Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 777
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Здравйте!
Влизам в темата с въпрос,на който предполагам,че тук ще намеря достатъчно компетентно мнение.Почетох част от темите и се възхищавам,в какви детайли познавате парфюмите.
На въпроса Simple Smile Сина ми(17г) си е харесал само по описание този парфюм-Rasasi Hawas For Him от Notino. Имате ли преки впечатления от него и заслужаваж ли си да го купя? Или,ако някой знае физически магазин,в който може да се изпробва върху кожата
Изчетох мнения в интернет,но не можах много добре да се ориентирам,а и според мен най-добре  да го пробва преди да направя покупка.

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 16:23 от Зори

# 376
Nishane съм тествала почти всичко и без изключение отива с мъжка насока върху мен.
За туберозата не събрах смелост Joy

Да питам феновете на Diptique има ли съществена  разлика между Eau Rose edt и edp версията?
Пробвах edt, много ми харесва, аха да си поръчам, но ми е интересно дали не се минавам.

# 377
Не съм тествала всичко на Нишан, но което съм и на мен ми мъжкарее още от шишето..  явно е до нос.

# 378
  • Враца
.
Пропусни, не е за теб. Чаено цитрусов, разхлаждащ.

Ама, казвайте ги по-рано тези работи, де !  Simple Smile
densi  CupidTwo Hearts

Много силен зелен чай, прясно окосена трева и лайка.
Остри.
Хич не мой.

# 379
Здравейте. Имам една дилема - Etienne Aigner Pour Femme или Iconista? Първият го имах преди години и ми се струваше по-зимен аромат. Aigner Icon също имах - беше ми прекалено лек и незабележим, а True Icon пък ми е твърде тежък. На Денси ревюто съм го чела. Simple Smile

# 380
Снощи тествах Ani за по-дълго време. Пръснах пестеливо и гледах да не прекалявам. По-скоро се припознавам в описанието на Ния, явно наистина е до кожа. Пак ми се стори прекрасен.

Тези дни следващия аромат който мисля да разносвам е Olympea legend, много исках отливка и на Solar, но не намерих в Старкорп.

# 381
Привет от мен!
Аз съм в някакъв странен експериментаторски момент, и през последните седмици/месец/дни минах през:

Nº4 Neon Thomas Kosmala - неведоми са пътищата, по които този парфюм стигна до мен, но нейсе, срещнахме се.
Ако някой си мисли, че Ерба Пура е гаден, значи не се е пръскал с горепосочения.
Прекрасно начало - сочно, слънчево манго и т.н., и после бааам! Смъртоносно неприятният мускус, който те кара да си пожелаеш доживотен синузит, ковид, сифилис в последен стадий, че дано ти окапе носът... страшна работа!

Последва Erba Pura.
Да, с напълно ясно съзнание, без да съм пила, пушила интересни субстанции или дъвкала весели гъби, си купих отливка от тази така омразна и обръщаща стомаха ми течност.
И през първия половин час от развитието си, ми хареса. Много даже. До степен да си помечтая как някой ден някой ще измисли същият аромат, но без това, което следва.
А то иде много бърже и е като атомна бомба, чума, радиация... поразява всичко. Наистина не го разбирам този мускус, и наистина не разбирам как това нещо се ползва в парфюмерията, честно.

Сега обаче идва позитивната част.
На едно летище, ей така набързо, и ей така от скука, се залепих на щанда на Diptyque и след като минах през няколко аромата с оценки "мм, да, може би, ах и ох", се влюбих страшно в Eau Duelle EDP (следват двайсет сърца, които ще спестя, че пиша от лаптоп, а емотиконите на форума са ужасно грозни).
Не спрях да се душа през целия полет, последва виал за проба, после отливка, но накрая просто гушнах голямото шУше, което няма никакъв шанс да изпръскам в този живот, и мирясах.
Точната ванилията, която обичам - подправкова, тъмна, хладна... нищо ядливо, нищо "ей-сега-пекох-кекс".

