Общо дете в семейство с доведени деца

• 17 420
  • 511
  •   1
Отговори
# 405
Да точно го каза -ПОНЕ още 200 😁 И реално не става въпрос за пари, а за съжителство. Ако не е изцяло негово жилището, в което майката гледа децата, какви претенции има? Значи аз обет за въздържание трябва да дам, щото бившия ще ми определя кой къде ще ми го слага. Мислиш ли? Ти би ли се навила на тая схема? 😂😂😂

# 406
Аз жени, които да получават много над минималната издръжка, не познавам. Може да има такива, и дано да станат повече.
Майката осигурява ПОНЕ още 200лв, наистина. Иначе няма как да го отгледа това дете с тая малка сума.

# 407
  • София
Истината е, че българският закон с това "оставяне на жилището" и тази "издръжка" е пълно дърво. Има още много да се дялка, докато поне придобие приличен вид, в който децата са наистина защитени и обгрижвани.

# 408
  • София
Да точно го каза -ПОНЕ още 200 😁 И реално не става въпрос за пари, а за съжителство. Ако не е изцяло негово жилището, в което майката гледа децата, какви претенции има? Значи аз обет за въздържание трябва да дам, щото бившия ще ми определя кой къде ще ми го слага. Мислиш ли? Ти би ли се навила на тая схема? 😂😂😂
Многото икони не засилват доводите. Ами ако е изцяло негово жилището?
Упорито се правиш на неразбрала - не става дума кой ти го слага, а кой живее там.
Дори хазяите искат да знаят колко души обитават жилището, нали?

# 409
Ако е изцяло негово да има претенции, но ако не е на какво основание? През неговите 4 дни в месеца аз ли трябва да определям дали при него може да има жена или не? Това какво общо има спрямо децата? На неразбрала се правиш ти, не аз. Или явно ти е трудно да разбереш, че общото между теб и бившия са децата, а не следващите ви партньори. И на никой не му влиза в работата кой с кого живее. Или предлагаш до пълнолетие на децата да си стоят без партньори? Не стига, че майката ги отглежда тия деца, ами и сама да стои, щото Мунчо е осигурил половин жилище!

# 410
  • София
Жилището се оставя за временно ползване на децата. Наистина не би трябвало да ни засяга какво се случва с бившите, стига да не вредят на децата.

# 411
  • София
Повтарям - майката е свободна да ги остави на бащата барабар със жилището и да си живее момински, като си го слага с когото и където иска. Като мята едни 200 лв.

# 412
  • София
Повтарям - майката е свободна да ги остави на бащата барабар със жилището и да си живее момински, като си го слага с когото и където иска. Като мята едни 200 лв.
И защо да го прави?
Иначе за мен е проява на лош вкус да се живее в жилището на бившия с нов мъж, но мислех, че сме приключили този въпрос. Извън това кой и защо може да и определя дали да има нова връзка? И двамата разведени могат да имат нови връзки.

# 413
Не ми се ще да приемам езика на прогресивните европейци, които казват, че нямало майка и баща, а Родител 1 и Родител 2, но сега ще го направя, за да не се обвиняваме излишно, че за мъжете било така, пък за жените онака.

Родител 1 и Родител 2 имат дете, купили са (сигурно с лишаване от други неща) жилище с една детска стая. Развеждат се и Родител 1 остава в семейното жилище с детето, а Родител 2 се изнася.
Сега обаче идва трето лице - независимо дали Гошо от фитнеса или Ванчето от Тиндъра. Нанася се да живее в жилището.
Първо само спи в бившето легло на Родител 2, той не бивало да негодува, че в негово жилище живее външен човек, който не е никакъв нито на него, нито на детето му.
След това обаче си раждат и още едно дете - вече първото дете трябва да дели дома и стаята и с друго, което пък на Родител 2 хептен никакво не му е. И с това той/тя също трябва да е ОК?

# 414
  • София
Колко пъти се случват такива неща? Само един път съм виждала такава простотия и я дадох като пример. Вярно бившия виновен, но си е грозно. Друг подобен случай не съм и чувала, не разбирам защо бистрим някаква екзотика почти невиждана.

# 415
Аз не разбрах в темата, жилището на бащата ли е, в което живее бившата му, че има претенции с кого да живее?

Иначе не съм виждала разведена да прибира някой безимотен мъж в жилището на бившия си.

П. С. Между другото БНД имаше претенции към мен дали живея с мъж и изобщо дали детето да се вижда с този мъж, без да плаща издръжка, без да участва финансово, логистично, морално и по какъвто и да е друг начин, и без жилището, в което живеем да е негово.

# 416
Е сигурно не се случват много често - защото за повечето хора това е неприемливо.
Тука обаче няколко жени продължават да твърдят, че било приемливо и ако се случи на мъж, той трябвало да е по-ларж и да го приеме (за жена не разбрах).

@Сорша - това е също неприемливо, бившият няма право да казва с кого да се среща или да живее бившата му жена (освен ако например не харчи за някой друг издръжката, която той дава за детето, или е настанила друг в дома, който той е осигурил за детето си).
Може да не му харесва ако например новият на бившата има неприятни за него навици, пуши, пие, или нещо друго, ама какво да кажеш и да направиш... на практика нямаш влияние. На един разведен приятел например много го бърка, че новият на жена му пушел пред децата и в къщи, казвал й е, тя му рекла гледай си работата. Ми права е жената...

# 417
Щом жената го прави е приемливо. Точка 😁
Аз не разбрах в темата, жилището на бащата ли е, в което живее бившата му, че има претенции с кого да живее?
Няма значение, ти кажи как мислиш, че ще е правилно, да поучим четящите по-нататък, трябва ли бившата да си вземе нов мъж или не и колко издръжка дължи.

# 418
  • София
Аз съм го направила. 😈😈 В смисъл аз се изнесох и съм "уикенд родителят".
Не баш, де. Но отстрани изглежда така.

# 419
Значи да разбирам, че ако детето от първи брак е в една стая с детето от втори брак, но в жилището на Пешо няма проблем. Аз като казвам, че мъжете са егоисти.....

Общи условия

Активация на акаунт