасно жълтее и е друг цвят от синджира. Много грозно, направо.. не се бях вгледала. Не съм го носила, защото ми го подариха така, на първия опит да го сложа, то падна и го прибрах в кутията да си чака ремонта.

Не е 18к, но си е много жълто. Уж го тестваха в магазина, златно било. Не знам защо има такава разлика. Има печат 585.

# 700
  • BG-DE
Не е задължително 18К злато да жълтее, имам верижка и кръстче от 18К, купени в Италия и не жълтеят, а малко по-наситен е цветът в сравнение с 14К ми бижута, които са по-светли. Зависи сигурно дали примесите са от сребро или мед. Преди години имах много 18К бижута, купувани от Малта и Италия и никое не е било така жълто като тези по витрините на турските магазини. На снимката дори не се забелязва разликата в цвета, макар и наживо да я има, усукания синджир е 18К, другият 14К🙂

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 14:18 от Menerva

# 701
  • София
Да, има разлики. Аз имам само една висулка  и малки обечки подарък от 18К. Всичко друго е 14 и да ви кажа, едно с едно като тон няма прилика. А са тествани всичките.

# 702
  • Стара Загора
Да, зависи от примесите явно. Тези в магазина Сохо не ми сториха така жълти, но тях не ги мерих. Може би като ги сравних с моите и видях, че има много разлика. То имаше и бяло злато 18к, поне така казаха. Но аз не нося бяло . Харесвам си нашето злато , от Армения е същото като нашето. Руското е много жълто и изобщо не ми харесва. Въпреки, че и то е 14к , но му слагат мед повече,  сигурно.

# 703
  • Melmak
Руското е с повече примеси на мед и си червенее. Ама не като модерното розово, а едно по-червено. Поне старите бижута на майка ми така ги помня, личеше кое е руско. Помня, че тя не го харесваше и не го носеше много.

За съжаление всичко беше откраднато и нямам как да сравня в момента.

Леля ми ми е казвала, че е виждала в Гото големи разлики в цвета на 14 к от модел до модел, аз й се чудех тогава. Сега този ми медальон на нищо не мога да го сложа, направо е лимоново жълт. 😁

Някой ходи ли в Сердика център този уикенд? Как е щандът на Бирсе?

# 704
Руското е с повече примеси на мед и си червенее. Ама не като модерното розово, а едно по-червено. Поне старите бижута на майка ми така ги помня, личеше кое е руско. Помня, че тя не го харесваше и не го носеше много.

За съжаление всичко беше откраднато и нямам как да сравня в момента.

Леля ми ми е казвала, че е виждала в Гото големи разлики в цвета на 14 к от модел до модел, аз й се чудех тогава. Сега този ми медальон на нищо не мога да го сложа, направо е лимоново жълт. 😁

Някой ходи ли в Сердика център този уикенд? Как е щандът на Бирсе?
Питай някъде да ти го родират или да му направят някаква златна баня в цвят (не знам дали е възможно), но не пречи да се опита.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 22:09 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт