Бързи здравословни въпроси и отговори – 45

• 36 411
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Може и от щитовидната да е, за съжаление.
Единствените случаи, в които са ми се подували стъпалата преди години, се дължаха на неовладяна хипофункция.

# 376
Да, това също.
Както и от венозна недостатъчност. При проблеми с черен дроб.

Има доста причини за отточност.

# 377
Добър ден! Излезе ми странен обрив, поради което ми изписаха фортркал 4 седмици. Пия го вече около 2 седмици, но трябва да си изследвам ПКК, ДКК, стерилна урина, чернодробни, ЦРП и TSH. Хапчето го пия вечер около 19:00-20:00 часа, мога ли сутринта да си пусна тези изследвания без фортекала да им влияе?
Благодаря!

# 378
Здравейте !
Преди изследване на липиден профил, захар, чернодробни, пкк, има ли ограничение какво не трябва да се консумира на предния ден ?

# 379
За чернодробните съм сигурна, че в последните няколко дни е добре да не са консумирани тези, които ги водят противовъзпалителни - нурофени, тайлолхот, упсарин и т. н. За останалите не мога да кажа.
Здравейте !
Преди изследване на липиден профил, захар, чернодробни, пкк, има ли ограничение какво не трябва да се консумира на предния ден ?

# 380
И да се спази грубо 12 часа от последното хранене, да не е много повече или по-малко.

# 381
Не приемам лекарства, освен хранителни добавки - биотин, вит Ц, ХК, колаген.
По-скоро мога ли да хапна нещо за десерт, или чаша вино (на събитие съм довечера, да знам до колко часа и какво мога или не да хапна/пийна).
Благодаря на всички.

# 382
По принцип за адекватни изследвания не трябва да се употребява алкохол 24 часа поне преди изследването. Сладко ако се консумира 12 часа преди изследването, повишава нивата на кръвната захар и инсулина. Зависи и какво ще изследвате.

# 383
Поне аз не бих отишла точно на сутринта след десерт и вино, за мен и двете са много необичайно нещо и със сигурност резултатите няма да са както след нормалното за мен хранене и (не)пиене.

# 384
Аз пия вино, понякога коктейли, не съм въздържател изобщо. Не прекалявам, всичко с мярка според здравословните количества.
Десерти хапвам също, приготвени с качествени продукти (сурови торти най-често).
Ще се въздържа от питие и сладко довечера.
Благодаря ви за отговорите !

# 385
Здравейте, моля да препоръчате някакви капки или някакви лекарство против шум в ушите, принципно от доста време имам един лек шум като пищене, но едвам се чува и основно като се замисля за него, но от няколко часа започна доста по-силно пищене  в дясното ухо, което ме подлудява направо

# 386
След незнам колко си вируса и какво ли не и аз съм със същия шум в ухото. Понеже и преди съм имала този проблем (беше ми засегнат слухов нерв), моментално се замъкнах на УНГ, имам запушена Евстахиева тръба и сега съм на спрей за нос и антихистамин.
Много е важно да се разбере причината за този шум, да се измери слуха и едва тогава да се прибягва до лечение, може да е от няколко неща, дори и от шипове във врата.
Товасъмаз, отиди не преглед, не е шега работа това звънене. Иначе - стандартно се ползват продукти на основата на Гинко, обаче действат бавно и пак повтарям, не е за всеки шум в ушите.

# 387
И аз съм след няколко вируса един след друг

# 388
Ох, най-вероятно и при теб е дало отражение.
За съжаление в някои случаи се засяга и слуховия нерв, както писах и после пищенето в ухото е с месеци. Аз предишния път много бях загазила, намален ми беше и слуха (то и сега ми е засегнат, но малко), та пих какви ли не боклуци, за да се оправя.
Препоръчвам ти да търсиш специалист, който в кабинета си има апаратура за измерване на слуха, ако си от София, мога да ти препоръчам, но е само платено или по фонд.
Ох, то и аз изстинах тия дни от вятъра, запуши ми се още повече носа и в момента лежа и ми бучат ужасно и двете уши. Много гадна работа…

# 389
от София съм, да

Общи условия

Активация на акаунт