Барселона - тема 13

• 46 152
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте.Включвам се с един въпрос.Планирам пътуване до Барселона март месец догодина. Дъщеря ми навършва пълнолетие на 23 март и трябва да смени лична карта, а планираме на 29 март да пътуваме.В сайта на министерството пише, че за Испания няма ограничението от 6 м. валидност на документа , но повечето агенции го поставят като условие. Ако някой се е сблъсквал с подо
бен проблем, ще съм благодарна да ми помогне.
Аз лично не бих рискувала да пътувам в чужбина с изтичащ документ за самоличност.
Извадете й международен паспорт и може да пътува с него. Или съответно лична карта - бърза или експресна поръчка като навърши пълнолетие

# 586
  • София
В ЕС няма изисквания за минимална оставаща валидност и няма причини да се говори за какъвто и да е риск.
Коментирам само пътуването, не и в какви срокове трябва да си подмените документите.

# 587
Божа работа Simple Smile
Но не, като правило, в Бсн не вали почти никога.
Всичко е относително! Бях в Барселона за седем дни в началото на септември. Имахме четири дни с дъжд, а също ни казаха, че почти не вали!

# 588
Момичета, простете за въпроса, но каква е разликата в Hola картата и Т-usual? Аз не мога да се ориентирам. Едната за 5 дена е 40 евро другата е наполовина по-евтина и то за месец.

Проучвам нещата, т.к. ни се очертава може би декември месец пътуване за 6 дни, с настаняване в район Ешампле. Започнах да чета темата, но не се ориентирам за картите явно правилно. Моля ви коментирайте за настаняване в този район коя карта е най-добре да се ползва, има доста неща на пешеходно разстояние, но все пак.

Пътуването до Монсерат то при всички случаи си се заплаща отделно, нали? Не влиза в никоя карта
До Портавентура има ли смисъл да се ходи декември?
Посещавали ли сте Icebar-а? Отзиви?

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 15:31 от RNR

# 589
  • малкия йеросалим
Здравейте група.
Аз влизам с две бързи въпросчета:)
Заминаваме в понеделник за една седмица  и гледам,че времето в Барселона е лошо и че ще вали.Има ли някой града в момента да сподели какво е времето.
И второто ми питане е малко по различно.Имам поръчка да купя една боя от Барселона. Прикачам снимка.Ако може да ме упътите за някой строителен хипермаркет ...

# 590
Здравейте група.
Аз влизам с две бързи въпросчета:)
Заминаваме в понеделник за една седмица  и гледам,че времето в Барселона е лошо и че ще вали.Има ли някой града в момента да сподели какво е времето.
И второто ми питане е малко по различно.Имам поръчка да купя една боя от Барселона. Прикачам снимка.Ако може да ме упътите за някой строителен хипермаркет ...

В момента времето е ветровито, но попло. Добре е да имаш една жилетка или подобно, но да си по къс ръкав отдолу.
Евентуално да падне 2-3градуса... маратонки и тънко яке ще са ок.
Най-сигурно е да намерите боята в Reloy Merlin. Има такъв магазин в градски формат близо до Пл. Каталуния. Ако там го няма, има много магазини за боя. Най често се казват "ferretería".
Марката е най популярната, ще го има.

# 591
  • Melmak
Здравейте.Включвам се с един въпрос.Планирам пътуване до Барселона март месец догодина. Дъщеря ми навършва пълнолетие на 23 март и трябва да смени лична карта, а планираме на 29 март да пътуваме.В сайта на министерството пише, че за Испания няма ограничението от 6 м. валидност на документа , но повечето агенции го поставят като условие. Ако някой се е сблъсквал с подо

Личната карта изтича на 23 ли? Кога изтича? Не гледайте на кой ден навършва 18, а валидността на документа.

Винаги можете да й пуснете един международен паспорт. Няма ограничение в ЕС да се пътува с минимум 6 м валидност на документа. Агенциите го изискват понякога излишно за ЕС.

# 592
  • Велико Търново

Личната карта изтича на 23 ли? Кога изтича? Не гледайте на кой ден навършва 18, а валидността на документа.

Винаги можете да й пуснете един международен паспорт. Няма ограничение в ЕС да се пътува с минимум 6 м валидност на документа. Агенциите го изискват понякога излишно за ЕС.

