Как да откажем нощното хранене на 9месеца

• 1 627
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам бебе на 9 месеца, което все още продължава да се храни през нощта - преди лягане, към 22-23ч, 2-3ч, а понякога и в 5-6часа, когато започва много да се върти и става неспокойно. Още от раждането не изпива необходимото количество за възрастта, а по-малко. Имаше период някъде около 4-5 месечна възраст, когато пиеше само по 60-70 мл много често. Започнах захранване на 6 м, но и то не протича така както би ми се искало. Сутрин има юфка, кус кус, попара или нещо подобно. На обяд пюре - но май-често изяжда 2-3 лъжички, напоследък харесва малките бурканчета на плазмон като че ли, но не винаги ги изяжда. След един час изпива около 120 мл. Следва към 15ч - каша, която пак според настроението може да се изяде цялата. И от тук следва голямото пиене на мляко - 19ч-180мл, 22ч-23ч-180мл, 2ч-150мл, понякога давам и с 5-6ч 120мл, защото се буди и деня започва. Вече се чувствам много изтощена от това нощно ставане и пиене на мляко. Иска ми се поне в 2ч да отпадне. Отделно сънят не е много спокоен, върти се, мрънка (в момента не растат зъби). Моля за съвет- как са увелича дневните хранения, как да спра с нощните, варианта с вода не е приложим. Искаме вече да се наспим малко. Докога ще продължи това, мисля си че нощното хранене е поради това че не яде добре през деня, но може би причината е друга. Моля за съвети!

# 1
  • Поморие
Здравейте! Имам бебе на 9 месеца, което все още продължава да се храни през нощта - преди лягане, към 22-23ч, 2-3ч, а понякога и в 5-6часа, когато започва много да се върти и става неспокойно. Още от раждането не изпива необходимото количество за възрастта, а по-малко. Имаше период някъде около 4-5 месечна възраст, когато пиеше само по 60-70 мл много често. Започнах захранване на 6 м, но и то не протича така както би ми се искало. Сутрин има юфка, кус кус, попара или нещо подобно. На обяд пюре - но май-често изяжда 2-3 лъжички, напоследък харесва малките бурканчета на плазмон като че ли, но не винаги ги изяжда. След един час изпива около 120 мл. Следва към 15ч - каша, която пак според настроението може да се изяде цялата. И от тук следва голямото пиене на мляко - 19ч-180мл, 22ч-23ч-180мл, 2ч-150мл, понякога давам и с 5-6ч 120мл, защото се буди и деня започва. Вече се чувствам много изтощена от това нощно ставане и пиене на мляко. Иска ми се поне в 2ч да отпадне. Отделно сънят не е много спокоен, върти се, мрънка (в момента не растат зъби). Моля за съвет- как са увелича дневните хранения, как да спра с нощните, варианта с вода не е приложим. Искаме вече да се наспим малко. Докога ще продължи това, мисля си че нощното хранене е поради това че не яде добре през деня, но може би причината е друга. Моля за съвети!
Мисля, че се израства с времето, може да продължи и след две. Но това, което може да се направи е да се провери за дефицити на витамини или говорете с педиатър. На консултантите по сън нямам особено доверие.
При моите деца нощните събуждания се появиха заедно със зъбите и колкото и да ядат през деня пак се събуждат нощем даже и само един път да е.

# 2
Според мен имате проблем с режима на сън. Млякото идва за успокоение. В такива големи количества през нощта се нахранва, през деня не е гладно и се завърта порочен кръг. Опишете един негов ден, кога и колко спи. Като пример моята е на 8+ месеца, спря си нощното хранене само преди 2 седмици и започна да спи цяла нощ. Знам че е временно 😂 (смях през сълзи) но в момента режима е:
8:00 става
11:30-13:00 първи сън
17:00-17:30 втори сън
22:00 ляга
Има 6 хранения през деня 3 храна и 3 мляко.

