Общо дете в семейство с доведени деца

• 17 427
  • 511
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Е сигурно не се случват много често - защото за повечето хора това е неприемливо.
Тука обаче няколко жени продължават да твърдят, че било приемливо и ако се случи на мъж, той трябвало да е по-ларж и да го приеме (за жена не разбрах).

Нещо съм пропуснала явно. Неприемливо е, не е незаконно, но е тъпо и грозно, да не говорим какъв ще е този мъж, който ще се съгласи да живее в жилището на бившия на жена си... Това ми се струва наистина абсурдно. Обикновено жената като завъди сериозен приятел се изнася с децата и с него другаде. Същото и за мъжа, че познавам и мъже, които са останали с децата в общо жилище, но не съм чула да си водят гаджетата там, камо ли да живеят с тях на същото място. Също не виждам коя жена ще се натресе в жилището на бившата, абсурд.

# 421
Щом жената го прави е приемливо. Точка 😁
Аз не разбрах в темата, жилището на бащата ли е, в което живее бившата му, че има претенции с кого да живее?
Няма значение, ти кажи как мислиш, че ще е правилно, да поучим четящите по-нататък, трябва ли бившата да си вземе нов мъж или не и колко издръжка дължи.

Явно няма право да си взима друг мъж докато децата не навършат пълнолетие (или докато не се изнесат и не живеят вече с родители), защото моралът и ще е под всякаква критика. Ще си го слага тя, докато гледа деца! Никакво слагане до живот!

И издръжка дължи поне тройна, отколкото бащата. Това, за да не мисли за какви глупости да си харчи парите.

# 422
  • София
Дъщерята е казала, че ако някоя се нанесе, ще я изкара със шутове. 😁

# 423
  • София
Дъщерята е казала, че ако някоя се нанесе, ще я изкара със шутове. 😁
Еми не е редно, да. Говорихме и за инцидента с жена у тях, то си е било инцидент, но другото е тъпотия, все едно какъв е пола. Обикновено се приема, че семейното жилище при развод остава на децата, та разбираемо реагира дъщеря ти.

# 424
  • France
Аз продължавам да не разбирам какво точно трябва да ме дразни ако БНД спи в бившото ни жилище с Петка? Намерили са се, обичат се. Точка
Както и не разбирам ако решим аз да остана в къщата, защо да не мога да си живея там с Пешо? Намерили сме се, обичаме се.
Законът е предвидил да се плаща наем на бившия/шата, така че няма прецакани.

# 425
  • София
Явно и аз съм пропуснала, че се приема за нормално живеенето с ново демейство в жилището на бившия партньор.
Нормално е двамата бивши партньори да си уредят имотните проблеми и всеки да има свой живот, без да се съобразява с мнението на бившия, когато не прави нещо, което вреди на общото дете.
Има законови начини да бъде уреден имотният въпрос - дали с продажба и подялба на парите, дали с изкупуване на половината жилище, дали с плащане на наем и т.н.

# 426
  • София
На мен не би ми пречило, но аз не бих го направила, защото е грозно. Който си пада по грозни работи да си ги прави.

# 427
Да кажа и аз мнението си по темата с личен пример - аз съм в собствено жилище, заедно с двамата ми сина, бившата ми си живее отделно от както сме разделени. По стечение на обстоятелствата аз съм основния родител (а от известно време и единствен, от законова гледна точка). Е да де, но ето че съм срещнал половинката си, която доста често идва у нас. Познава се с децата, даже понякога са с нея без мен. Трябва да живея сам и да ги отглеждам сам докато станат поне на 18 ли? Естествено че не. Дали бившата ми си има нов - не знам и не ме интересува. Единствената причина на 100% да не я разкарам от живота си е че тя все пак е майка на децата ми и не искам аз да съм този който прекъсва връзката им. Ако беше жилището нейно - приоритет номер 1 щеше да ми е да се разкараме от там, тъй като нямаше да искам нищо общо да имам, камо ли да водя половинката си там. Някак си не мога да си представя с какви очи ще ѝ кажа "Заповядай в апартамента на бившата ми" без да се почувствам като нищожество.