Личната карта изтича на 16 април, а на 23 март навършва 18 г.

# 593
  • Melmak
Тогава защо не си пътува с нея?

# 594
  • Велико Търново
Тогава защо не си пътува с нея?

Да, може. Просто питам за изискването за 6 месеца дали няма да е проблем.

# 595
Нашето приключение в Бараселона… приключи…
Изключително тъжна съм. Този град ме спечели завинаги ❤ Толкова пъстър, уреден, просторен, нареден… почти всичко сме го извървели пеша с дете на 5 години(с много малко мрънкане) 🙃
Искам да благодаря на всички в тази група за съветите и помощта, която отдадохте за да направим нашият престой прекрасен❤
Ще разкажа още докато ми е прясно в главата как беше при нас положението☺ Утре сутрин летим за България от Валенсия🥹
Ние пътувахме с рента кар(запазихме я 7дни по-рано) с пълна застраховка и всичко беше лесно и удобно. Паркинги намерихме почти на всеки ъгъл, а цените са около 3евро и нещо за час. За ден даже имаше и за по 15-20евро, което нас ни устройваше. Всички пътища са добре направени с много знаци и табели и не сме имали проблеми.
Първия ден беше много динамичен, от сутринта започнахме с Парк Гюел… за мен много емоция и удоволствие в този парк. За ММ и детето.. уморително катерене на калдаръми 😂 и мрънкане ох още баири ли още ли има … ами да общо взето това. Но е много красиво и живописно, заслужава си да се види(според мен) има страхотна гледка към почти целия град
Беше доооооста пълно, въпреки, че преваляваше около час, не сме имали проблеми, дъжда беше слаб и росеше, но не изглеждаше да притеснява някого. Платих билетите онлайн през приложение и ми излязоха около 50лв, защото за детето беше безплатно. Минава се бързо с телефона през входове от доста страни. Показваш кода и влизаш, лесно и удобно е
След около 2 часа обиколки и снимки, се насочихме пеша към забележителностите(колата си остана до парк Гюел😅)
Стигнахме до Sagrada Familia, нямахме батерии на телефоните и използвахме хартиена карта, за да се насочим на къде. По пътя видяхме доста катедрали и площади, които бяха включени в плана за дена. Пред Саграда…. 10000човека
Беше мноооого ама много пълно, отвсякъде имаше хора, снимащи, викащи, пеещи и забавляващи се 😂
Малко снимки в парка на близо с дон Саграда и след това към останалите катедрали и плаци. След около 14км пеша извървени, седнахме на страхотно местенце Brunch(името не помня) с ароматно и вкусно кафенце. От там имахме запазен час за вход за Bubble planet( музей на балоните)
Това беше най-очарователното нещо за сина ни 😅 той  просто не искаше да излиза от там… беше яко дори и за нас 😊 Мнооого ссе забавлявахме(билетите ни излезнаха около 100лв, но си заслужаваше, заради радостта на детето 🥰 е и за нас беше готино и различно ☺
Междудругото спахме в хотел Ибис Барселона и бяхме много изненадани и доволни, не очаквахх за такава цена и качество. Чисто, тихо, приятно с добра закуска.
Каса Батило  около 100тина лв билетите, но не бяхме очаровани. Каса Мила, тъмна и не каквото очаквахме. Имаше доста готини местенца за хапване. Ние избрахме Tapa Tapa, мнооого ни беше вкусно. След около 30км вървене за цения ден😳 Да толкова и а така гледах след целия уморителен ден, носихме детето на ръце и заспа в колата, която си взехме вечерта от паркинга. Хареса ми доста уличката, която е с известните марки магазини(Prada, Dior, Philip Plein-не, че съм пазарила де😂) просто ми хареса архитектурата на уличките, сградите и фасадата им. На площада с Арката беше мноого претъпкано, но красиво по залез слънце. Направи ни впечатление, колко много папагали имаше по палми и дървета и как транспорта за пореден път е много уреден. Посетихме странен за нас пазар, който беше с всякакви джунджурийки и неща от Турция(според нас)
От храна до пижами и бельо, домакински неща и обувки(даже и употребявани)😁
Може и да съм изтървала нещо, дано съм в полза
Слвдващия ден, бяхме в Готик квартала и с почти всичкп там. Мнооого ми допадна обстановката и храната. Ядохме и някакви пържени картофки с допълнение по избор върху тях за около 5-6евро във фуниийка. Закупихме си всякакви месни продукти от специален магазин за хамон и всякакви чоризо и салсича месца и луканки 😍 Хапнахме на доста места по доста храна 😂 Тапас, Паеля, Пица, вино, сангрия, вермут, бира, бира и пак бира😅
За детето сок, сок и пак сок😂 Три дни само сок, почти беше забравил за вода(това не е за хвалба, така се случи-не ме съдете😘)
Мнооого сладолед, бяхме в един парк, не знам точно името му, но имаше фонтани, които не работеха вече, мисля, че беше до паркамента.. не съм сигурна точно. В този парк имаше доста красиви местенца и хоп, човек, който идва с кокос, пред твб реже го и продава на парченца 😂 чудно нали🙂
Ааа и хапнахме и пийнахме на топ покрив до Саграда(облайн резервация направихме с+7евро за това, че сме на терасата и предварително, какв ще хапваме. На другия ден се отбихме на крайбрежната имаше Американска купа по ветроходство състезание. От среща на брега с мост(който е подвижен, се прехвърлихме в голям търговски център, на който последния етаж е с уникална гледка и местна храна, чужда и биричка, както и всякаква храна по избор. Ние хапнахме в един ресторант на терасата с адска гледка към морето и Ферито😍 Беше жестокоооо
Барселона е страхотнаааа просто те настройва за още и още и не те оставя да я забравиш! Имам и още неща за споделяне, но нека за сега сме до тук. Ако някой иска информация, ще обясня напълно и изчерпателно❤
Енджой Епаньола📣😘

