Барселона - тема 13

• 46 161
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За първи път чувам безплатно такси от Букинг при направена резервация. Ние сме 8 човека, резервирах голям ван и ни се падат по 16 лв на човек от летището до центъра на Барселона, където се намира апартаментът ни.

# 556
Ние от летището до пощад Каталуния използвахме Аеробус. Букинг ни даде отстъпка от 50% и пътувахме за 4.50 евро на човек. Мисля, че се движат 24 часа. На връщане от хотела до летището Букинг ни предложи трансфер с такси за 40 Евро, който платихме със събрани кредити в приложението. Трябваше към 6 часа сутринта да сме на летището.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:17 от Flamee

# 557
Тонка*, не при всяка резервация от booking предлагат безплатно такси от/до  аерогарата. Миналата година  на мен ми предложиха при резервация във Виена в периода на коледните базари, само при пристигането. Вероятно това е някакво тяхно си решение,  в зависимост от  различни фактори.

# 558
  • София
pep_si, знам, че няма някаква закономерност при Букинг. И аз ходих във Виена по време на коледните базари, не съм имала безплатно такси, но за апартамента, който наех, получих 100 евро кешбек в Портфейла в профила ми, които ползвах за следваща резервация.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:40 от Тонка*

# 559
  • В центъра на моретата
Нямам представа на какъв принцип е - дали от нивото Genius, до което е стигнал потребителя или от друго...
Миналата година за първи път ни излезе офертата за безплатно такси до Рим, но нещо не се намерихме с него. Тази година пак излезе - за Малта и за Португалия и в двата случая стана без проблем, даже бих казала беше доста добре организирано.

# 560
Здравейте ,
Изчетох доволно много по темата .Въпросът ми е основно за впечатленията от забележителностите на Барселона . Всяко едно място ,което посещаваш по света си има своите уникални забележителности и така по изчетеното тук и в нета засега съм разделил забележителностите на две групи абсолютно задължителни  и други за които бих бил благодарен за отзиви на хора които са ги посетили . И така нашето пътуване към Барселона е през декември ( 09-15 декемри ) . Имаме 4 пълни дни и следобеда на 9 декември. Трима възрастни сме без особено влечение към изкуство и архитектура . Все пак разделих забележителностите по следния начин :
АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за посещение :
*Саграда Фамилия
*Парк Гюел
* Каса Батийо
* Каса Мила
* разходка по Ла Рамбла
* Плаза Каталуня
* Плаза Еспаньа
ЗА ПОСЕЩЕНИЕ С КОЛЕБАНИЕ :
* Стадион НОУ КАМП- май все още е в ремонт евентуално музея на ФК Барселона
* Магическите фонтани - някъде тук прочетох ,че заради икономия на вода не работят
* Монтжуик
* Плаж Барселонетта  предвид че е декември не е перфектно за плаж
* Испанско село (Poble Espanol)
* Катедралата на Барселона
* Hospital Sant Pau
И последния ми въпрос е за посещението на Саграда Фамили
Събота или неделя подходящи дни за посещение ли са  или е по-добре в делничен ден ?
Струва ли си влизането вътре в катедралата ?
Бил съм в Нотр Дам в Париж преди да я запалят (2018 година)  ммм чак пък нещо уааау не беше - сив мрамор,студено ,мръсно и неуютно,за разлика от страхотното изживяване в  базиликата Сан Пиетро в Рим.

Ще съм благодарен за мнения от първо лице на всеки . Благодаря

# 561
Много субективно е дали си струва посещението на някоя забележителност.
Личното ми мнение за Саграда Фамилия - струва си. Ако отида отново в Барселона, задължително ще вляза пак. За мен Саграда се оказа много въздействаща - с витражите и светлината, която влизаше през тях, с детайлите по фасадата и вратите, с цялата история. Ние влизахме с аудиогид, хареса ни как е направен. В приложението имаше интерактивни заигравки, интересно и забавно беше. На кулите не сме се качвали.
На другия полюс ми беше катедралата на Барселона. Нито ме впечатли, нито ми беше особено интересно, но в никакъв случай не съжалявам за посещението. Там влязохме най-вече заради възможността да се качим на покрива.
Хубавото е, че в интернет е пълно и със снимки, и с клипове, така че човек може да разгледа, да придобие някаква представа и да си направи сметката струва ли си според неговите разбирания или не.