# 3
В абсолютно същата ситуация сме и ние. ЛЛ препоръча да намалям с по 10мл на всеки 2-3 дни от това вечерно хранене, което искам да махна и в същото време да се старая да увеличавам дневното хранене с по 10мл на всеки 2-3 дни. На теория по този начин постепенно количеството от нощта ще се прехвърли през деня. Бях започнала да работя по въпроса с храненето в 03:00 сутринта и почти бях успяла да го махна, но сина ми се разболя и прогреса замина.

# 4
Предполагам, че когато забременяхте никой не ви е обещал, че да си родител е лесно Wink
Малкият ми син се будеше всяка нощ до 2 години и 9 месеца. Пиеше мляко и заспиваше.
Просто свикваш и да сменяш хранения и да се опитваш да го дресираш Simple Smile рядко се получава.
Научете се да спите с детето през деня и да наваксвате със сънят.
Успех!

# 5
Никой не очаква родителството да е лесно, но това не значи, че трябва просто да седиш и чакаш години наред всяко едно нещо да мине от самосебе си. Много поведения могат да се коригират и да си спестиш поне част от трудностите.

# 6
Никой не очаква родителството да е лесно, но това не значи, че трябва просто да седиш и чакаш години наред всяко едно нещо да мине от самосебе си. Много поведения могат да се коригират и да си спестиш поне част от трудностите.
Ако вие считате вашето хранене за поведение, аз не считам, че е такова. Няма вариант да караш човек да яде повече, за да е спокоен и да спи повече.
Ако вас ви боли зъб и спите неспокойно, дали ако се наядете с повече ядене то ще ви мине.
Или ще се опитвате да спите спокойно въпреки болката?

Всяка майка в един момент се наспива, след година, две, три, пет и това се случва. Simple Smile

# 7

Може ли да напишете как се храни през деня?

# 8
Проверете значението на думата "поведение".

Бебетата на девет месеца нямат нужда от нощно хранене. Събуждането нощем за храна на тази възраст е вследствие от недобре изграден режим на хранене - детето не приема достатъчно храна през деня и затова наваксва вечер. Друга причина може да е храненето с по-малки порции на по-кратки интервали. Няма как детето да прави по-дълги паузи нощем ако и през деня се храни през час и половина, два, например.

# 9
  • Поморие
Проверете значението на думата "поведение".

Бебетата на девет месеца нямат нужда от нощно хранене. Събуждането нощем за храна на тази възраст е вследствие от недобре изграден режим на хранене - детето не приема достатъчно храна през деня и затова наваксва вечер. Друга причина може да е храненето с по-малки порции на по-кратки интервали. Няма как детето да прави по-дълги паузи нощем ако и през деня се храни през час и половина, два, например.
Аз се примирих, че ще го израстат. Колкото и да ядат - нощем от един до осем-девет сутринта се надпреварват да се събуждат. На какъвто и режим да са - пак се събуждат. И рано и късно ставане и с една дрямка и с две дремки и без дремки и с ранно и с късно лягане и с по-засищаща храна вечер и с по-лека, това събуждане си е част от тях. Едва издържам, но просто чакам да го израстат, дано доживеем и това време. 😵‍💫

# 10
Малко изглежда да е обърнал деня и нощта. Някак трябва да се опитате да се храни повече през деня, съответно ще намалите нощните хранения постепенно. Трябва постоянство, няма да стане за един ден. Наистина е доста неприятно и ви съчувствам. Другото, с което може да подобрите съня си е да си приготвяте всичко на нощното шкафче - термос с топла вода, дозички мляко и чисти шишета. Така поне една идея няма да се разсънвате толкова. Щом е на АМ, значи и таткото може да ви замести някоя вечер. Помолете го уикенда да е той на смяна. Или да си вземе няколко дни отпуск, за да си поотпочинете вие. И лягайте на обяд с бебето. Моето не се буди да яде, но се буди и аз давам бибата. Тя заспива и така по 16 пъти на нощ. Съответно и аз съм изморена и много често лягам с нея. То просто очите ми се затварят.

# 11
Благодаря на всички за включванията. Още от раждането детето не изпива количеството мляко - например и досега през деня не изяжда повече от 120мл АМ (в най-добрите случай до 150мл. Сутрин хапва попара/юфка или кус-кус с масло и сирене. В едни дни изяжда повече, в други отказва. Понякога след 1:30 изпива около 40 мл Ам. На обяд пюре-редувам риба, зеленчуково-месно или зеленчук с жълтък. Количеството е около 80 до 100 мл, с голяма мъка ги изяжда. Дори и да се опитам да дам още се отказва. След един час до час и половина изпива около 120-150 АМ и следва към 14ч обеден сън. След обяд към 16-17ч давам каша - в повечето случаи изважда около 100 гр. В 19ч - 180 АМ, 22-23ч - 180 АМ, 2-3ч - 150 Ам, рядко де в 5-6ч 120 АМ. Пробвах да давам от готовите каши на хипп лека нощ, но изяжда около половин бурканче. Не ми се струва резонно да давам на час по лъжичка ядене само и само да увелича дневното хранене. Ние като възрастни не ядем непрекъснато, но и това трудно хранене през деня също ме изнервя.

# 12
Ама вие и през деня го храните на час и половина. Махнете тези млека между храненията. Закуска, обяд, следобедна закуска и два пъти мляко и си ляга.
И нощем на 3часа, то ще стане 100кг това бебе.

# 13
Не сте ме разбрали, не го храня през час през деня. Точно тези съвети да го храня на често по-малко не ми се струват най-правилните Grinning

Ама вие и през деня го храните на час и половина. Махнете тези млека между храненията. Закуска, обяд, следобедна закуска и два пъти мляко и си ляга.
И нощем на 3часа, то ще стане 100кг това бебе.

# 14
Благодаря на всички за включванията. Още от раждането детето не изпива количеството мляко - например и досега през деня не изяжда повече от 120мл АМ (в най-добрите случай до 150мл. Сутрин хапва попара/юфка или кус-кус с масло и сирене. В едни дни изяжда повече, в други отказва. Понякога след 1:30 изпива около 40 мл Ам. На обяд пюре-редувам риба, зеленчуково-месно или зеленчук с жълтък. Количеството е около 80 до 100 мл, с голяма мъка ги изяжда. Дори и да се опитам да дам още се отказва. След един час до час и половина изпива около 120-150 АМ и следва към 14ч обеден сън. След обяд към 16-17ч давам каша - в повечето случаи изважда около 100 гр. В 19ч - 180 АМ, 22-23ч - 180 АМ, 2-3ч - 150 Ам, рядко де в 5-6ч 120 АМ. Пробвах да давам от готовите каши на хипп лека нощ, но изяжда около половин бурканче. Не ми се струва резонно да давам на час по лъжичка ядене само и само да увелича дневното хранене. Ние като възрастни не ядем непрекъснато, но и това трудно хранене през деня също ме изнервя.

Според мен грешката е,че след храна даваш много мляко. Ако не се наяде добре,за това след час е гладно и даваш мляко. Ако например,че не помня точно,трябва да ти пие 150мл мляко,а за обяд изяжда 100гр пюре,трябва да  дохранваш с 50лм мляко. А не след час-два цяла порция. И така след трите основни хранения. Виждам, че не си въвела вечеря, там може да е само мляко. И става така- в 7ч закуска,в 10:30 плод,бисквитка и тн, в 12:30ч обяд и в 16ч СЗ. Не написа в колко часа е последното хранене,което е вечеря,но горе долу трябва да е към 20-21ч и да спи.
ПП Часовете са примерни.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 23:49 от Karina-88

Общи условия

Активация на акаунт