Препоръчайте закрит басейн в София

• 119
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, прерових темите, но никъде не открих скорошни мнения за басейни в София. С наближаване на студеното време ми се иска да поплувам на закрито, но най-важното в чист и голям басейн. Ще се радвам на препоръки от посещавали скоро закрити басейни в южна или западна София, както и в центъра, но ако има и в останалите части на града, ще се радвам да споделите впечатления.

# 1
Едва ли са построили много нови големи закрити басейни. Аз съм ходила в Академик, знам, че и ТУ имат басейн някъде в Студентски град, в Пулс на бул. България също има закрит басейн.

# 2
  • София
Диана, Спартак, Българско школо, Баня Мадара.

# 3
  • София
Басейнът на ТУ (преди се казваше Октомври) е с олимпийски размери - 50 м, 8 коридора, никъде не стигаш дъното. Последно съм ходила там преди 6-7 г. и се сдобих с алергия - кожата ми се зачервяваше и сърбеше след плуване, а съм обикаляла какви ли не басейни и никога не съм имала здравословни проблеми. В Академик е 25 метров и по-мои проучвания е най-евтиният, но още не съм ходила там. В Спортната палата е същият като размери басейн. Някой ми хвалеше басейн Възраждане (не съм сигурна за името, в началото на зона Б-5 е). До НДК е Спартак. Има по знайни и незнайни училища и в някои хотели. Цените стигат до 35-40 лв на посещение, което според мен е доста скъпо.

# 4
Inergy, 12 лв. е свободното плуване. В мол Парадайс също има солен басейн, до него в Силвър сити също има. Към Бокар има.

# 5
Предполагам, че всички спазват хигиенните норми. Това по отношение на чист басейн.
Иначе набързо се сещам за Спортната палата, Академик, Диана, НВ тауър на Г.М. Димитров, в хотел Витоша в СГ, също и в новата сграда на Четвърти километър, в момента ѝ забравих името, като последният май е най-малък.

# 6
Басейнът на ТУ (преди се казваше Октомври) е с олимпийски размери - 50 м, 8 коридора, никъде не стигаш дъното. Последно съм ходила там преди 6-7 г. и се сдобих с алергия - кожата ми се зачервяваше и сърбеше след плуване, а съм обикаляла какви ли не басейни и никога не съм имала здравословни проблеми. В Академик е 25 метров и по-мои проучвания е най-евтиният, но още не съм ходила там. В Спортната палата е същият като размери басейн. Някой ми хвалеше басейн Възраждане (не съм сигурна за името, в началото на зона Б-5 е). До НДК е Спартак. Има по знайни и незнайни училища и в някои хотели. Цените стигат до 35-40 лв на посещение, което според мен е доста скъпо.

Това зачервяване и сърбеж на кожата обичайно не е заради мръсотия и зараза в басейна, а става, когато слагат прекалено много препарати, надвишаващи пределно допустимата концентрация на препарат за количеството вода в басейна.

Общи условия

Активация на акаунт