Лично за мен в Барселона най-голямото ми разочарование беше аквариума. Нищо особено по мое мнение, тъмно, тясно, доста от аквариумите бяха празни при нашето посещение. За сравнение, миналата година влизах в Лисабон и там ми хареса много повече.

# 562
  • ново
Всеки има различни предпочитания и гледна точка. Посетете това, което ма вас е интересно, в интернет има снимки на забележителностите и описание, преценете си кое ви е интересно на вас.
Аз например не харесах парк Гюел, но ми хареса Испанското село. Площадите не са някаква уау забележителност, за да им отделите много време. Аз лично бих отделила ден на Готическия квартал, просто разходка из уличките му.

# 563
Рамблата и пл Каталуня нямат нищо за гледане..за сметка на това Готическия квартал и Сант Пау са от най красивите места в града. Гот. Квартал ми е номер 1

# 564
first_bg, два пъти съм влизала в Саграда.
И двата пъти усещането ми беше различно. Определено препоръчвам да влезете. 

Площадите, както вече ви написаха, са просто площади.  Освен да си направите по някоя снимка, няма какво толкова.

# 565
  • Sofia
Определено си струва влизането в Саграда. Усещането и впечатленията нямат нищо общо с гледката отвън. Отделете си половин ден да се загубите в Готическия квартал.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 04:47 от Monadirs

# 566
  • В центъра на моретата
Гледам, че Саграда е в задължителната програма. Ако можете да избирате часове за билети - през декември ранния следобед е по-добре. Проверете работното време за Саграда - нямам спомен през почивните дни работи ли. Лудницата от народ е страшна, така че няма съществено значение в кой ден от седмицата да се отиде.
Относно визията на катедрали и базилики - няма как да се сравняват, защото са различни архитектурни стилове, преплетени с влияние на католически ордени и т. н. - темата е много обширна. На Саграда обърнете внимание на фасадите.
От  останалите - Hospital de Sant Pau си струва да се види и да се премести в “абсолютно задължителни” Simple Smile.
И бих добавила манастира Монсерат.
Както са споменали по-горе, площадите са си площади - няма какво да им се гледа. Ако не сте ходили на арена - мисля, че е добре да погледнете (напр. арена Монументал). Готическия квартал - не трябва да се пропуска. Palau de la Mùsica Catalana - също.
(Бих махнала: Парк Гюел, стадиона, испанското село, плажа и Монджуик).

# 567
  • София
И аз дълго време се колебаех дали да посетим дадени забележителности или не, и в крайна сметка прецених, че ще купя билети за всички, които бях набелязала, защото не искам след това да ме човърка, че не съм влязла някъде и не съм го видяла с очите си.
За Hospital de Sant Pau разбрах тук, от темата, и честно казано много ми е любопитно и интересно да посетя толкова стара болница с такава уникална архитектура.
Остана ни по-малко от месец до пътуването и вече не ме свърта. Blush

Между другото, да ви призная, че когато летим със самолет, предварително гледам видеа в ютюб с кацането, там, където отиваме. Така добивам представа от коя страна се падат по-красивите гледки и съответно купувам запазени места от ляво или дясно в самолета. Grin За Барселона сме от лявата страна, защото прецених, че гледката е уау. Та ето още едно нещо, което е от значение за мен, колкото и откачено може да звучи на някой. Joy

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 09:55 от Тонка*

# 568
  • В центъра на моретата
Е, винаги трябва да остане нещо и за следващ път Simple Smile. А и като не е много наситена програмата (да се бяга от обект, на обект), човек има възможността да се потопи в атмосферата.
Иначе, има и други места в Барселона, които си струват, но е много индивудуално (напр. Морския музей - за мен беше много впечатляващ, както съм от морски град и трудно се впечатлявам от нещо такова,  музея на Пикасо, Космо кайша)

# 569
  • ново
Космо кайша на нас ни беше много интересен, а от там се качихме и до Тибидабо.

Общи условия

Активация на акаунт