# 428
  • France
Защо да е грозно? Законът предвижда да се плаща наем. А най-вероятно децата са свикнали със жилището, средата и училището. Защо да бъдат местени?

# 429
  • София
Защо да е грозно? Законът предвижда да се плаща наем. А най-вероятно децата са свикнали със жилището, средата и училището. Защо да бъдат местени?
Еми ако не разбираш защо е грозно няма как да ти го обясня. Не е достатъчно нещо да бъде законно, за да е приемливо. Не е незаконно един мъж да у пухльо, който би се заврял в жилището на бившия мъж на жена си, но пак не е яко.
Честно казано, аз си живея в лично свое жилище със сина си и пак не бих му завряла тук гадже. Т.е. на почти 50 години ще е много интересно какъв ще е този мъж без жилище, с когото ще се събера, та да го прибирам у нас.

# 430
  • France
Надявам се, ако подобна ситуация излезе пред нас с ММ и евентуално Пешо, мъжете да си вземат егото под мишница и да помислят приоритетно за добруването на децата. Как пък няма да ги местим, да им сменяме училище и приятелчета, защото на някой си носител на У хромозома не му се виждало естетически издържано! Амаха и таз добра! @*&^$@&

# 431
А добре де, ако да кажем бившата започне да мисли не с мозъка си, а с други органи и се събере с някой отпадък заедно с децата си, бащата пак ли няма право да каже нищо? Не е като да няма такива случаи, а едни от най честите посегателства върху деца - сексуални или физически тормоз са от страна на друг мъж гадже не майката. Така че щом нещо засяга децата, автоматично засяга и другия им родител.

# 432
  • София
Надявам се, ако подобна ситуация излезе пред нас с ММ и евентуално Пешо, мъжете да си вземат егото под мишница и да помислят приоритетно за добруването на децата. Как пък няма да ги местим, да им сменяме училище и приятелчета, защото някой си носител на У хромозома не му се виждало естетически издържано! Амаха и таз добра! @*&^$@&
Не е до хромозома. Просто не е прието. И щом мислиш, че бившия ти трябва да осигури жилище и на новия си построила феминизма, друго не мога да кажа.

rf22, все още никой не забранява бащите да са основни родители и щом новия на бившата им вреди, дори и да няма насилие, бащата може да ги вземе при себе си. За другото си има Наказателен кодекс.

# 433
Честно казано, аз си живея в лично свое жилище със сина си и пак не бих му завряла тук гадже. Т.е. на почти 50 години ще е много интересно какъв ще е този мъж без жилище, с когото ще се събера, та да го прибирам у нас.
Ами по света колко много 50-годишни мъже са без собствено жилище, какво толкова? Живеят си под наем хората. Важното е да изкарва пари, пък дали ще ги даде накуп да го купи или ще си плаща всеки месец наема, нали не живее на улицата, я.
Както виждаш, много по-удобно при местене за работа, за кеф, или (все по-често) при раздели и разводи. Прекратява се наема и всеки си наема друго, чиста работа, а не да се точите по дела и по спорове кой какво е допринесъл и с кой къде има право да живее, по закон или по морал, защото ето че е различно.
Пък сега повечето хора са разведени, някои и по 2-3 пъти.

# 434
  • София
Ами по света колко много 50-годишни мъже са без собствено жилище, какво толкова? Живеят си под наем хората. Важното е да изкарва пари, пък дали ще ги даде накуп да го купи или ще си плаща всеки месец наема, нали не живее на улицата, я.
Както виждаш, много по-удобно при местене за работа, за кеф, или (все по-често) при раздели и разводи. Прекратява се наема и всеки си наема друго, чиста работа, а не да се точите по дела и по спорове кой какво е допринесъл и с кой къде има право да живее, по закон или по морал, защото ето че е различно.
Пък сега повечето хора са разведени, някои и по 2-3 пъти.
Под собствено жилище имам предвид, че живее някъде. Под наем, на заем, няма значение, не виждам повод да живее у нас. Иначе цял свят живее под наем, за мен това е да си имаш жилище, за времето на наема си е твое. Имам доста семейни приятели с прилични доходи, които са си под наем, напълно ги разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт