Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 37 852
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
С обезкосмяването и при мене е шоу и действам опипум. За съжаление не мога да се похваля, че в интимната област или по краката космите растат по-бавно. Виж, мустаците май наистина почти не растат. Grinning Grinning
JustLinn, пусни и количество белтък в урина от прясна порция. Следи от белтък обикновено означа, че белтъкът е около 0,20 g/l (норма 0,15 g/l). При бременни за норма на протеинурия се приема 0,300 g/l. Колкото до ниските белтъци в кръвна - повече протеинова храна. Не се разстройвай, ще видиш, че всичко е наред.

# 646
При мен забавен косморастеж има само на краката. Иначе в интимната зона си карам опипом криво-ляво, но аз по принцип опипом карам, защото съм с толкова голям диоптър, че никога не съм можела да се видя - всичко е на усет. Сега с корема е много трудно - и сгъването, и достигането до навсякъде, и използването на стандартната ми техника. Та правя каквото правя и после с огледалцето и очилата дооправям.

Аз пия Биолектра 365 мг от сигурно третия месец, казали са ми до края да го пия. Приемам още витамин D, B-complex, фолиева киселина.

# 647
Идвам да мрънкам..

Подуването на ръцете продължава. Днес пуснах кръв и урина и видях, че имам следи от белтък в урината, намален общ белтък и албумин малко под долната граница.

Кръвното ми е добре, държа го ниско, но адски много се притесних. Ревах си близо час.
АГ ми се обади да преместим прегледа от четвъртък на сряда, та поне утре ще мога да коментирам с нея резултатите. До тогава ще падне рев и притеснение, а се вълнувах, че от днес влизам в 32 г.с. 😔

Всичко ще е наред! Важното е, че сте го хванали навреме! Изпращам ти положителна енергия и стискам палци бързо да се нормализират нивата. 💕

Пробвай да хапваш повече храни със съдържание на белтък. При намаляващи стойности на общия белтък и албумин в кръвта често се получават подувания и задържане на течности. На една моя позната по тази причина дори и бяха изписали допълнителен протеин на прах за бременни. Но АГ ще ти каже какво е нужно!

# 648
Аз днес се наведох да помогна на детето да смени ботушите беше ги объркала 😁после се обяснявахме половин час на коя площадка иска😁🫢и като станах (едвам)нещо ме сряза яко в дясно но по нагоре ...нз какво беше,чак се хванах с едната ръка, но си вървях бавно и мина пак нщ такова 5-10 Мин.

# 649
Днес бях на преглед и се регистрираха 3 слаби контракции, каза, че е напълно нормално, бях на магнерот 2х1, но го увеличаваме на 3х2. Един може би безумен въпрос, но как го пиете вие?

В листовката пише това:

Начин на приложение:
Таблетките трябва да се поглъщат цели или сдъвкани с малко количество течност, преди или по време на хранене.

И като казах на лекарката - сдъвкан и тя много се учуди Grinning

# 650
Не бих могла да го дъвча 🙄 Такива бели таблетки едва ги преглъщам, та какво остава да го сдъвкам и тогава...

# 651
Аз ги чупя на две,че немога цели.Засядат ми в гърлото иначе

# 652
Привет девойки, чета ви, но отново няма време да се включвам често, та поста ще стане малко дълъг.

С предната бременност бях с нисък общ белтък и докато се наканя да си купя протеин за бременни родих, след това отекох зверски, едвам си обувах джапанките в болницата, но след 2-3 дни се нормализира всичко.

За бръсненето отново случка от раждането - бях се избръснала в нас уж старателно при първите контракции и си мислех, че всичко е перфектно е да ама не, след като родих и нямах корем и се погледнах как се бях наръфала ми стана много смешно от тогава нямам такъв срам с косми в интимната област. Но пък викнаха стажант на раждането, които правеше толкова отвратени физиономии докато ми чистеха плацентата и ме шиеха, че ми идваше да го питам какво прави там въобще ..

Марнерота и аз го пия директно, без дъвчене.

За болката в корема все по често имам стягания и то болезнени в 32+4 дни съм, понякога ми е трудно и въздух да си поема, но го отдавам на това, че нямам време за почивка покрай грижите за по - големият ми син (1г и 6м), които си има нужда от пълно обгрижване.

Преглед на ретините ще правя в клиника Зора (София), при Д-р Каролина Телбизова на 29.03 и предният път се доверих на нея, специализирала е в тази област. Препоръчана от друг офталмолог.

# 653
Аз го дъвча, защото ми е вкусен, но при мен от малка са криели лекарствата, защото всичко съм обичала да пия 😄

На някого препоръчали ли са му конкретен протеин за бременни?

# 654
В коя седмица ви започнаха подготвителните контракции?

# 655
На мен от миналата (31г.с.), но допускам, че просто тогава започнах да ги усещам, тъй като АГ е улавял контракции на преглед, които аз не съм усещала

# 656
Доколкото знам най-често препоръчват протеина на Pregnaco. Но дори и за него е хубаво да се посъветваш първо с АГ, защото според стойностите на общия белтък се пият различни дози. 

Иначе при мен подготвителните Бракстън Хикс контракции ги има още от 23 г.с. някъде. Общо взето откакто започна да ми расте повечко корема. Но те не са болезнени по принцип, а по-скоро стягания.

# 657
Аз го дъвча, защото ми е вкусен, но при мен от малка са криели лекарствата, защото всичко съм обичала да пия 😄

На някого препоръчали ли са му конкретен протеин за бременни?
Pregnaco пия аз от няколко дни по една доза, като днес на прегледа АГ ми каза да увелича на 2 дози.

# 658
И при мен започнаха рано.Не помня точно кога.Дакото разбера,че това са контракции...Мислех че бебето просто се върти нещо или се протяга Grinning

# 659
Вселената беше с мен- реши, че няма съмнения за шийката и не ме е гледал с вагинален 😁😁😁
По повод помощ от партньора- предния път ме поряза и прекратихме опитите 😅
Аз съм много слабо окосмена, но се намират. Пипайки не смея, защото гледката може да стане далеч по-нелепа. Преди съм ходила на кола маска и наистина беше супер, но като цяло не съм човек на процедурите, някак са ми досадни тия организации, спазване на часове и т.н.

Та да се отчета от третата ФМ- 29г.с., 1515гр. е човека, показаха ми даже как мозъка е започнал да съзрява и да се нагъва. Каза ми доктора, че мога да се пробвам за нормално щом искам и каза, че екипа на Олга Дукат и д-р Паликов е подходящ, защото ще дадат възможност на процеса да се случи без пришпорване. Ще отида пак началото на май да видим как е застанал, има ли омотана пъпна връв и каквото може да се види тогава.
Контракции не знам дали съм имала. Преди известно време имаше 3 дни, в които ме болеше, но така и не успях да разбера стяга ли ми се нещо и след това изведнъж ми порасна корема та допускам, че нещо се е разтягало.

Общи условия

Активация на акаунт