Общо дете в семейство с доведени деца

• 17 561
  • 511
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не всеки отмъстителен е психично болен, моля ви се. Просто му има зъб и отмъщава чрез детето. Глупостта също не се води психично заболяване.
Има една линия, след която е видно, че е. Тук това са многобройните и жалби. Няма да цитирам на колко потенциални разстройства е симптом, защото е видно, че не е нормално и без да вадим МКБ10.

Знаеш ли какво става ако вземеш детето от ясла, извън дните по режим?
Полиция! Има жалби, че е закъснял с 30 минути от часа за връщане. Ти искаш да вземе детето от ясла извън режима. 

Дела има и решения има. Доказан прекъснат контакт над година по вина на майката, не бил основание за разширени режими, камо ли за друго.
Не казвам да го отвлече, а по режим да може да го вземе и от там щом от вкъщи е такава драма. И при делата се оспорва родителския и капацитет и прекъснат контакт не е било доказано, че е по нейна вина при историята, която ми описваш. Ревящо дете не е прекъснат контакт, прекъснат контакт е да я няма на място никога в тия  и тия дни и часове. И още на първите пъти се отива със свидетел и или полиция. И и се взимат правата. За разширен решим е безсмислено да се говори, ако наистина не го дава. Тя не изпълнява разпореждане на съда, дори в затвора може да лежи.

Филомена, нищо не пропускам, защото ти цитирам проведени вече дела. Родител с пихопатия или нарцистично разстройство има оспорим родителски капацитет и детето няма да остане при него. Но цитираната в случая си има и заболяване с тия жалби.

# 241
Аз само коментирах факта, че реването не е заради бащата, а заради асоциацията с нещо неприятно, което идва след срещата с бащата. Не е едно и също.
По принцип съм съгласна с Бояна, че е въпрос на желание. Споменавала съм много пъти, имам такъв пример пред себе си. На приказки майката е чума и децата аха-аха да влязат в болница заради неглижиране, но реално действия не се предприемат.

# 242
  • France
Не всеки отмъстителен е психично болен, моля ви се. Просто му има зъб и отмъщава чрез детето. Глупостта също не се води психично заболяване.
Разбира се!
Един социопат (примерно) е почти сигурно, че ще бъде лош родител. Но има много лоши родители, които не страдат от никакви личностни разстройства. "Баналността на лошото", нали така?
Затова е твърде смело да се твърди, че една експертиза може да покаже нещо, за което сме прочели 2-3 реда от едната страна. Нареждам го на едно ниво с хвърлянето на боб. И казвам това с изяснението, че вярвам на Myself.

Спомням си едно предаване за алиениращите родители (което не е доказан феномен да напомня). Бащата беше отчужденият, а момичето беше почти пълнолетно. Понеже беше проявила самонараняващи се тенденции, бащата можеше да я вижда само в кабинет с присъстващи соц работници. През целия час това момиче крещя, че го мрази, че не иска да го вижда... и като казвам крещя - беше в истерия. В един момент се запитах как не пресипна. Но бащата ходеше на всеки 2 седмици, въпреки че му беше тежко и знаеше, че веднъж пълнолетна няма да я види повече. Аз като майка бих се отказала от подобни срещи. Намирам ги за твърде болезнени и за двете страни. Всъщност точно това ме накара да се съмнявам в неговата искреност.

# 243
  • Бургас
Бояна, нека знам по - добре какво е доказано и какво пише в решенията.

Не се взеха правата. Даже разширен режим не дадоха.Свидетели, чудеса. Доказа се и на две инстанции, че връзката е прекъсната по вина на майката, но това не било причина за разширени режими и т.н. Полиция не се вика просто така. Има си процедура. Изпълнителни листи и т.н.
На теория лесно, на практика изобщо.

Майката, като майка не неглижира. Гледа си децата. В смисъл с нищо не дава сигнал да е лош родител и аз вярвам, че не. Разбира се извън тази и фиксация да отдели бащата все едно той не съществува и никога не е. Реално е мега странна ситуация и за толкова години така и не разбрах защо.

# 244
  • София
Филомена, вярвай на каквото искаш. Ти обаче вярваш, а аз знам. И за психопатите знам професионално. И си пишеш наизуст неща, но понеже не си само ти има черен облак над майките, а горките бащи са все жертви, все някой им пречи. Обърнете ролите, бъдете вие този друг родител и пак ми кажете, че няма да си виждате детето с години, защото другия родител е лош и го настройва. Приключвам с този въпрос, защото и без това темата е друга. Просто коментирам като видя такова нещо, защото у нас е социален проблем и е време всички добри бащи да поемат отговорност или поне да се изисква това от тях, а не автоматично да се приемат неща, които дори на теория е трудно да са верни.

# 245
  • France
Не само майките могат да бъдат алиениращи, има и такива бащи. Никога не съм твърдяла обратното.
Доколкото ми е известно само един психиатър може да определи някого като психопат. Дори и клиничните психолози нямат този прерогатив. Аз нито вярвам, нито имам претенции, че мога да знам кой е психопат.

# 246
  • Бургас
Бояна, време е на бащите да им се помогне и с майките да се работи! Не да се взимат деца на сила, а с майката да се работи, докато и уври главата какво не се прави. Ако не уври, без родителски права.
Да зовем едни деца да се размятат като парцалени кукли и да приканваме за изпълнение ,чрез сила не е стратегия в интерес на детето. Ако това наричаш отговорност на бащата. За да адаптира едно дете има нужда от подкрепата на отглеждащия родител. Да адаптира напреки нея за мен си е психо история.

Като същото важи и за отчуждаващи бащи, защото пък те се включват точно в тийн възрастта, а там децата са уязвими.