# 596
  • София
Страхотен разказ, благодаря! Hug
Само за Каса Мила не ми хареса, но дано не остана разочарована.
Би ли споделила през деня с какви дрехи бяхте - става ли за къс ръкав? Или поне за тънка жилетка или яке. През нашите дни уж няма да вали, но знае ли се.

Ние летим в събота рано-рано и мислено вече съм в Барселона.

# 597
  • малкия йеросалим
Ние в момента сме в Барселона. Времето е супер приятно за разходки.Мрачно е,но е топло.Явно заради по-високата влажност на въздуха,  но на мен лично дори ми е горещо.И вчера и днес бях с тънки, дълги панталони и блуза с къс ръкав.Дъщеря ми днес беше с къса пола с голи крака и каза,че й е идеално ( а тя е зиморничева).
Иначе града много ни харесва.Вчера бяхме в музея на "Барселона ".Футболните фенове бяха много впечатлени. Возихме се на лифта,който тръгва от Барселонета, после ходихме и в Испанското село.Всичко е шарено,пъстро.Хората са усмихнати.А храната....
Днес бяхме на пазара и сигурно бяхме повече от час и половина там.Цветове,аромати,вкусове всичко ни впечатли!

# 598
Пазара на мен ми се стори много западнал и с далеч по-малко сергии, така да ги нарека, от преди 5години.
Но ако човек няма с какво да сравнява, пак е колоритен.
Имайте предвид,  че в неделя е затворен.

# 599
Когато вали не е нещо страшно, за кратко е и не е студено, става за тънко яке или някакво връхно. За нас беше топло, по принцип живеем в Пловдив, може с дънки, тениска и връхно за следобеда. Детето по същия начин. Даже и вечерната ни разходка беше с леки дрехи, освен около морето, там леееко подухваше, но пак беше меко времето
Пожелавам Ви весело и забавно да си изкарате❤
Ние ще се върнем със сигурност, за да разгледаме и останалите неща❤

Страхотен разказ, благодаря! Hug
Само за Каса Мила не ми хареса, но дано не остана разочарована.
Би ли споделила през деня с какви дрехи бяхте - става ли за къс ръкав? Или поне за тънка жилетка или яке. През нашите дни уж няма да вали, но знае ли се.

Ние летим в събота рано-рано и мислено вече съм в Барселона.

Общи условия

Активация на акаунт