Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 805
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
В Дъглас Парадайс съм тествала Chinatown и Nolita.
Chinatown бих носила ако ми го подарят, но сама да си го купя тц.  Цветен, приятен, малко тамян, малко подправки, амбра, доста траен на китка. Втория ми дойде сладък и мазах крем, за да го разкарам по-бързо

# 316
Chinatown при мен беше кошмар, долнокачествени ароматни пръчици, душливи, точно мириса на долнопробно китайско магазинче. Никога не са ме привличали Bond 9, въпреки дизайна на бутилките.

# 317
  • София
И на мен Chinatown ми бе душлив.

Относно пролетните - за Rose Rouge според мен зависи колко топла е пролетта. Примерно, тези дни е много топло и вчера, подреждайки някои неща, се пръснах веднъж на китката. После излязох и бая ме издуши.

# 318
На мен звездата на пролетта явно ще ми е Yara. Много сладичък, кремест и романтичен. Relaxed Името и флаконът ми създават усещането, че някаква ориенталска принцеса ми е подарила парфюма си. Освен това като че ли ми носи късмет.

# 319
Да ви разкажа какво ми се случи снощи. В късните часове започвам да чета нова книга “Истанбулска рапсодия”. Чета и усещам, че книгата мирише. Леко, но хартията мирише на нещо, не на нова книга, а по- силно. Мисля си, с какво ли третират хартията, че да мирише така, химично, леко на роза и много фини мъжки смоли. Чудя се да задам въпрос за миризмата тук, защото пишат журналисти, книгоиздатели, писатели. ❤
На мен вечер обонянието ми е супер силно и въобще, не като при другите хора, когато мозъкът е силно изморен, обонянието е много изострено. В 12 часа вече ми се приспива, с всяка страница книгата все по- силно мирише. Търся книгоразделителя и го слагам. Връщам се рязко, спомняйки си нещо и виждам бял огромен блотер напръскан преди 5 дни, веднъж с Promise Malle. Пъхнала към го там, когато детето ми подаде новата книга и …..смешки как и на  какво мирише хартията. На PROMISE
by Dominique Ropion мирише вече за мен.😀

# 320
Хахах, densi, че история!
Да споделя, че и аз ползвам блотъри за книгоразделители! Едни от най-впечатляващите такива бяха с L'instant Magic на Guerlain И Gold rose oud на Terenzi. Последния е напръскан преди около 8 месеца и още ухае, специално проверих. Simple Smile

# 321
  • Отвъд алеята зад шкафа
За който е фен, да купува бързо:

https://monna.bg/product/balenciaga-florabotanica-parfyumna-voda … eni-100-ml-tester

# 322
  • Melmak
Хаха, не съм се сетила да ползвам блотер за книгоразделител! Можеше да пробвам с учебниците по финанси, поне да има нещо хубаво в ученето за изпити!

На НефертитиЯ ще кажа да помисли за Mon gerlain, който е прекрасен аромат и днес съм с него!

# 323
Ха, и аз редовно ползвам блотер за книгоразделител, наистина се задържа дълго миризмата.

# 324
Хаха, не съм се сетила да ползвам блотер за книгоразделител! Можеше да пробвам с учебниците по финанси, поне да има нещо хубаво в ученето за изпити!

На НефертитиЯ ще кажа да помисли за Mon gerlain, който е прекрасен аромат и днес съм с него!
Аз също Simple Smile Ще правя лавандулова седмица, продължавайки с Либре EDP

# 325
  • Отвъд алеята зад шкафа
Днес пробвах Aqua Allegoria Florabloom Forte - чудесен туберозен аромат. Ще се хареса на любителите на Marfa, след първия час се доближава много до него.

# 326
  • София
https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Her-39358.html
Искам да си го поръчвам от официалния сайт на Задик но не го намирам ......

# 327
  • The Evergreen State
Още една интересна статия от Фрагрантика от Патрик Райс, може би единствения на който ми допадат статиите от този сайт.

https://www.fragrantica.com/news/A-Legend-on-Legends-Michael-Edw … Part-I-20080.html.

Какво мислите за книгите за парфюми и класифицирането на парфюмите - остарял, ненужен похват или добър помощник и ориентир в океана от аромати? Има ли смисъл от такъв ако класификациите не са унифицирани и общоприети. Знаели ли сте че алдехидите попадат в графата софт флорал? Четете ли такива книги за парфюми, намирате ли ги за полезни или хобито ви се свежда предимно до самостоятелно проучване и тестване?

Парфюм за деня: Shalimar Philtre.

# 328
  • Бургас/Пз
Днес трима човека - двама мъже и една жена ме попитаха за парфюма. Бях с новия Жадор на Диор, разкошен е в топлото време и с невероятна трайност повече от 8-10часа.
Денси, ти си виновна да го купя насляпо, благодаря ти. HugKissing Heart

Дъщеря ми е получила като подарък новия Мис Диор Парфюм и я чакам с нетърпение да се прибере, да го разнося поне няколко пъти. Нещо в магазина не можа да ме спечели. Според вас става ли за по-топло вереме??

# 329
  • София
Кой е този нов Жадор?

Общи условия

Активация на акаунт