# 247
  • France
Бояна, време е на бащите да им се помогне и с майките да се работи! Не да се взимат деца на сила, а с майката да се работи, докато и уври главата какво не се прави.
Така е. И независимо кой точно е отчуждаващият родител. Спомням си, че се възхитих на норвежките соц служби, че са решили да вземат децата под тяхна закрила докато се разследва кой крив, кой прав. И да, трябва да се работи с родителите.

# 248
  • Бургас
Бояна, време е на бащите да им се помогне и с майките да се работи! Не да се взимат деца на сила, а с майката да се работи, докато и уври главата какво не се прави.
Така е. И независимо кой точно е отчуждаващият родител. Спомням си, че се възхитих на норвежките соц служби, че са решили да вземат децата под тяхна закрила докато се разследва кой крив, кой прав. И да, трябва да се работи с родителите.
Реално само с родителите трябва да се работи и то здраво.

Аз не съм привърженик на отнемане на дете в такава ситуация. То вина няма за отношенията на родителите си, за да бъде отнемано от средата, в която живее. Ако разбира се здравето му е доказано изложено на риск, да. Но иначе не мисля, че е ОК.

# 249
  • France
Когато се е стигнало до такава степен на отчуждение, пласирането на децата в структура е наложително. Първо се спира с всякаква манипулация, която би анулирала всички усилия. И второ, това е с цел да ги предпази от допълнителни психични травми. Рядко в тези ситуации може да се разчита на близките да проявят здрав разум и е в интерес на детето да бъде защитено.

# 250
  • София
Бояна, време е на бащите да им се помогне и с майките да се работи! Не да се взимат деца на сила, а с майката да се работи, докато и уври главата какво не се прави. Ако не уври, без родителски права.
Да зовем едни деца да се размятат като парцалени кукли и да приканваме за изпълнение ,чрез сила не е стратегия в интерес на детето. Ако това наричаш отговорност на бащата. За да адаптира едно дете има нужда от подкрепата на отглеждащия родител. Да адаптира напреки нея за мен си е психо история.

Като същото важи и за отчуждаващи бащи, защото пък те се включват точно в тийн възрастта, а там децата са уязвими.
На баща, който не може да вземе малко ревящо дете никой не може да му помогне. Всички тук сме имали малки деца, реват за какво ли не. С дете над 5-6-7, което истеризира вече работят психолози, това също те уверявам. И с майките ще работят и то без пари.
Просто докато изискванията към бащите са такива и всеки има по един роднина, който не си гледа детето, защото майката била лоша, никой на никого няма да може да помогне.
И най-последно, за мен тия истории ще се прекратят рязко, когато в закона бъдат оставени само две възможности – споделено родителство и ако единия родител не го желае му се отнемат правата и му оставя задължението да плаща истинска издръжка, а не 200 лв. Рязко всичко ще си дойде по местата и няма да има такова количество бивши деца. Защото има и бивши майки, на които някой друг е виновен, но ги има по-рядко, защото обществото осъжда това много повече. Просто към жените има повече изисквания като цяло и това не е в услуга на децата, които имат нужда от двама родители, когато е възможно.

# 251
Не бих се изказала толкова смело, че има някаква психична болест. Това са трудно доказуеми неща.

Може да не е луда, но е тъпа, злобна кучка.
Това не е майка, това е отровен човек.
Тази ще си го получи, съдбата ще и го изкара през носа.
Да не позволяваш на бащата да си вижда детето има само една причина. Насилие.
Явно няма.
Заслужава да се пребие в тъмното.

# 252
  • Бургас
Е, то детето беше точно на 5-6 когато започнаха истериите.
Преди това явно беше твърде малко за манипулиране. И си идваше нахилено и доволно.

Когато се започнаха нещата с истериите Закрилата казаха - телефонен разговор веднъж седмично допълнително. Указан час и ден. Това им беше подкрепата. А познай дали някой осигури дете от другата страна на телефона след първия разговор - спи, при баба си е…
 Един разговор им беше подкрепата.  И никой не се нае да работи с майката. Или да има срещи в присъствие на соц.работник. Едно голямо нищооо.

Много се надявам вече да има или поне в един момент да има работещи хора в тая Закрила на детето и такива, които умеят да различават кога срещу тях има манипулатор.

# 253
  • София

Много се надявам вече да има или поне в един момент да има работещи хора в тая Закрила на детето и такива, които умеят различават кога срещу тях има манипулатор.
Има и работят. Но и преди 20 години мой познат си взе детето от подобна майка с тяхна помощ и добър адвокат. Просто трябва сериозно да си решил, не да се откажеш. Тежко е, но законът е на страната на другия родител, отговорно го твърдя. Сега къде и как някой не го е спазил е излишно да си говорим, но според закона родителят с режима има само права, никакви задължения. Майката може да подготвя детето, то да чака с багажа и другия родител да не дойде изобщо, защото не е длъжен. После може и да реве, че не му го дават. Това също е класика.
Законът е за промяна. Като и двамата са родители да си гледат детето по равно и толкова. Като се знае и няма да има нито една от тези драми.

# 254
То ни е народопсихология да смятаме, че детето си е на майката и каквото тя си реши за бащата, това ще става.
И аз се улавям да мисля, че детето ми си е мое, и примерно съм много любезна, че го давам на бащата без усложнения (да си кара ваканцията при него например). Smile Иначе съзнателно разбирам, че е абсолютно толкова негово дете, колкото и мое, но подсъзнателно - мое си е. Rolling Eyes Трябва да се упражнява контрол над тези импулси, но не всеки е съгласен, че трябва, особено ако мрази бащата (ние сме в нормални, че дори и приятелски отношения, и все пак "мое си е", "ще ми простуди детето" и т. н.). Joy

Общи условия

Активация на акаунт