Заедно с Eau Duelle обаче, ми пристигна и мостра на едно друго Диптик творение, за което не знаех абсолютно нищо, и с което напръсках дланта си съвсем случайно, докато разопаковах пакета. Eau Nabati (ще си спестя асоциациите с името Simple Smile) Мамма миа! Направо ахнах, такава необичайна красота не беше докосвала носа ми от ужасно много време!
Просто не знам как да го опиша. В един момент ми заприлича на нещо познато, но не можех да се сетя. Проверих сравненията във фрагрантика - Dune (Lisan al Gaib!, в тотална мания съм). Порових още малко и... бам! Ето на това ми асоциира, Alexander MqQueen Kingdom! Който аз щастливо притежавам в онази уникална, кървавочервена, сърцевидна бутилка, и в момента, в който разкарам ужасната хрема, която ме мори, ще направя паралелна съпоставка.
Не бих си купила Eau Nabati, защото колкото и красив да е, е специфичен, и не мисля, че ще ползвам често.
Занапред ще стоя далеч от Диптик, защото очевидно се харесваме, а предвид цените и тези 75 мл, които нямат изпръскване...

Тествах и новият Flowerbomb Tiger Lily, но някак не се открои в съзнанието ми за момента. Помня само, че е хубав, летен, тропически, вкусен, нищо общо с Флауърбомб като цяло... че най-вероятно ще го купя за лятото, ако и изобщо някога настъпи... но и нищо невиждано и нечувано. Добре е това да е последният фланкър, няма смисъл.

За носталгичните/ретро аромати - имам в арсенала си Ange ou Demon EDP (първата версия), Hot Couture Collection No.1, Organza Indecence, Insolence (в онази бутилка), L'Instant, Addict Eau Fraiche 2004, първите версии на Addict EDP 2002 и 2012, Poison, Midnight Poison, MqQueen Kingdom, та дори и сигничър парфюма ми, Womanity, e носталгичен и ретро. Намират се.

# 382
  • София
Момичета, някой вече пробва ли новия Xerjoff Casamorati - Quattro Pizzi? Отзиви, описание? Комбинацията ром и кокос + кориандър и розов пипер, че и тонка и табак за основа звучи повече от обещаващо!

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 18:38 от Scintillia

# 383
  • Sofia
Момичета, някой вече пробва ли новия Xerjoff Casamorati - Quatro Pizzi? Отзиви, описание? Комбинацията ром и кокос + кориандър и розов пипер, че и тонка и табако за основа звучи повече от обещаващо!

Аз го пробвах днес. Амииии странно начало, усеща се ром и не е лошо, следва кокос и тубероза (зелена, нищо дъвково), които обаче не се сливат и преливат, а си съществуват паралелно и изведнъж - превръща се почти в тотално копие на Beach Walk Maison Martin Margiela.
Нещо не ме въодушеви изобщо. И по-добре 😂
Пробвах, обаче, Iris Malikhân Maison Crivelli и припаднах. Сега го искам, ама никъде го няма и ще го чакам в агония 😆

# 384
А кой Ex Nihilo харесвате?

# 385
  • Бургас
Момичета, Stephane Humbert Lucas Panthea Iris става ли за покупка на сляпо?

# 386
Според мен, съвсем не! Намери проба, недей на сляпо. Purple Heart

# 387
  • Бургас/Пз
Да питам феновете на Diptique има ли съществена  разлика между Eau Rose edt и edp версията?
Пробвах edt, много ми харесва, аха да си поръчам, но ми е интересно дали не се минавам.
И на мен ми е интересно същото . Дано някой да сподели 🥰

# 388
пръснах за проба Rose Blush на Jo Malone и от няколко часа се наслаждавам на нежна розичка

Сега ми стана още по-трудно - колебанието ми е между Diptique Eau Rose и лимитираното издание на Jo Malone Grinning

# 389
Ау леле, аз го обожавам този локумен Джо. Имам в предишната лимитирана бутилка и не мога да му се наситя. Утре го вадя и ще съм с него, достатъчно топло е вече.

Общи условия

Активация на акаунт